בצקת ברשתית מחסימת כלי דם

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/04/2021 | 22:23 | מאת: ליאת

שלום דוקטור! אצל אדם בן 70 יש בצקת ברשתית, בגלל חסימת כלי דם בעין, כתוצאה משבץ מוחי שעבר. לאחר קבלת זריקות אווסטין במשך שנתיים הבצקת לא נעלמת באופן סופי. מה עוד אפשר לעשות, כדי למנוע את היווצרות הבצקת מחדש? תודה רבה מראש

לצערי מדובר במחלה עם מהלך כרוני וכאשר אנחנו מפסיקים הזרקות הבצקת חוזרת במקרים רבים. במידה ואין תגובה לזריקת אבסטין יש תרופות נוספות בהזרקה שניתן לנסות אולם בכל סוגי הטיפולים יש הרבה פעמים צורך בטיפול לתקופה ארוכה בכדי לטפל בבצקת ולמנוע חזרה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות