צילום OCTA לעומת FA לבדיקת הרשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/04/2021 | 11:05 | מאת: פרויקה

מה היא הבדיקה העדיפה : OCTA ע"י המכונה החדשה שנמצאת ב- תל השומר או צילום פלורצנטי - FA עם הזרקה

זה תלוי באינדקציה לצילום. צילום OCTA מבוצע ללא הזרקה של חומר ניגוד ומדגים בעיקר את מרכז הראיה. FA מבוצע עם חומר ניגוד ומדגים דלף מכלי דם במרכז ובהיקף. לעיתים הן משלימות אחת את השניה וממליצים על שתיהן במקרים מסוימים כאשר מחפשים כלי דם פתולוגים במרכז ממליצים על OCTA.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות