חשד למחלת עינים ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/05/2021 | 22:47 | מאת: רוני

לכבוד ד"ר ריטה ארליך שלום רב הייתי אצל רופא רשתית בבית חולים ואמר שכרגע אני בעיה של מחלת OD CSR בעין ימין וחייב בהזרקות למה הכוונה ומה המחלה הזו? הרופא ציין שרק אחכ יבדוק אם בכלל רלוונטי משקפי ראייה מקרוב האם יש קשר? בברכה רוני

מדובר במחלה בה מצטבר נוזל מתחת לרשתית. לעיתים קשור לתקופות לחוצות או לטיפול בסטרואידים . במקרה שמדובר בארוע חריף ולא כרוני לעיתים זה חולף לבד לאחר מספר חודשים ואם זה לא חולף יש לשקול טיפול. אחד הטיפולים יכול להיות הזרקות . מכוון שנוזל יכול לשנות את המספר במשקפיים לעיתים יש צורך להמתין לספיגת הנוזל.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות