מה אומרת הבדיקה ומה ניתן לעשות ?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/05/2021 | 13:49 | מאת: אמיר

שלום לך מדובר בגבר בן 66 ללא מחלות רקע אין סכרת או לחץ דם. לא מעשן ..מנבדקתי היום ע"י רופא עניים ואלה התוצאות.בשתי הענים הלחמית גרויה.קרנית שקופה.לשכה קדמית בשתיהן זכה ועמוקה.אישון מגיבי לאחר הרחבה טוב.בעצב הראיה בשתי הענים שינוי פגמנט.האבחנה drusen[degenerative]. מה אומרת הבדיקה ומה ניתן לעשות ? האם מדובר במחלה מסוכנת.האם יש תוספי מזון שיכולים לעזור. תודה ושבת שלום.

במכתב מצוין שיש שינויים במרכז הראיה שקשורים בגיל בצורה היבשה. חשוב להמשיך מעקב אחר השינויים ברשתית בכדי לאתר שינויים שדורשים טיפול באופן מוקדם. כדאי לעיתים לשלב צילומי OCT למעקב במידת הצורך במידה והשינויים במרכז הראיה משמעותיים וזה יכול להגיד הרופא המטפל ניתן לקחת ויטמינים שמיועדים לעיניים. במקרים הקלים ויטמינים אלו לא הוכחו כיעילים.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות