קטרקט וממברנה מבחינת ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/10/2021 | 18:58 | מאת: תמיר8

בן 70 הייתי בבדיקה אצל רופא לפני קטרקט והרופא אמר שיש בעין אחת erm. זה לא מפריע עדיין לראיה. חייב קטרקט. ואעשה עוד חודשיים שלושה. האם בעייתי לעשות בעין קטרקט? מתי ממליצים על ניתוח משולב?? מה עם הקרום לאחר הניתוח של הקטרקט? האם יפריע לראיה? אודה להסבר ממך. בעניין זה.

ממברנה אפירטינלית יכולה להפריע לראיה ואם היא משמעותית ניתן לשקול ניתוח משולב ואם לא משמעותית להסתפק בניתוח ירוד ואם צריך אז בהמשך לבצע ניתוח קלוף ממברנה. במקרים שיש ממברנה אפירטינלית יש סכון לבצקת מקולרית לאחר ניתוח ירוד וכדאי לקחת טיפות לנסות למנוע סבוך זה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות