התלבטות לפני ניתוח בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/05/2021 | 20:19 | מאת: אמא מודאגת

שלום דוקטור, אשמח אם תוכלי לסייע. אנחנו עומדים לפני ניתוח של שתי עיניים הסובלות ממום מולד דו עיני. עין ימין - עכירות חלקית של העדשה, יחד עם persistence Hyaloid Artery ובחלק אחורי Optic Nerve Coloboma שלא מערב מקולה או קוטב אחורי באופן משמעותי. PFV מסוג Combined Type. עין שמאל - הרבה יותר קטנה , בספק LP בבדיקה עם פנס, יש קטרקט מלא בעין שלפי US יש גם קולובומה של עצב הראייה. PFV אך קשה יותר. קיבלנו מצד אחד המלצה לנתח ומצד שני לא לנתח. מאוד מתלבטים מה הדבר הנכון לעשות. ברור לי שבמידה ואנחנו בוחרים לנתח עלינו לעשות זאת בהקדם האפשרי בכדי לתת סיכוי טוב יותר לראייה. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה.

מדובר במקרה מסובך שלא ניתן ליעץ עליו בפורום אינטרנטי

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות