פורום אף אוזן גרון ילדים

פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אף אוזן וגרון בילדים.

נושאים שניתן להעלות בפורום:

ליקוי שמיעה בילדים - מולד או נרכש
אפשריות טיפול ושיקום דלקות אוזניים
אמצעי טיפול ומניעת תסמונת דום נשימה בשינה ונחירות בילדים
הפרעות קול ודיבור בילדים
אפשריות אבחון וטיפול כירורגי במחלות אוזניים כרוניות מומים מולדים באזור הראש-צוואר
אבחון וטיפול ריור יתר בילדים
אפשריות טיפול בהפרעות נשימה בילדים הנובעות מחסימה בנתיב אויר העליון
4413 הודעות
4320 תשובות מומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים

24/01/2018 | 10:32 | מאת: DARLING

1. ילדה בת 8.5 עם דלקות גרון חוזרות. סטרפ חיובי. נשאות גם. מה ניתן לעשות? מניעה? 2. ילד בן 5 עם דלקות גרון חווזרות. סטרפ חיובי. לא נבדקה נשאות. מה ניתן לעשות? מניעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשאים לרוב לא חולים בדלקות חוזרות אלה מדבקים אחרים . למניעה ניתן לבדוק בני משפחה אחרים לגבי נשאות (כאמור הנשאים לא חולים ולא יודע בכלל שנושאים ת החיידק) ומיש חיובי ניתן לנסות לטפל בו. כמו כן שימוש בפרוביוטיקה דוגמת ביו בלייס שמנסה להחליף את הרכב החיידקים בלע דר גורדין

22/01/2018 | 09:08 | מאת: נטע

בת חצי שנה. בדיקת סינון שמיעה תקינה לאחר לידה. התפתחות תקינה עד כה. מגיבה לחלק מהקולות (נגיד לרעשן, דלת, אבל לא תמיד מגיבה לקול שלנו או לצלילים שנעשה כדי שתפנה ראש). ממלמלת רק או, אה וקולות גרוניים. אין בה, גע או צירופים כמו בה בה. אא"ג מצאה נוזלים באוזניים אך אמרה שלא מצריך טיפול בשלב זה. הפנתה לבדיקת שמיעה באביב. 1. האם לא יכול להיווצר עיכוב בדיבור עקב כך? 2. האם לא כדאי לבצע בדיקת שמיעה מוקדם יותר ולטפל אם צריך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטע יכול להיווצר עיכוב בדיבור זה לרוב קורה כאשר יש ליקוי שמיעה ממושך של חודשים רבים וגם בגיל בוגר יותר של התפתחות שפה. שווה לעשות בדיקת שמיעה מוקדמת כבר עתה במידה ורושם שיש נסיגה בתגובות ותגובה רק לרעשים חזקים במיוחד עם לפני כן התגובה הייתה טובה יותר. דר גורדין

21/01/2018 | 23:46 | מאת: ענת

קראתי כי תרופה בדם מונטלוקסט נמצאה יעילה בהקטנת שקדים מוגדלים. האם גם יעילה במקרה של שקד שלישי? האם דיקור הומאופתיה וכו יעילים נגד שקדים גדולים ושקד שלישי? מדובר בבתי בת 11 וחצי שאני מעדיפה לחסוך ממנה ניתוח שניתן אולי למנוע. רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן יש לתרופה יעילות מסוימת. בגיל 11 אם עדין נותר שקד שלישי מוגדל הסבירות לאפקטיביות של התרופה נ"ל מוגבלת מאד וניתוח יהיה הפתרון הרצוי דר גורדין

18/01/2018 | 15:25 | מאת: שיראל אסף

שלום לפני כשבוע הבן שלי בן שנה נבדק אצל רופא א.א.ג עקב גירוד בלתי פוסק באוזן. הרופא אמר כי בגלל השימוש הרב באנטיביוטיקה התפתחה לו פטריה באוזן. הרופא רשם לנו מרשם של טיפות חומצת בור ויטאמד 3טיפות * 3 פעמים ביום למשך שבוע. אתמול היה היה האחרון לטיפול אך הילד ממשיך לגרד את האוזן. ( אין כאב רק גירוד). כשהסתכלתי על האוזן שלו עם פנס מהנייד ניתן לראות גבעות קטנות בצבע לבן בתעלה החיצונית. נראה שהפטריה החמירה ולא השתפרה מהטיפול. מה ניתן לעשות? האם שימוש במי חמצן יכול לעזור? אציין כי פנינו אתמול דרך הטלפון לרופא ילדים והוא נתן לנו מרשם נוסף לחומצת בור. - יש טעם להמשיך ולהשתמש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לתת המלצות מבלי לבדוק את הילד. רצוי לפנות לבדיקה חוזרת של רופא אאג דר גורדין

17/01/2018 | 20:22 | מאת: פזית

שלום בתי בת 6 עברה ניתוח שקדים ושקד שלישי בשיטה הרגילה . ביום ראשון .מתי אוכל לתת לה לחם רך ? היא לא אוכלת כלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפשר כבר עכשיו דר גורדין

16/01/2018 | 11:58 | מאת: שירה

שלום! בן שלנו היום בן שנתיים וארבע חודשים. אחרי לידה עבר חילקי בדיקת שמיעה בבית חולים. בגיל שנה בוצע בדיקה התנהגותי- ירידה בשמיעה 45 ו50. בגיל שנתיים בבדיקה חוזרת נמצאו נוזלים בשני האוזניים. ירידה 40 בשני אוזניים. בגיל שנתיים ושלוש חודשים עבר שוב בדיקה התנהגותית -יש שיפור -ירידה בשמיעה רק 25 ועדיין יש נוזלים. אחרי זה הלכנו לרופא א.א.ג. הוא ראה נוזלים רק באוזן אחד ונתן לנו הפניה לבדיקת BERA (כי ילד עדיין לא מדבר טוב רק מילים: אמא, תן, קח לא תמיד וכל מיני מילים ומשפתים שלא ברור מה זה. גם כי שתי בדיקות לא טובות ואחד טובה...) השאלה: האם אפשר לקבל תוצאות בדיקת BERA מדויקות אם יש נוזלים בעוזניים? וכמה שאני הבנתי נוזלים יכולים לבוא וללכת אי אפשר לדעת מתי לפני הבדיקה או אחרי. אם יש ירידה בשמיעה בגלל הנוזלים ועושים בדיקה נגיד כשה אין נוזלים ואחרי בדיקה נוזלים חוזרים או להפך. עד כמה זה מדוייק? או אדיף לחזור לבדיקת טימפנומטריה ובדיקת שמיעה התנהגותית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקה BERA מדוייקת הרבה יותר מבדיקה התנהגותית ונוכחות של נוזלים לא ימסכו את התוצאות . דר גורדין

האם למנורת מלח סגולות כלשהן בכל הנוגע לצינון? נזלת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כלשהם זאת הגדרה טובה. לא נבדק מדעית דר גורדין

. שלום.לאחרונה , בשבועיים האחרונים, ביתי בת השנתיים ו4 חודשים נוגעת באף בממוצע כל 2 דקות ומחטטת כאילו משהו מפריע לה. היא מגרדת את הנחיריים מבפנים. ניסיתי להתעלם מהתופעה אבל זה נראה שמדןבר בגירוי רציני כי היא לא מצליחה לשלוט בזה פשוט היד בתוך הנחיריים כל הזמן. אולי יש לה גירוי? אלרגיה? ביצי תולעים? לפני שובעיים גידלנו חילזון גשם בבית ויצא ממנו ריר ואז היא נגעה באף...יכול להיות שיש משהו מסוכן בריר הזה? לא יודעת כבר מה לחשוב . זה ממש מטריד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לפנות תחילה לרופא ילדים יתכן יש גירוי ערי םתע אלרגי או אחרת משחה בד"כ יכולה לעזור במידה ואין שיפור רצוי להגיע לרופא אאג דר גורדין

12/01/2018 | 11:55 | מאת: מיטל

היי , אנחנו בבנגקוק ומחר בערב עולים לטיסה לארץ. בני בן ה5 סובל מאינפלציה חמורה באוזן ושיעול , היינו בבית חולים כאן וקיבל המון תרופות כולל אוגמנטין ל14 יום ( סבב שני) לפני שבועיים קיבל בגלל דלקת ריאות . אני בהריון בשבוע 15 ממש רוצה כבר להגיע הבייתה . האם אפשר לעלות לטיסה כל כך ארוכה עם כאבי אזניים מטורפים כאלה? הוא מקבל נורופן ואתמול לסירוגין לשיכוך הכאב בכל כמה שעות. ממש חלש. אשמח לתשובה מהירה . תודה מיטל.

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה כבר לא רלוונטי אך טיסה ב ד"כ די נסבלת בילדים בהצלחה דר גורדין

שלום רב, בני עבר לפני 6 שבועות (בהיותו בן שנה וחצי) ניתוח להסרת שקד שלישי. לפני הניתוח סבל מנזלת כרונית ונשימה דרך הפה כולל נשימה כבדה בשינה. בעקבות הניתוח חל שיפור בנשימה בשינה (הרבה יותר שקטה ורגועה). בנוגע לנזלת עד כה הבחנו בשיפור מסוים אך לא משמעותי. בשבועיים האחרונים הוא סובל לסירוגין מחום, נזלת ושיעולים (יומיים שלושה חום ואז יומיים בסדר ושוב חוזר החום לכמה ימים וחוזר חלילה). לפי רופאת הילדים מדובר בוירוס. שאלתי היא האם ייתכן שדווקא אחרי הניתוח המערכת החיסונית יותר פגיעה לוירוסים (כיוון שהשקד השלישי היווה חלק מהמערכת החיסונית או מסיבה אחרת)? כמו כן, בשבועות האחרונים הלשון שלו נמצאת חלק ניכר מהזמן בחוץ (הפה פתוח והלשון יוצאת החוצה). האם זו תופעה מוכרת לאחר ניתוח שקד שלישי? האם יש סיבה לדאגה או שזה משהו שצפוי להסתדר מעצמו? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני תומך באבחנה של רופאת הילדים קרוב לודאי תרומה של מחלה חריפה לנזלת. אין כל בעיה חיסונית לאחר כריתת שקד שלישי להיפך יש פחות מחלות דווקא וזאת לא בעיה. לגבי הלשון בד"כ זאת תופעה שמשתפרת בעקבות ניתוח כוון שכאשר האף סגור נושמים עם פה פתוח. לאחר הניתוח בעקבות נשימה אפית טובה יותר הפה נסגר. כך שלא ברורה הסיבה לתופעה כעת יתכן ועקב הנזלת המוגברת כעת דר גורדין

מטופלת בciprodex לאוזן שעברה 2ניתוחי כולסטאטומה (לפני 35 שנים)ובטיפות סילוקסן ואגיספור נגד פטרייה באוזן

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע הטיפול סביר להשגת המטרה

האם כולטאטומה זה גידול?ממאיר?

05/01/2018 | 16:14 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בת 1.10 שנים. אתמול אובחנה על ידי רופאה כסובלת מדלקת בסימפונות ומטופלת באנטיביוטיקה ובאינהלציות. היום נזכרתי שלפני כמה ימים היה נדמה לי שראיתי בנחיר שלה גרגר אורז מבושל ששאפה אותו. השאלה היא האם יכול להיות שאותן תופעות הלוואי שאובחנו כדלקת בסימפונות יכולות למעשה להיגרם מאותו גרגר אורז? תודה רבה!

שלום מיכל יתכן אך הסבירות אינה גבוה. אם הממצאים בהאזנה לריאות שונים בין הצדדים זה מעלה את החשד. בכל מקרה חשוב מעקב של רופא ילדים במדיה ואין שיפור תחת הטיפול שמקבלת או שהתלונות נמשכות לאורך זמן רצוי גם הערכה של רופא ריאות ילדים דר גורדין

אמר לי שכמה ימים אחרי שהוא קיבל מכה בצוואר הוא התחיל לשמוע את הנשימות שלו וגם דפיקות לב אם הן חזקות. זה משהו קריטי? צריך ללכת עם זה לרופא?.

לקריאה נוספת והעמקה

רופא ילדים

27/12/2017 | 15:44 | מאת: ריקי

ש לי ילד בן 10 שהיה מגיל שנתיים סובל מדלקות גרון חיידקיות 4 פעמים בשנה. לפני 3 שנים התחלתי לתת לו ביו בליס אחד ליום ומאז לא היה מקרה אחד של סטרפטקוקוס לפני 3 שבועות התגלה לו החיידק בגרון שוב וקיבל 10 ימים מוקסיפן 500 מ"ג פעמיים ביום אחרי יום של סיום האנטיביוטיקה שוב כאב לו הגרון ועשינו משטח אחרי 3 ימים ושוב יצא חיובי יש לציין שהיה לו בגרון שטפי דם מעל השקדים.ושוב קיבל ל 10 ימים רפאפן 500 מ"ג פעמיים ביום ושוב אותו סיפור איך שסיים יום אחרי שוב התלונן על כאבי גרון הייתי אצל הרופאה עשתה גם לי וגם לו משטח לי יצא שלילי ולו יצא חיובי שוב.ושוב עכשיו מקבל 10 ימים אוגמנטין 400 מ"ג פעמיים ביום. אני מאוד מודאגת למה כבר ברצף 3 פעמים האטנטיביוטיקה לא מצליחה להרוג את החיידק ומה אתה ממליץ לי לעשות? אני ממש נגד ניתוח וכן לא מבינה אם היה לו שקט של 3 שנים מה קרה עכשיו? למה החיידק לא מרפה ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוי לפנות לבדיקה של רופא אאג. המהלך לא ממש ברור. כעיקרון סטרפטוקוקים מאד רגישים לאנטיביוטיקה הפשוטה ביותר ( רפפן) ואין צורך בדכ לתת אנטיביוטיקות רחבות טווח יותר. יתכן וכעת רצוי טיפול ממושך יותר. חוב לקחת משטח גרון בסיום הטיפול אין מה לדבר על ניתוח כעת בזיהום שנמשך רק מספר שבועות דר גורדין

היי, קוראים לי אלמוג אני בת 17 וחצי, עברתי ניתוח שקדים בתחילת השנה, לאחר הניתוח שחררו אותי לבית ולא הצלחתי לאכול ולשתות בכלל אז החזירו אותי לבית החולים , בזמן שניסו לקחת לי דם מהיד יצא לי דימום בפה והקאתי דם והשאירו אותי בבית החולים במשך שבוע עם נוזלים ואנטיביוטיקה עד שהצלחתי לאכול ולשתות. עד עכשו לא היו לי כאבים בכלל אבל עכשיו אני לא מצליחה לבלוע, אני נוחרת בלילה וגם יש לי כאבי אוזניים לפעמים, אני מסתכלת במראה אני רואה משהו מוגדל, רציתי לשאול אם זה שקד שלישי ואם יש צורך בניתוח חוזר? כי עברתי את הניתוח ממש היה לי קשה . בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

את צריכה להבדק ע"י רופא. שקד שלישי לא סביר בגילך וגם לא ניתן לראותו בהסתכלות לתוך הפה. דר גורדין

24/12/2017 | 20:11 | מאת: בתיה

בני בן 10 חודשים, לפני שבועים היה עם חום ולאחר מספר ימים יצאה הפרשה דלקתית מהאוזן, הוא טופל באנטיביוטיקה וכן בטיפול אוזנים,ההפרשה נפסקה אחרי יומים אך הטיפול באנטיביוטיקה נמשך 10 ימים, בדיקת רופא הראתה כי החור שהיה נסגר, לפני 3 ימים סיימנו את האנטיביוטיקה. והיום שוב יצאה הפרשה דלקתית מאותה אוזן, הפעם ללא חום, אנחנו מנקים את האוזן ומטפלים בטיפות אוזנים. ...האם צריך לראות שוב רופא אם אין חום?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט רצוי לראות רופא ילדים . הטיפול שנלקח כעת סביר מאד אך חשובה גם הבדיקה הרפואית לודוי התקינות דר גורדין

21/12/2017 | 19:29 | מאת: טל

לפני ארבעה ימים קיבלתי מכה באף מאחיין שלי. גיסי זרק אותו עליי כחלק ממשחק וכתוצאה מכך המצח שלו נחבט באף שלי , בחלק העליון והאמצעי בצורה קשה. שמעתי קול של שבר. לא היה דימום אך האף התנפח מאוד וכאב מאוד. רופא המשפחה שלי אמר שהייתי צריכה ללכת לבטר"ם או למיון כדי שאולי יזיזו לי את המחיצות אך עכשיו זה מאוחר מידי כי המחיצה כבר התקבעה. אני מאוד בלחץ וכבר ראיתי שינוי קטן באף, בפרופיל. אני מקווה שזו רק נפיחות שתמשיך לרדת. עשיתי היום גם צילום. מה עוד אפשר לעשות??? האם יש אפשרות שהאף יחזור לקדמותו למרות ששמעתי קול של שבר/סדק? תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לבדיקה של רופא אאג . במידה ויש שנוי בצורת האף הגרמית ניתן נסות להזיז בחזרה בטווח זמן של 7-10 ימים מהחבלה. חשוב להגיע לרופא עם תמונה טרם החבלה בכדי שניתן להשוות למראה הקודם דר גורדין

20/12/2017 | 22:35 | מאת: שרון

שלום, הבן שלי בן 5 חודשים, שוקל 8 קילו וסובל מאסטמה של העור. בלילה מתגרד המון וקם בעקבות אי הנוחות. קיבלנו פנסטיל טיפות להרגעה... השאלה- מה המרווח שניתן לתת את הטיפות בין מנה למנה?

נא לשאול רופא ילדים

19/12/2017 | 07:07 | מאת: נעמה

צאה הבדיקה א לבני בן התשע שתי תוצאות? Streptolysin 0 (ASLT) Ab עם ערך 268 המקסימום הוא 150 וגם יצא STREP A חיובי אין לו שום אודם בגרון והבדיקה היתה לפני שבוע האם למרות הכול לתת אנטיביוטיקה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית הכתובת להתייעצות היא רופא הילדים. לרמת ASO אין כל קשר בקבלת החלטה על טיפול אנטיביוטי במידה ומשטח הגרון נלקח כאשר היה חום וכאבי גרון אז טיפול אנטיביוטי רצוי דר גורדין

13/12/2017 | 22:16 | מאת: נעמה

שלום בני בן עשר בקרוב יצא לו במשטח גרון Streptolysin 0 (ASLT) Ab עם ערך 268 המקסימום הוא 150 האם חובה ליטול אנטביוטיקה יש לציין שאין חום ואין כאב גרון שבוע שעבר היה חום במשך יום של 38 מעלות והיו גם כאבי ראש וגם הזיות וגם במשך יום ראה חפצים גדלים ופתאום קטנים אבל השבוע ממש בסדר ואין הזיות ובעיות ראיה האם חובה ליטול אנטביוטיקה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמות אנטיסטרפטוליזין נמדדות בדם ולא במשטח ואין לתוצאות שלהם קשר לזיהום חריף. יותר תמיכה האם יש דלקות לע חיידקיות חוזרות או מצב ש נשאות (ערך 250 בהחלט מתאים לנשאות) בהחלטה האפ לתת טיפול אנטיביןטי מתייחסים תסמינים הקלינים ולמשטח גרון. במידה וחיובי בעת תתסמינים אנטיביוטיקה בהחלט רצויה דר גורדין

19/12/2017 | 00:24 | מאת: המשך

שלום יצאה הבדיקה א לבני בן התשע שתי תוצאות? Streptolysin 0 (ASLT) Ab עם ערך 268 המקסימום הוא 150 וגם יצא STREP A חיובי אז זה אומר שבוודאות יש חיידק ובוודאות לתת אנטיביוטיקה וזה לא יכול לעבור לבד למרות שהגרון לא אדום?

11/12/2017 | 09:38 | מאת: מלי

שלום רב בני בן ה-7 חודשים כבר יותר משבוע לא נינוח זה מתבטא בבכי , אי תיאבון, חוסר שינה וחום קבוע של 37.5 עד 38 אתמול , בהמלצת הרופא עשינו ספירת דם והיא יצאה תקינה אך יחד עם זאת הרופא ביקש לבוא אליו שוב במידה והחום ימשך הבוקר לאחר שרופא הילדים בדק אותו וראה שיש לו שעווה בשתי האוזניים הוא ביקש שנלך לא.א.ג והאבחנה של אאג היתה שיש דלקת ונתנה טיפול אנטיביוטי (אוגמנטין)+ מי חמצן+טיפות אוזניים. אני רק אציין שבמהלך הארבעה ימים האחרונים הוא מטופל בטיפות דזורן שלוש פעמים ביום בשתי האוזניים השאלות שלי הן: 1. האם כדאי לתת לילד בן 7 חודשים אנטיביוטיקה 2. אם יש דלקת לא הינו אמורים לראות זאת עוד בספירת דם אודה לתשובתכם המהירה כיוון שאני מתלבטת אם להתחיל את הטיפול תודה מראש מלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלו מלי 1. במידה ויש דלקת אוזניים ברורה אז בהחלט כן. דווקא בגיל הצעיר מאד הצורך באנטיביוטיקה גבוה יותר מאשר בילדים גדולים או מבוגרים 2. לא בהכרח . לא ברור לי השלוב הנ"ל של טיפות מי חמצן שמתאימות יותר לדלקת חיצונית ואנטיביוטיקה ופומית שמתאימה יותר לדלקת אוזן תיכונה דר גורדין

06/12/2017 | 11:33 | מאת: חיה

שלום רב אני מאובחנת עם פפילומה 31 . נישקתי את ביתי בת שנה ושמונה בשפתיים אבל ממש ברפרוף ולשניה (מס נשיקות לא רצופות ). מה ההסתברות שנדבקה? לחוצה, אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

סבירות לא גבוה. רצוי לשאול רופא ילדים

03/12/2017 | 18:50 | מאת: מיה

בת שנה וחודש עם נזלת שלא מפסיק עשינו רנטגן: קיימת התעבות של הרקמות הרכות בדופן האחורי של חלל הנזופרינקס יכול להתאים להגדלה של הרקמה האדנואידית עמודת האוויר בנזופארינקס מוצרת במידה קלה

לקריאה נוספת והעמקה

נזלת שכיחה מאד בילדים בגיל זה בודאי בחורף. שקד שלישי תורם אך אינו הסיבה הבלעדית . בשלב ראשון מנסים טיפול תרופתי - יש מגוון טיפולים. כמו כן ניתן לנסות טיפול אלטרנטיבי. במקרים ממושכים שמפריעים לאיכות החיים של הילד- בעיקר הפרעה בשינה והפרעה באכילה קיימת אופציה ניתוחית דר גורדין

02/12/2017 | 18:03 | מאת: איציק

יש לי דלקת אוזנים עם כאבים חזקים האם אפשר לקחת ביחד "אוטידין" עם "דקס-אוטייק" ??

כן

01/12/2017 | 14:53 | מאת: גלית

שלום רב, ילדה בת 4 ו-4 חודשים, בדרך כלל בריאה, 3 ימים עם חום גבוה, עד 38. בהתחלה התלוננה לכאב גרון בבליעה, רופא הילדים לא זיהה אודם, אך בוצע משטח גרון שחזר חיובי עם סטרפ. ברקע יש לה בדיקת סטרפ חיוביות מלפני 10 חודשים עקב מחלת אנגינה לאם, ללא כל סימפטום או מחלה, הוחלט אז לא לתת טיפול. שאלה: האם עקב חום גבוה כאמור עד 38 שעולה ויורד, אבל לא חוזר לחום רגיל, וללא אנגינה פעילה אתה ממליץ לתת טיפול אנטיביוטי כבר עכשיו או לחכות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית רצוי לא לקחת משטח גרון כאשר אין סימנים של דלקת בגרון. כעת לא ניתן לדעת האם המשטח החיובי קשור למחלה החריפה או שהיא נשאית וכמו בעבר משטח הגרון יצא חיובי באופן תמידי. במצב הנוכחי במיוחד לאור זאת שהיו כאבי גרון וקשי בבליעה טיפול אנטיביוטי רצוי. בהמשך רצוי לקחת משטח גרון נוספים עוד פעם פעמיים כאשר אין לה כל תסמינים במידה ויוצא חיובי גם אז אזי נשאית ואין ממש צורך בטיפול אנטיביוטיקה לילדה כוון שהסטרפ לא מחולל מחלה אצלה. דר גורדין

30/11/2017 | 19:39 | מאת: חן

שלום רב, לפני שנה וחצי אובחן אצלי חור גדול יחסית בעור התוף. בביקורות חוזרות הוא לא נסגר, אך לא הומלץ על ניתוח. מזה כשבועיים שאני שומעת רעשים באוזן עם החור שבאים והולכים. כמו כן היו לי כמה ימים של סחרחורות ובחילות. בבדיקה של אא"ג הרופא הוציא לי שעווה ונמצאה עכירות, דלקת קלה. ניתנו לי טיפות NAFLOXIN שלוש פעמים ביום למשך חמישה ימים. כשאני שמה את הטיפות באוזן כואב לי מאוד. במשך כל היום מלווה אותי כאב באוזן, רעשים (פיצוצים קטנים) ועמימות. הכאב לא היה לפני הטיפול. האם עלי לגשת להיבדק שוב? או שזה נשמע הגיוני?! תודה מראש, חן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כן רצוי להיבדק שוב דר גורדין

23/11/2017 | 17:51 | מאת: אני

שלום לפני שבועיים בעקבות דלקות אוזניים חריפות נטלתי אוגמנטין 875+ ציפרודקס במשך 10 ימים. מאז אני חווה תשישות מאוד חזקה וכאבי שרירים. האם אלו תופעות הלוואי מנטילת האנטיביוטיקה? ותוך כמה זמן זה אמור לעבור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן מהאנטיביוטיקה או המחלה לרוב חולף תוך ימים דר גורדין

22/11/2017 | 10:51 | מאת: תמר

היי הבת שלי בת שנה וחצי. כשנולדה היה חשד לירידה בשמיעה באוזן אחת. מסיבות כאלו ואחרות, לא בוצעה לה בדיקת bera ונראה שהיא שומעת היטב. היא מקשקשת וחוזרת אחרי מילים שאנחנו אומרים לה, לא נראה שיש לה בעיית שמיעה. אני לא יודעת אם זה קשור אבל נראה לפעמים שאין לה שיווי משקל. היא גם לא הולכת עצמאית. היא נופלת הצידה או אחורה מישיבה הרבה פעמים ואין לה ביטחון להתחיל ללכת לבד. האם יש קשר בין הדברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש סיבות רבות לנפילות חוזרות כאשר בעיה באוזן היא רק אחד מהם. רצוי להגיע לבדיקה של רופא אאג לשלול נוכחות של נוזלים באזוניים דר גורדין

21/11/2017 | 13:40 | מאת: אורלי

בני בן השלוש וחצי סובל מזה כחצי שנה מסטרפטוקוק שחוזר שוב ושוב לפחות 3 פעמים לאחר טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן בכל פעם כ 10 ימים. כמו כן חשוב לי לציין שבמהלך הבדיקה הרפואית לא מוצאים שום מימצא של דלקת גרון מלבד מעט אודם בנוסף הילד בדרכ גם לא סובל מחום או רק למשך מס שעות. בבית יש רק שני נפשות ואני עצמי לא נשאית...מודאגת בעיקר מאפשרות להסתבכות המחלה ומהתכיפות הרבה בה הוא חולה. האם כדאי לשנות את סוג האנטיביוטיקה? היום אמור להתחיל שוב עם מוקסיפן ל 10 ימים והאם יש צורך לבצע משטח גרון כשבוע לאחר גמר הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דלקות גרון שכיחות בילדים. סטרפ מאד רגישים לאנטיביוטיקה ואין ממש צורך להחליף את סוג הטיפול. אך צריך להבין האם אכן זיהומי חוזרים או מצב של נשאת ולכן חשוב לקחת משטח גרון לאחר תום הטיפול. במידה ומשטח יוצא שלילי אזי אכן מחלות חריפות כאשר משהו מדביק אותו. אך בדמיה ומשטח גרון כל הזמן חיובי ללא קשר לתסמינים או טיפול אזי מעל סיכוי לנשאות וטיפול אנטיביוטי במצב זה מיותר ואינו יעיל . דר גורדין

שלום רב, ילד בן שנה וחמישה חודשים, סובל מנזלות יחסית תכופות מאז היה תינוק. בערך אחת לחודשיים, בסוף הנזלות עוברות אך נמשכות די הרבה זמן, קרוב לחודש. בריא בדרך כלל. האם נזלת עלולה להצביע על המצאות נוזלים באוזניים? האם זה מהווה איד הסממנים? תודה רבה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נזלת אכן יכולה להשפיע לרעה על האוזניים אך זה לא קורה תמיד. יש לבדוק א האוזניים בכדי לאשר או לשלול המצאות של נוזלים. דר גורדין

21/11/2017 | 12:27 | מאת: האמיתית

כיצד מבחינים בין חסימה באף לבין שקד שלישי (במקרה של נחירות/שינה עם פה פתוח)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שקד שלישי נמצא באף גם כן. כעיקרון מציאת הסיבה לחסימה נעשית ע"י בדיקה אנדוסקופית של האף דר גורדין

17/11/2017 | 04:25 | מאת: ג.

ד"ר שלום, במהלך נסיעה ברכב חברי הדליק את המערכת שהייתה על ווליום נורא גבוה מהרעש נבהלתי וישר הנמכתי. כל הענין קרה פחות משניה . האם רעש פתאומי חד פעמי בעוצמה כזו של מערכת (בהנחה והיא היתה על המקסימום/קרוב למקסימום), יכול לפגוע בשמיעה ? הבנתי שעוצמה פתאומית של פיצוץ / יריה בסדר גודל של 140 דציבל יכולה לפגוע. השאלה אם זה מצב דומה וסביר שמערכת תפיק ווליום כזה או שסתם נדמה היה כי נבהלתי מהפתאומיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר פגיעה שמיעתית תלויה בעוצמה ובמשך החשיפה. בתיאור שנמסר הנזק לא סביר. תמיד אפשר לבצע בדיקת שמיעה למעקב דר גורדין

14/11/2017 | 09:20 | מאת: דנה

שלום דוקטור , הבת שלי בת שנה וחודשיים , מאז שנולדה האוזניים שלה בולטות כלפיי חוץ. רציתי לדעת האם יש טיפוןל קוסמטי שלא מצריך התערבות רפואית ? או שמפאת גילה כבר מחייב לעבור ניתוח קוסמטי בשביל לטפל בבעיה? במידה ולא, אשמח להבין לאיזה רופא מומחה עליי לפנות? אף אוזן גרון ?

בשבועות / חודשים ראשונים לחיים לעיתים הדבקה בכל מיני פלסטרים יכולה לעזור. מי שעוסק בכך הם רופאים פלסטיקאים או רופאי ילדים . בגיל שנה וחודשיים כבר פחות יעיל. בכל זאת ניתן לקבל יעוץ הכוונה כבר עתה דר גורדין

11/11/2017 | 04:41 | מאת: בן ר

שלום, יש לי אלרגיה חמורה לכרדית האבק ומיום ליום אני נהיה יותר רגיש. אני מקנח את האף בחוזקה לאורך רב היום ובלילה אם אני נמצא ליד הרבה אבק אני לא מסוגל להרדם. גם אם אני ליד כמות סבירה של אבק קשה לי להירדם ואני קם לא טוב בבוקר. אני לוקח אבאמיס פעם ביום וזה עוזר לי להירדם, אבל האבק עדין עושה לי נזק - אם אני נרדם ליד הרבה אבק אחרי שלקחתי אבאמיס אני יכול לקום חולה. יש לי גם קונכיה שמאלית מעט נפוחה. בינתיים הנסיונות שלי למזער את האבק בשינה או לטפל באלרגיה לא מצליחים והאלרגיה מחמירה. אשמח מאוד לקבל עיצות לגבי טיפול באלרגיה, מה ההמלצה, כיצד לטפל, איזה בדיקות לעשות? וכו' תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות למומחה אלרגיה.

09/11/2017 | 19:24 | מאת: עומרי

שלום אתה יכול בבקשה לומר לי.מה התסמינים שיעידו על שבר באף.עם אין נפיחות יכול פהיות שבר?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן יש ממש חשיבות האם קיים שבר או לא . כן יש חשיבות האם האף שינה צורה חיצונית דר גורדין

08/11/2017 | 14:46 | מאת: לי

ניתן לבני בן ה3 חודשים דאטמצין לשימוש באף בטיפול בהצטננות וחרחורים כבדים. הרוקח הביא לי במקום סטרודקס האם הם עושים את אוצה פעולה וגם בהם ניתן להשתמש באף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בטיפת סטרודקס יש רק סטרואידים לעומת זאת בדאמיצין סטרואידים ואנטיביוטיקה. כעיקרון גם טיפות סטרודקס יעילות וניתנות לשימוש בגיל זה. עיקר האפקט על חסימה אפית ונזלת הם של הסטרואידים ופחות לאנטיביוטיקה. דר גורדין

פוליפ שקד שלישי אנדואיד שקדים מוגדלים האם הפיתרון לכל התופעות הנ"ל הוא ניתוח או שלחלקם עדיף טיפול תרופתי תודה מראש ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלה רקמות ואיברים שנמצאים בכל בני האדם. לעיתים במיוחד בילדים רקמות אלה מוגדלות יחסית למעבר האפי ולועי הקטנים ואז מהווים בעיה מבחינת הנשימה. ההתייחסות צריכה להיות לא לשקדים מוגדלים או שקד שלישי מוגדל אלה לתסמינים שמפריעים לאיכות חיים ואז לחפש את הסיבות לכך. הפרעה נשימתית שנגרמת עקב שקדים ושקד שלישי מגדלים לרוב מטופלת בניתוח . ניתן גם לנסות טיפולים תרופתיים שונים , פחות יעיל מניתוח. דר גורדין

05/11/2017 | 10:38 | מאת: נועה

שלום רב, בתי בת ה 7 אובחנה עם כרית אנדואידים מוגדלת והצרות קלה של הנזופרינקס. בדיקת שמיעה יצאה תקנית אינה סובלת מדליקות אוזניים או גרון אך כן סובלת מנזלת רבה . מה היא דרך הטיפול המוצלחת? התודה מראש, נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צרורך ביפול נקבע לפי התסמינים ומידת ההפרעה לאיכות החיים אפשריות טיפוליות הם מעקב, טיפול תרופתי בתרסיס אפי או ניתוח לכריתת השקד השלישי דר גורדין

03/11/2017 | 14:26 | מאת: אוזן

לפני שבועיים ניקיתי את האוזן במקלון (למדתי לא לעשות את זה יותר!) וצמר הגפן נתקע לי בתוך האוזן. בימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים באותה אוזן. רופא אף אוזן גרון הסתכל באוזן ואמר שאין שם כלום ושזה כנראה יצא בלי ששמתי לב. האם זה הגיוני? אם כן, יכול להיות שהכאבים שאני מרגישה הם פסיכולוגיים בלבד?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים יכולים להגרם מדברים מרובים . בדיקת הרופא שללה גוף זר או תהליך זיהומי ניכר . במידה והכאבים ימשכו ידרשו בדיקות נוספות דר גורדין

תגיד אחי, הסתדרת בסוף? מה קרה איתך

שלום. שאלה לצוות המקצועי בלבד. אשמח לתיוג רופא אף אוזן גרון. בני בן ה 3 נפל בבית על השולחן בסלון ביום שני בערב. אני לא הייתי לצידו כי הייתי עם ביתי באמבטיה. שמעתי בום חזק מאד ובכי חזק. רצתי אליו והוא דימם כמויות דם רציניות מהאף. שטפתי את הדם שנמשך כמה דק והמקום התחיל להתנפח. נסענו למיון ושם בדקו ואמרו שמעדיפים להמנע מצילום בגלל הקרינה וגם ששבר אפשר לראות כעבור 5 ימים. התבקשתי לקבוע תור לא.א.ג בעוד 5 ימים ובינתיים לשים קומפרסים קרים( שהוא לא מוכן בשום אופן כי כואב לו) ולתת משכחי כאבים. התור שלנו ביום ראשון והיום בבוקר הוא התעורר עם המון נזלת ירוקה בנחיר בצד של המכה והנפיחות. הנזלת לא מיימית אלא סמיכה כמו שבלול שיוצא מהאף. והרבה. האם זה תקין במצב כזה? או שצריך ללכת לרופא לפני התור ביום א'? אני מודאגת כי זו לא נזלת רגילה ונראית כמו דלקת. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

חבלות אף בילדים שכיחות למדי. רובם אינם מלוות בשבר אי אך קשה להתרשם בימים הראשונים לאחר החבלה כוון שהאף נפוח ולכן רצוי בדיקה חוזרת אצל רופא אאג 4-5 ימים לאחר החבלה אז הנפיחות כבר בנסיגה דר גורדין

30/10/2017 | 11:23 | מאת: אני

בוקר אור. אתמול ניגשתי לרופא אאג עקב כאבים חזקים באוזן שמאל. הרופא איבחן דלקת והמליץ לבצע שאיבה. אני דיי התנגדתי עקב הכאב העצום אך הסכמתי. השאיבה היתה כרוכה בכאב נוראי והרופא הפסיק באמצע ונתן לי טיפול של אוגמנטין+טיפות. האם כך נכון לעשות בזמן כאב אצל המטופל? לבצע שאיבה? או שעדיף קודם לתת טיפול אנטיביוטי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שאיבה בעת דלקת היא חלק חשוב מהטיפול ובד"כ מקלה ומזרזת את ההחלמה. נכון שזה כרוך באי נעימות. דר גורדין

29/10/2017 | 21:51 | מאת: אודליה

שמי אודליה בת 35. אני סבולת שנים רבות מדלקות גרון חוזרות ונשנות. כמו כן מ2015 אובחנתי כי אני סובלת ממחלה אוטואימונית הקשורה לכבד, שעד היום לאחר אינספור ניסיונות לאבחן במדויק במה מדובר לא ניתן לדעת. יודעים יש מחלת כבד אוטואימונית שתוקפת את הכבד וגורמת לעליות במדדי הכבד. ד"ר לוריא (רופא כבד), גילה לאחרונה כי הדלקות בגרון אצלי גורמות להתלקחויות בכבד ושזה רגוע אז המדדים בנורמה או טיפה מעל הנורמה. בקיצור יש לי גם סטרפטוקוק כרוני. ד"ר פלג, רופא אאג בעצה אחת עם ד"ר לוריא החליטו טרם ניתוח להסרת שקדים שאקח רפאפן למשך חצי שנה כך עשיתי ובאמת המצב בכבד היה ברגיעה. שבוע וקצת לאחר הפסקת נטילת הראפאפן חזר לי הדלקת ויש לי סטרפ. הלכתי למנתח אאג שהפחיד אותי ואמר לי שהוא לא מוכן לעשות כריתה מלאה כי למבוגרים זה מסוכן מאוד, 50 % דימומים ופעם בשנה לפחות מישהו נפטר. הוא התייחס לניתוח במבוגרים. הוא אמר שניתן לכרות 80% מהשקדים 20% להשאיר, אך בסבירות גבוהה הוא מאמין שהחיידק יחזור. הוא לא מוכן לנתח אותי משום שזה מסוכן. רציתי לשמוע דעתך בעניין הספציפי. מה הסיכונים למבוגרים בניתוח הסרת השקדים באופן מלא. מה סיכויי תמותה? סיכויי דימומים? האם יש הרבה מנותחים מבוגרים? מה השיטות החלופיות לניתוח אזמל ואם הן יעילות? תודה אודליה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רצוי להפנות שאלה זאת בפורום אאג הכללי. הסיכונים לדמם אכן מוגברים יותר במבוגרים לעומת ילדים גם ההחלמה קשה יותר וארוכה יותר. 50% לדמם זה מוגזם אך בהחלט קורה לא מעט דר גורדין

24/10/2017 | 23:03 | מאת: מיכל

ד"ר שלום. היינו היום באירוע עם תינוק בן 8 חודשים במסעדה סגורה עם מוזיקה חזקה. היינו שם שעה וחצי . חזרנו כשלי ולבעלי קצת כואבות האזניים מהרעש ולכן אנו מאד מודאגים אם נעשה חלילה נזק לתינוק שלנו. כיצד ניתן לדעת?

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לוודאי שלא נגרם נזק כלשהו ניתן לעשות בדיקת שמיעה המידע שיתקבל מאד מוגבל והתועלת נמוכה . הסבירות לפגיעה שמיעתית מרעש של מוזיקה נמוך מאד דר גורדין

15/10/2017 | 00:01 | מאת: עמית ממן

יש לי תינוקת בת 10 חודשים האם מותר לתת לה סירופ נגד שיעול (איסטדקס)?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לשאול זאת רופא ילדים

07/10/2017 | 10:13 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת 5 לפעמים שהיא צורחת ובוכה או צועקת היא צרודה ליום יומיים ואז עובר . מה זה יכול להיות ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

צרידות שנובעת משימוש מאומץ במיתרי הקול . דר גורדין

05/10/2017 | 23:27 | מאת: טל

שלום רב, בשנה האחרונה (ואולי יותר(, האזניים של בני נסתמות כל הזמן, ממש כל היום הוא מתעסק בנסיון לשחרר את הלחץ. בדיקת שמיעה תקינה. עבר כפתורים בגיל 5 ואין לו נוזלים ודלקות. מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

להגיע לבדיקה של רופא אאג כאשר יש לו את התלונות דר גורדין

05/10/2017 | 11:13 | מאת: רויטל

האם אבאמיס מעלה את רמת הסוכר בדם?

לקריאה נוספת והעמקה

לא שכיח אך קורה.

30/09/2017 | 12:52 | מאת: וופא

בן שנתיים ושני חודשים סובל מכאבי אוזניים ויש לו נוזלים באוזניים לא מקבל אניטיביוטיקה בדרך כלל תמיד מכיא את כל סוגי התרופות שהוא מקבל בפה מאז שנולד רופא משפחה ורופא אף אוזן גרון אף פעם לא אמרו לי שיש לו נוזלים באוזניים על אף שהיו לו דלקות 4 או 5 פעמים לו נלווים בחום אבל היו הפרשות משמעותיות מהאוזן רק בחודשיים האחרונים רופא אף אוזן גרון הודיע לי שיש לו נוזלים באוזניים ואני מרגישה שהנוזלים האלה עושים לו כאב באוזניים כי לפעמים הוא לא מצליח לישון מכאבי אוזניים היום עבר בדיקת שמיעה ואמרו לי שיש לו לקות קלה במעוצמת 25 הוא לא מגיב כל כך טוב כרגע הוא מקבל steronase באף ונקבע בדיקת שמיעה חוזרת בעוד חודש השאלה האם הלקות נחשבת למשמעותית ויכולה להשפיע על חיי היום יום ליד והתפקוד שלו וכן צריך ניתוח כפתורים או שהלקות היא קלה ורק צריך מעקב ואין צורך בניתוח כפתורים בזמן זה רק להערה הילד התחיל לדבר מוקדם יחסית לבני הגיל שלו , ועכשיו יכולת הדיבור שלו היא מאוד מצויינת לגיל שלו ולא הרגשתי שיש לו בעייה בשמיעה כי הוא מדבר מאוד טוב ביחס לגיל שלו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטיפול התרפתי לנוזלים באוזניים אינו יעיל ולכן גם אינו מומלץ. לגבי לקות השמיעה - במספר זה ליקוי קל מאד אך אין זה הדבר היחיד שנלקח בחשבון בקבלת ההחלטות לגבי התערבות ניתוחית. להתפתחות שפה ויכולת תקשורת גם כן חשיבות . בנוסף ניתוח לא קבע על סמך בדיקת שמיעה אחת רצוי לפחות שתי בדיקות בהפרש של 3 חודשים בכדי לראות מגמה. דר גורדין

שלום לך דוקטור.האם יש שבר באף.חייב להיות תופעות בדרך כלל?תופעות כמו אף נפוח דם כאב ממושך וכאבים עזים?הילד שלי קיבל לפני שעה מכה מראש של חבר במהלך משחק כדורסל.הוא מתלונן על כאב במגע.יכול להיות מצב כזה שיש כאב במגע ואין שבר?תודה על העזרה דוקטור.המשך יום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל מכה באף גם עם מלווה בנפיחות וכאבים כרוכה בשבר אפי. יש לבצע הערכה מחודשת אצל רופא אאג לאחר 4-5 ימים אז הנפיחות יורדת . דר גורדין

24/09/2017 | 10:36 | מאת: ג

שלום, לפני כשנה בת שלי התלוננה על כאבים בעט בליעה ובליטה קטנה באמצע צוואר מעל בלוטת התריס, רופא טען שזו היא ציסטה, לאחר מכן הבליטה נעלמה והתלונות נעלמו, מאז שוב בליטה הופיע ואף בגודל גדול יותר, ועם רגישות מקומית, עשינו אולטרסאונד ורשום שזו היא ציסטה בקוטר 1 סנטימטר רופא אף אוזן גרון ממליץ להסיר את הציסטה בניתוח ארצה לשמוע ממומחים נוספים דעות הילדה בת 6.5 והציסטה הופיע לראשונה לפני שנה האם זה הגיוני שהציסטה הופיע בגיל 5 לראשונה? כי הבנתי שזה משהו מולד מה היית ממליץ לעשות? להשאיר ולעקוב או ניתוח? מסוכן להשאיר את הציסטה כפי שהיא לאורך השנים? האם הניתוח נחשב לניתוח פשוט יחסית? מסוכן או לא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפי התיאור כנראה מדובר בציסטה תירוגלוטית אך קיימת עדיין אבחנה מבדלת ואבחון סופי בניתוח עצמו ובפתולוגיה שלאחריו. בכל מקרה זה אכן ממצא מולד אך הביטוי שלו יכול להופיע לראשונה בכל גיל יש נם מקרים בהם ההופעה הראשונית רק בגיל 40-50 שנה. ברוב המקרים ההופעה היא בילדים בכל זאת. כשאר הנגע כבר הזדהם ( רגישות מקומית וכו) ניתוח רצוי כוון שזה נגע שלא יעלם וימשיך להזדהם בעתיד. זה לא מסוכן להישאר את הציסטה אך בכל זיהום תהיה אי נוחות מסיימת צורך בטיפול אנטיביוטי ולעיתים אף ניקוז חיצוני של תהליך זיהומי שלא חולף. תדירות הזיהומים החוזרים בלתי צפויה ויכולה להיות נדירה או שכיחה מאד. זה ניתוח יחסית שכיח - לא הייתי קורה לו פשוט ורצוי שיעשה ע"י מי שמיומן בניתוח זה דר גורדין