פלוטרס ומידי פעם הבזקי אור

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/06/2021 | 16:21 | מאת: דליה

האם פלוטרס ומידי פעם הבזרי אור שבועיים לאחר ניתוח קטרקט מראים שהיה סיבוך בניתוח? התור שלי לבדיקה עוד כמה ימים. מדובר בעין ימין. בעין שמאל שנותחה לפני חמישה חודשים גם היו פלוטרס אבל ללא הבזקי אור מידי פעם. השאלה אם זה נקרא סיבוך של הניתוח. אודה מאוד לתשובתך

זה איננו סיבוך ישיר של ניתוח לאחר ניתוח או בלי קשר לניתוח יכולה להתפתח הפרדות של גוף הזגוגית שמובילה לתסמינים המתוארים. אומנם ניתוח ירוד יכול לזרז את התהליך אולם התהליך שכיח ומתפתח בשכיחות גבוהה עם הגיל.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות