בעייה בראייה- afterimages ועוד

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/07/2021 | 18:50 | מאת: היי

שלום, לאחרונה החמירו לי בעיות ראייה די מסובכות להסביר- התחלתי לראות חפצים רועדים בזווית העין (ולפעמים כל הראייה רועדת), כל חפץ שאני מסתכלת עליו יותר מדי (ולא משנה כמה בהיר הוא) משאיר אפטר אימג' (afterimage) של אותו החפץ בצבע ירוק, כשאני בוהה זה יותר חמור וחפצים מתעוותים (סוג של משנים צורה- זזים מצד לצד, למעלה ולמטה) או שוב כל הראייה עצמה מתעוותת והכל מתחיל להתעוות. כשאני מתרכזת בראייה אני מתחילה לראות צבע ירוק כהה אך שקוף מספיק שאראה דרכו ש"שוטף" את העין כולה ונע באופן מחזורי, עיגולים ירוקים שנסגרים אחד אחרי השני. חשוב לציין שהבעיה לא התחילה עכשיו, היא רק החמירה לאחרונה. בנוסף אני מתמודדת עם גמילה מהתמכרות התנהגותית וסבילות ממנה; במהלך הגמילה אני מקבלת כאב בראש (צד ימין למעלה, קרוב לפרצוף)- אותו כאב שאני מקבלת כשאני בוהה. גם במהלך הגמילה ההזיות הויזואליות שלי מחמירות. יכול להיות שבעיית הראייה מתקשרת לשינויים במוח מההתמכרות (סבילות לדופמין, סטרס)? יש דרכים לבדוק את זה? תודה :)

מציעה לפנות ליעוץ נוירואופטלמולוגי בקשר לתופעות אלו

07/03/2022 | 20:20 | מאת: אא

אמאאא בדיוק מה שקורה לי

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות