נגישות
נגישות

פורום אף אוזן גרון ילדים

פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אף אוזן וגרון בילדים.

נושאים שניתן להעלות בפורום:

ליקוי שמיעה בילדים - מולד או נרכש
אפשריות טיפול ושיקום דלקות אוזניים
אמצעי טיפול ומניעת תסמונת דום נשימה בשינה ונחירות בילדים
הפרעות קול ודיבור בילדים
אפשריות אבחון וטיפול כירורגי במחלות אוזניים כרוניות מומים מולדים באזור הראש-צוואר
אבחון וטיפול ריור יתר בילדים
אפשריות טיפול בהפרעות נשימה בילדים הנובעות מחסימה בנתיב אויר העליון
4478 הודעות
4208 תשובות מומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים

03/05/2018 | 14:03 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, אם בדיקת השמיעה יצאה בבית החולים תקינה לתינוק שרק נולד, מדוע שלחו ל Bera? מה זה אומר? האם מסוכן? תודה למענה מהיר... אמא דואגת....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נוכחות של הסינוס מגבירה את הסיכון לליקוי שמיעה לכן רוטינית יש המלצה לבדיקת BERA מלאה. הסיכון הנ"ל עדיין נמוך אך מעט מוגבר לעומת האוכלוסייה הכללית . בדיקת ה BERA תוריד את הספק המזערי הנ"ל דר גורדין

03/05/2018 | 12:16 | מאת: גלית

בעלי כל בוקר סובל משיעול חזק שגורם לא כמעט להקיא היום בבוקר הוא הקיא קצת ויצא ליחה דמית האם זה מסוכן אשמח לקבל תשובה גם במייל שלא אפספס תודה

02/05/2018 | 16:08 | מאת: סונדוס

מה זה אומר בתשובת הבדיקה? ומה הטיפול ? ניתוח?, התחלתי לראות משובש לפני כמה חודשים, יכול להיות שזה מזה? כי קראתי שבעיות בסינוסים משפיעים על ראייה!

שלום ד"ר תינוקת בת חצי שנה חרחורים איומים מהאף אין נזלת שמים טיפות עושים אינהלציה שום דבר לא עוזר לפעמים נראה שמחריף. הרוםאה אומרת שזה כלום נזלת בפנים שלא רואים. חוששים שהשתמשנו הרבה בשואב נזלת וגרמנו לנזק. מה עושים? בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משתמשים במי מלח לאף בתרסיס. אינהלציה פחות יעילה לאף עצמו יש לפנות לרופא אאג לבדיקה אנדוסקופית של האף דר גורדין

שלום ד"ר תודה על המענה . בדיקה אנדוסקופית זו בדיקה בביהח בהרדמה? כי בדיקה רגילה רופא א.א.ג ביצע

זאת בדיקה ללא הרדמה נעשית במרפאה של רופא אאג , לא לכל הרופאים יש את הציוד הנדרש לבצעה. רצוי לפנות לרופא אאג ילדים דר גורדין

29/04/2018 | 09:02 | מאת: שרון

ביום חמישי ב26.4 הילד בן שנה ו11 עשה ניתוח כפתורים ושקד שלישי כל הלילה הילד בוכה וצועק והנשימות שלו ממש כבדות אני לא רואה שום שינוי האם זה אמור להיות כך ?? מתי התחיל לראות את השיפור בנשימה של הילד ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עוד מוקדם לשפוט את תוצאות הניתוח מבחינת הנשימה. תוצאה כזאת ניתן לראות אחר כ -3 שבועות . דר גורדין

נכדתי בת 4. לפני 3 שבועות עברה ניתוח: כריתת שקד שלישי, כריתת שקדים וכפתורים. מה עושים? מאז הניתוח כל לילה היא מתעוררת בבכי מספר פעמים. ביום היא בסדר. היא אפילו ישנה עם ההורים כדי לתת לה את הביטחון ואהבה, ובכל זאת מתעוררת בבכי.. מתי יש סיכוי שזה יחלוף??? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לאחר 3 שבועות הכאבים כבר חלפו והראיה לכך היא העדר תסמינים במשך היום. לגבי המרכיב הרגשי זה כבר יותר מורכב ויתכן שממשיכה להתעורר עקב כך. טיפול רגשי/ התנהגותי דר גורדין

25/04/2018 | 21:28 | מאת: חלי

לבת שלי חיך שסוע היא בת 10 חודשים וחצי היו לה בסהכ 2 דלקות אוזניים ועשיתי לה בדיקת שמיעה בגיל 10 חודשים רשמו שיש לה ירידה קלה . אני לא מעוניינת לרוץ לעשות לה ניתוח כפתורים מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ראיתי את הילדה וגם לא את בדיקת השמיעה כך שלא ניתן לתת התרשמות אמיתית. בכל מקרה תופעת הירידה בשמיעה אצל ילדים עם חך שסוע קיימת באופן גורף ומרביתם המוחלט עובר ניתוח לאוזניים בעת סגירת החך. וזה כוון שגם כך נכנסים לפעולה בהרדמה ובנסוף יש לילד הפרעה שפתית שתמשיך גם לאחר סגירת החך , ליקוי שמיעה מוסיף לכך עוד קושי ולכן ההמלצה לניתוח היא הרבה יותר גורפת לעומת ילד ללא חך שסוע דר גורדין

25/04/2018 | 10:46 | מאת: תומר

שלום, הילד שלי מתלונן במשך חודשיים על כאבי גרון (אחת ליום לפעמים פחות) לקחנו אותו למספר בדיקות עשינו גם צילום גרון(יש שקד שלישי) , חשוב לציין שהילד מצונן המון אבל בשלושה השבועות האחרונים הוא ללא נזלת. היה לו חום (עד 38.5) מספר פעמים(3) בחודשיים האחרונים ליום אחד והפסיק שלשום ביקנו שוב אצל הרופא מאחר ותדירות ההתלוננות עלתה ואמר שיש לטפל בסירופ ל״נזלת חוזרת״ וזה מה שעושה את הגירוי בגרון, ציין גם שהגרון אדום. במקביל, רופא המשפחה המליץ לעשות משטח גרון רק לפסול את האפשרות של הסטפטוקוק. היום קיבלנו תשובה חיובי A ! אנחנו מאוד מבולבלים ומודאגים שהוא נושא את החיידק כבר תקופה ארוכה, מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות המתוארות לא מתאימות לדלקת גרון. אין דלקת שנמשכת חודשיים ברצף. אין טעם לקחת משטח גרון כאשר התסמינים לא מתאימים (למשל כאשר יש נזלת ושיעול או העדר תפליט ואודם על השקדים) זה רק מכניס בלבול ואי ודאות. תחזרו לרופא המשפחה שהציע לקחת משטח אולי לו הפתרונות דר גורדין

התינוק שלי בן 19 חודש חולה תלסמיה מיגגר הינו ברואפא ישלו כאב גרון ושקדים והרופא נתנלו מוקסיויט פורטה תרחיב 250 7cc שלוש פעמים ביום ואני שככתי ונתנתי 4 פעמים והפעם הרבעי לפני שעה מהשניה למרות היטם הרשאון בטיפול ותודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא אמור להיות בעייתי

שלום בני בן שנתיים ועשרה חודשים. סובל כבר שנה מהתקפות של פעם בחודש שבהן הוא מתעורר עם כאבי עיניים (אומר שהעיניים כואבות אבל אולי מתכוון לראי המעורפלת או סחרחורות) רק מזיז את הראש ומקיא בקשת, וכל שינוי תנוחה- מקיא מקיא מקיא יום שלם, בנוסף- מוריד ראש וחוסר יציבות. ההקאות נפסקות אחרי יום ובמשך יומיים עדיין סובל מחוסר יציבות ומוריד ראש למטה. אחרי כלהתקפה אין זכר לנושא הזה מלבד זה שהוא הולך יציד ורגיל אבל לפעמים נופל כשהוא הולך לצדדיים (כמו שיכור). בוצע אם אר איי ראש - תקין נוירואפמטלמולוג בדק את העיניים אמר שאין בעיה בקרקעית העין ועצב הראיה תקין אי איג'י תקין לא עברנו בירור א.א.ג ואני מכירה תופעה של סחרחורת תנוחתית בגלל תזוזה של קריסטלים באוזניים. האם ייתכן ויש לו את זה? ואם כן ככה זה עלול להופיע אחת לכמה שבוועת ולהיעלם או שזה משהו שמלווה חולים כל הזמןן? במהלך התקפה כזו הוא הולך עם הראש למטה ומסרב להזיז אותו יותר מדי. האם יש עוד תופעה שיכולה להתאים? הוא סובל מאוד וכרגע אין לנו שום אבחנה. תודה

ועוד מחשבה האם ייתכן שזה נובע ממשהו שקשור לעורקי צוואר, לחץ כלשהו בראש שניתן לראותו באולטראסאונד או אולטראסאונד דופלר שלא נמצא באמ אר איי (האם אר איי ראש בוצע ללא חומר ניגוד)? תודה

שלום רב צריך להבדק ע"י רופא אאג וניורולוג ילדים . מהסיפור אין לדעת או להבין מה יכולה להיות הסיבה והם עדיין יכולות להיות מאד מגוונות . MRI ברוב המוחלט של המקרים נעשה עם חומר ניגוד . זאת לא תופעה שקשורה לזרימת דם בצוואר . גם הסיבה של הקריסטלים מאד לא סבירה. דר גורדין

23/04/2018 | 09:39 | מאת: ארדיטי אדי

אני צריך לטפטף שמן פרפין במשך 5 ימים. כמה פעמים ביום וכמה טיפות?

23/04/2018 | 06:37 | מאת: שני

שלום, הבן שלי עבר ניתוח להוצאת ציסטה טירוגלוסלית לפני חודש. לאחר יומיים מהוצאת התפרים, נפתח כל החתך ולא תפרו מחדש, אלא נתנו לזה להגליד לבד בליווי אנטיביוטיקה. הפצע כמעט נסגר ואז הוא קם עם גולה מלאה בנוזל שקוף, קצת דמי שנפתח בגן ונזל. כפי שהיה בעבר טרם הניתוח. האם זה הוא סימן לחזרת התופעה ולכך שהניתוח לא הצליח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עוד מוקדם להגיד אבל יש חשד להשנות / שארית של הציסטה. עדיין יכול כחלק מהחלמה מהניתוח המקורי. במידה ותופיע נפיחות מחודשת עוד מספר שבועות אזי בסבירות גבוה יש שארית. דר גורדין

21/04/2018 | 18:11 | מאת: טל גולדברג

שלום! בגיל שנה וחצי בני הופנה לניתוח להסרת אדנואידים + ניתוח כפתורים עקב ירידה בשמיעה, נזלת מרובה + חרחורים ומאמץ נשימתי. הנזלת לא השתפרה אך השמיעה כן. כיום בן 3.5 וזקוק שוב לניתוח כפתורים. כמו כן, האדנואידים שוב גדלו. האם במצב כזה יש טעם שוב בהסרת האדנואידים בנוסף לכפתורים? או שאם גדלו שוב פעם אחת יגדלו גם הפעם? מה ההמלצה במצב זה? תודה מראש! טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תלוי בתסמינים של הילד. במידה ויש תסמינים של חסימה אפית אזי הניתוח לכריתת האדנואיד רצוי. הניתוח לא מבטיח נשימה תקינה לעד אך הסבירות לצמיחה מחודשת יורדת עם הגיל ובכל מקרה תחלואת הניתוח אינה גבוה ויש שיפור די מהיר ובתקווה יהיה גם שיפור קבוע דר גורדין

אתמול חגגנו את יום העצמאות והיו מלא זיקוקים חזקים בבמות במשך מס דקות עכשיו הזיקוקים היו קרובים אלינו וכמה שניסינו להתרחק לא בדיוק עזר הרעש הלך והתחזק. האם זה יכול לפגוע בשמיעתו של הילד?

שלום סביר להניח שלא. דר גורדין

17/04/2018 | 22:05 | מאת: יוסי

בני בן 40 יום חודש בדיוק יש לו חרחורים מהאף היינו אצל אף אוזן גרון הוא בדק אוזניים ואת האף הכל בסדר היינו אצל רופאת משפחה שללה לנו חרחורים מהריאות ברוך השם ... פניתי אלייך דתייעץ לי מה לעשות והאם זה יעבור מעצמו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית רצוי בעקבות הבדיקה להגיע להבנה האם החרחורים הם מהאף או מדרכי נשימה תחתונות יותר. טיפול ראשוני הוא מי מלח לאף. במידה והילד ישן היטב ועולה במשקל אזי ההפרעה כנראה קלה. לעיתים קרובות חל שיפור עם הזמן. במידה ולא אזי רצוי הערכה של רופא אאג ילדים כולל בדיקה של האף עם סיב אופטי דר גורדין

16/04/2018 | 08:06 | מאת: רוני

שלום.אני בח"ול ולפני כמה ימים התנפח לי שקד שמאל וכאב לי ממש. עם קושי בבליעה וכאבי ראש. לקחתי נורופן כמה ימים ושתיתי כל מיני תרופות סבתא. ועכשיו זה עבר לשקד ימין. ושקד שמאל מרגיש טוב. להמשיך לקחת משככי כאבים ועוד כמה ימים זה יעבור?

15/04/2018 | 10:28 | מאת: ציפי

בן 2.4, נוחר, מצונן, מנוזל, מרייר. אובחן עם שקד שלישי והופנה לצילום לשם אימות, לאחר ייבוש המוגלה שהצטברה. האם יש דרך אחרת/ עדיפה יותר לאבחון ללא צילום? מה התהליך לאחר האבחנה? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפי אבחון של שקד שלישי שמפריע מבחינה תפקודית (נזלת ממושכת נחירות וכו) אינו דורש בדיקה מיחדת, ניתן לעשות זאת על סמך תסמינים קליניים . נכון שאין לכך ודאות ברורה אך מצד שני סיבות נוספות אחרות מלבדו מאד לא שכיחות . קיימות שתי בדיקות עזר שיכולות לאושש את האבחנה 1. בדיקה אנדוסקופית של האף- יתרונות שזאת בדיקה קצרה בלי כריתה והיא בדיקה דינמית החסרונות שכרוכה באי נעימות וכאב ובגיל שנתיים זה רק החזקה של הילד בכח אין סיכי שישתף פעולה. 2. צילום רנטגן- היתרונות שזאת בדיקה שאינה מכאיבה ומידת שיתוף הפעולה גבוה בהרבה. חסרונות זה קרינה והקפאה של תמונה סטטית חשוב שיתבצע בתנוחה מסויימת במדיה ולא אזי עושים שוב בכל מקרה כפי שציינתי אך בדיקה אינה חיונית לצורך אבחון והצעות לטיפול אלה יותר בדיקות עזר . מבחינה טיפול האפשריות הם - מעקב, טיפול תרופתי או ניתוח דר גורדין

13/04/2018 | 09:33 | מאת: נטלי

שלום רב לך, אני בלחץ אטומי.. אתמול הבן שלי בן ה-10 שנים נבדק ונמצא שבאוזן שמאל יש רטרקציה טוטאלית של התופית כלפי פנימה...זה ילד שעבר בגיל 3 ניתוח כפתורים, פוליפים ושקדים, ילד אלרגי לקרדית ואבקנים, מטופל באבמיס ואריוס ומי ים לפי הצורך... 1. זה ילד שנבדק אין ספור פעמים על ידי רופאי אאג ,כולל לפני חודשיים שהיתה לו דלקת באוזן ימין עם מוגלה(בדק גם את אוזן שמאל)ונבדק על ידי אאג והנל לא אמר מילה...הייתכן שזה מופיע כך פתאום????? 2. האם זה אומר שיש לו גידול אם זה הופיע פתאום?????? או משהו אחר???? 3.יכול להיות שמדובר בכולסטאטומה? אם כן, אפשר לעשות MRI ראש ? כיוון שסיטי מלווה בקרינה רבה אז MRI טוב באותה מידה? 4.האם זה דורש בירור מעמיק למה יש רטריקציה? בבקשה אודה על תשובותייך בלחץץץץץ וחששות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי 1. אין סיכוי שזאת הופעה פתאומית. רטרקציה מתפתחת לאורך שנים . 2. לא מדובר על גידול אלה על הפרעה באוורור האזן. סיבות לכך מגוונות בעיקר קשורות להפרעה תפקודית בחלק של האף 3. לרתיעה יש דרגות כשאר הדרגה הגבוה והגרועה ביותר היא כוליסטאטומה . MRI אכן כלי טוב יותר לאבחון כוליסטאטומה לעומת זאת CT נותן תמונה טובה יותר על החלק הגרמי. 4. כן- רצויה הסתכלות באף האחורי(בדיקה אנדוסקופית של האף) , בדיקת שמיעה ובמידת הצורך בדיקת הדמייה ( CT או MRI). דר גורדין

12/04/2018 | 21:08 | מאת: שירה

לפני יומיים הלכתי ברחוב ונתקעתי בעמוד שהיה עליו קופת צדקה וקיבלתי מכה ממש חזקה (מהפינה החדה) באוזן באזור האפרכסת בהתחלה האזור היה אדום , אתמול זה הפך לצבע סגול והיום לצבע שחור זה עדיין כואב מאד אבל כאב שאפשר לסבול רציתי לשאול אם יש בזה משהו מסוכן או שזה עובר עם הזמן

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לפנות לבדיקה רפואית

ילדה בת שנה וחצי עוד מעט מטופלת במוקסיויט פורטה וכל יום שאני צכה להביא לה היא בוכה ממש אפשר לערבב את זה עם המטרנה

לקריאה נוספת והעמקה

כעיקרון אפשרי רצוי לשאול את רופא הילדים דר גורדין

10/04/2018 | 09:12 | מאת: טל

שלום, לאחרונה הבחנתי כי הלשון של בני בן ה- 5 לבנה בחלק הפנימי, ובהדרגה צבעה מתבהר עד לקצה הלשון שם הצבע ״טבעי״. יש לציין שלילד זה ממש לא מפריע, הוא פעיל, נמרץ, אוכל ושותה כרגיל. אשמח אם תוכל לפרט בבקשה מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם תקין והגיוני? תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רצוי לנות לרופא ילדים לבדיקה יתכן ועקב יובש, יכולה להיות גם פטרת בכל מקרה כדאי להבדק דר גורדין

שלום. סובל מזה שנה וחצי מצרידות ואי נוחות בגרון לסרוגין . אני מאובחן שיש לי ריפלוס קיבתי ושטי וסובל מזה כ 4 שנים. רציתי חדעת האם יש סיכוי לבל סרטן לגרון עקב ריפלוקס וחומצה שמגיעה למתירים מהקיבה. אני מקבל תרופות סותרות חומצה. ולצערי בזמן האחרון לא ממש עוזר. יש לציין שעברתי לפני כ 8 חודשים בדיקת סיב אופטי לגרון שהראתה ציסטה ובבדיקה כמה חודשים אחרי נעלמה. מוטרד מאוד . נא תגובתכם ואיזה בדיקות אתם ממליצים לי לבצע. תודה מראש

03/04/2018 | 08:39 | מאת: מ.ק.

שלום רב, נכדי סובל מדלקות אוזניים חוזרות. טופל באנטיביוטיקה (כולל רוצפין) ללא הצלחה. רופא א.א.ג. שלו אמר לנו שייתכן שנכדי סובל מכשל במערכת החיסון והמליץ לבצע בדיקת "תבחין זיעה". לפי המידע שמצאתי באינטרנט, בדיקה זו משמשת בעיקר לאבחון מחלת ה-CF, אבל לא מצאתי אזכור כלשהו באינטרנט על היכולת של הבדיקה להצביע על כשל במערכת החיסון. שאלותיי לפורום הם כדלקמן: 1- האם הבדיקה הנ"ל אכן מאפשרת לאבחן כשל במערכת החיסונית? 2- במקרה שאכן יש כשל במערכת החיסון, האם כדאי להמשיך בטיפול אצל רופא א.א.ג. או כדי להפנות את נכדי לרופא המתמחה במערכת החיסונית? בברכה סבא מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. תבחין זיעה אכן מאבחן CF (ציסטיק פיברוזיס ) ואינו בודק כלל את מערכת החיסון. 2. ניתן לפנות לרופא מומחה בזיהומים בילדים או אימונולוג ילדים בהתייחס לשאלה של נטייה לזיהומים או הפרעה חיסונית דר גורדין

02/04/2018 | 20:44 | מאת: דב לבנון

בני בן שלוש. עבר ניתוח הסרת אדנואיד לפני שבועיים. אבל הדיבור שלו מאד נפגם. לא מסוגל לומר ל, ב, ו, בכלל יותר. במקום לבן יש נמן, במקום בלון יש נמון. והרבה צ'ילי שנשמע כאילו הוא מדבר מהאף. חשבנו שזאת הנפיחות אבל הזמן עובר וזה לא משתנה. זה מאד מפחיד, וקראתי בדף המלחיץ של כל תופעות הלוואי והסיבוכים האפשריים שמחתי ים עליו לפני ניתוח, שיכול להיגרם נזק לדיבור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הקול משתנה בד"כ לאחר ניתוח לכריתת אדנואיד. בד"כ השינוי בולט בתחילה ובהמשך יש חזרה לכוון הקול המקורי . בכל זאת כוון שהנשימה האפית משתפרת חל שינוי בתהודת הקול. בחלק קטן מהמנותחים נותר אנפוף ממושך עקב חוסר סגירה של החך בעת דיבור ובריחת אויר מהאף. במידה ותופעת חוסר מובנות הדיבור נמשכת עוד מספר שבועות רצוי לפנות לרופא המנתח ולקלינאית תקשורת דר גורדין

30/03/2018 | 08:58 | מאת: גולה מתחת לסנטר

היי אתמול שמתי לב שיש לי גולה מתחת לסנטר והיום קמתי בבוקר עם כאבים והתנפח שם מישהו יודע בערך מה זה ? ואני לא אחת שהולכת לרופאים זה משהו מפחיד?

27/03/2018 | 19:41 | מאת: סתוית

בת שנתיים וחצי, עברה אתמול ניתוח הסרת שקד שלישי. מרגע שהתחילה לדבר לאחר הניתוח, נשמע שמשהו לא תקין שם. היא מדברת באופן מאד מאד מאנפף ולא ברור, קשה להבין אותה, וזה כמובן שונה מאד מלפני הניתוח. האם תופעת לוואי מוכרת לנפיחות? יש מה להיות מוטרדת? שכיח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הדיבור משתנה בד"כ לאחר ניתוח לכריתת השקד השלישי. בתחילה השינוי בולט מאד בהמשך יש חזרה מסויימת למצב לפני הניתוח והאנפוף חולף במרבית המקרים תוך מספר שבועות. במדיה וזה לא קורה רצוי הערכה חוזרת של הרופא המנתח דר גורדין

23/03/2018 | 17:43 | מאת: אורית

שלום ד"ר גורדין, קצת רקע וסליחה על האורך.. ביתי בת 9 חודשים עם עיכוב התפתחותי בעיקר מוטורי, ריפלוקס סמוי שהתגלה רק לאחרונה, טונוס מוגבר בגפיים וטונוס נמוך בחגורת הכתפיים.. אחרי שלל ניורולוגים, בדיקות דם נרחבות (כולל מחלות מטבליות), MRI מוח וכו.. ב- MRI מוח שיצא תקין התגלתה עכירות אוטוסמדלית מימין. מוציאה לשון הרבה, מריירת הרבה (ב. תריס תקינה), בביקור אצל מומחה גסטרולוגיה בנושא הריפלוקס הוא אמר שנראה לו שהיא סובלת בכלל מהיפרטרופיה של האדנואידים והמליץ להגיע לרופא אאג בדחיפות. נוחרת בשינה, מחרחרת הרבה כמעט מלידה (ללא מעורבות ריאות), השבוע ביצענו את ה- MRI וגם הרופאה המרדימה קצת חששה מההרדמה בשל החירחורים והמליצה על רופא אאג. רוב העיכוב ההתפתחותי נובע מכך שאינה מצליחה להחזיק את ראשה ביציבות ובלי החזקת ראש יציבה לא מצליחה להתקדם בשלבים ההתפתחותיים. אנחנו בפיזיותרפיה כבר מספר חודשים והטונוס בגפיים התאזן אך הראש נותר לא יציב.. שאלתי - האם היפרטרופיה באדנואידים יכולה לגרום לחוסר שיווי משקל בגוף ויכול להיות שזה מה שמונע ממנה החזקת ראש יציבה לאורך זמן ובעצם מכאן (בשילוב בעיית הטונוס) נגרם העיכוב ההתפתחותי המוטורי? תודה רבה, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההיפרטרופיה של האנואיד תורמת לחסימה אפית , נחירות ונשימה רועשת ומחרחרת. אין לה קשר לשווי משקל יציבות והחזקת ראש. קושי הנשימתי והנחירות נגרמים גם מההיפוטוניה לא פחות מהאדנואיד המוגדל . העיכוב המוטורי לא נגרם מהאדנואיד המוגדל דר גורדין

23/03/2018 | 13:48 | מאת: אולגה

שלום רב בני בן שנתיים וחצי לפני 10 חוד׳ עבר ניתוח כפתורים בשל נוזלים והסרת שקד שלישי. נכון להיום כפתור באוזן ימין עדיין בתוך האוזן, אך אינו נמצא במקום ואינו מתפקד- לפי בדיקת שמיעה יש ירידה בשמיעה באותה האוזן והצטברות נוזלים. באוזן שמאל הכפתור עדיין מתפקד היטב ודמעה שם תקינה לגמרי. אני סבורה שגדל לו בחזרה גם השקד השלישי- הילד רוב הזמן מנוזל ולפעמים נוחר. מה עושים במקרה כזה? ניתוח חוזר? ואז מה? הרי כפתורים תמיד ייצאו באיזהשהו שלב. טיפול מניעתי כלשהו? אודה לחוות דעת מה היית ממליץ לעשות. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לתת לך תשובה ללא בדיקת הילד ובדיקה של בדיקות העזר. באופן כללי לגבי נשוא הצמיחה המחודשת של השקד השלשי רצוי לפנות רופא אאג בעדיפות למנתח לבדיקת של הלע (לעיתים יש שקדים מוגדלים שתורמים) וגם של האף האחורי ע"י אנדוסקופיה שתראה האם יש צמיחה מחודשת של השקד השלישי. ניתן לנסות טיפול תרופתי לנזלת במידה ומפריעה לאיכות החיים. לגבי האוזניים כוון שהוצאת או שינוי הכפתור כרוכה בפעולה בהרדמה השיקולים לטיפול נקבעים לפי מידת ההפרעה בשמיעה (זה שההפרעה רק חד צידית וקלה סה"כ סביר) ומידת ההשפעה על התפקוד (שפתי , תקשורת וכו) דר גורדין

21/03/2018 | 09:03 | מאת: דניאלה

בת שנתיים וחצי, כמעט מיום שאני זוכרת אותה מנוזלת כל הזמן 24/7, נוחרת בלילה ונושמת בכבדות גם ביום. נוזלים באוזנים, אבל כבר שנה שלמה בלי דלקות אוזניים או מחלות מיוחדות, וגם בשינה (המאד קלה וקשה שלה) יש שיפור משמעותי. בדיקת שמיעה לפני 3 חודשים הראתה ירידה בשמיעה 25 באוזן אחת ו-35 בשניה. אחרי תהליך ארוך וקרוב לשנה, מאז שנרשמנו לניתוח להסרת השקד, עד שהגיע התור המיוחל לניתוח, פתאום שניה לפני מדברים איתנו על כפתורים. אני מרגישה לא מוכנה לזה בכלל, לא עיכלתי, לא הבנתי מספיק, לא קראתי. לא רוצה סתם לחורר את האוזן אם הנוזלים יתנקזו מעצמם לאחר הסרת השקד (מה שקרה אצלי כשהייתי קטנה והייתי כבר כמעט חרשת לגמרי), וגם אצל אימי בילדותה. איך יודעים אם הסרת השקד תפתור את הבעיה, ולא יצטרכו כפתורים, או שלא? האם הנוזלים לא אמורים להתנקז כשמסירים את מה שחוסם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לדעת בודאות האם ניתוח לכריתת שקד שלישי יעזור גם לאוזניים. חלק מהילדים עם נולזים באוזניים משתפרים לבד ללא כל טיפול . מאידך הילדה הולכת לעבור פעולה בהרדמה כללית ורצוי לשלב בה את כל הפעולת שמתוכננות. הסבירות שניתוח לשקד שלשי ישפר את האזוניים בגיל שנתיים וחצי אינה גבוה אך קיימת. דר גורדין

25/03/2018 | 11:41 | מאת: דניאלה

תודה. אשמח לשמוע מדוע אתה אומר שזה לא סביר בגיל הזה? לא ששה לחורר את האוזניים לשוא, גם אם היא בהקדמה, ולא הצלחתי להבין ולקבל מספיק מידע על ההשלכות לכאן או לכאן.

בגיל שנתיים וחצי התפקוד בין האף לאוזן עדיין לא מבשיל מספיק וגם כריתת שקד שלישי לא מספיקה בכדי לאוורר את האוזן היטב (זה יכול לקרות אך סבירות לא גבוה) . מעל גיל 4 שנים כאשר הילד כבר מצליח לקנח את האף יותר טוב כריתת שקד שלישי יכול לעזור גם לניקוז נוזלים באוזניים דר גורדין

שלום ד"ר גורדין, בני בן ה-3 עתיד לעבור ניתוח כפתורים, שקד שלישי והקטנת שקדים. הוא סובל מנוזלים באוזניים (בדיקת שמיעה 40-45), שקד שלישי מוגדל ושקדים נפוחים,נושם מהפה, לא ישן טוב (מתעורר בלילה והפסקות נשימה), מנוזל כל הזמן. לגבי הקטנת שקדים,הרופאה ממליצה לבצע את הניתוח אך השאירה את ההחלטה לנו. מה דעתך בנושא? כמו כן, הבנתי שיש 2 שיטות: קובלציה(אידוי) ומיקרודברידר (גילוף שכבות השקד), מהי השיטה שהכי מומלצת? האם לאחר אחת מהשיטות הללו רקמת השקד יכולה לגדול בחזרה? האם הקול משתנה לאחר הקטנת שקדים עקב שינוי בחלל הלוע? האם השינוי זמני או שיתכן וקבוע? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שתי השיטות די זהות בתוצאות . זה עניין של העדפה של המנתח ווחשובה המיומנות ופחות השיטה. מיש מנוסה בשיטה מסויימת עדיף שינתח בשיטה זאת. גם נושא הגדילה המחודשת אינו שונה בין השיטות הכל אכן משתנה זה יותר עקב כריתת השקד השלישי אך גם לשקדים השפעה על כך. בכל מקרה השינוי בולט בעיקר בהתחלה ואח"כ יש נסיגה למצב הבסיסי דר גורדין

שלום, אצל בת שלי בת ה7 אובחנה ציסטה טירוגלוסלית (אמצעית), בגיל 5, מאז הציסטה לרוב הייתה נעלמת ומופיע כשהייתה מצוננת... אך לפני כחצי שנה הציסטה יצאה ולא נספגת יותר... הציסטה 1X0.7 ס"מ ובדרך כלל לא כאבת... לפעמים יש רגישות כשהילדה מצוננת... ההמלצה היא להסירה בניתוח... אני קראתי שמקרים רבים לאחר הניתוח הציסטה חוזרת ועושים עוד ניתוחים, אני מאד נלחצת מזה... 1. אם לא לנתח את הילדה האם אפשר לחיות עם זה כל החיים ללא בעיות?... 2. במקרה וכן לעשות ניתוח, מה הסיכוי שהציסטה תחזור? 3. הבנתי שבניתוח מסירים חלק מעצם הלשון, זה גורם לנזק כלשהו? האם הדיבור לא נפגע? האם הקול לא נפגע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. אכן יכולה להיות השנות אך זה קורה בסביבות 10% המקרים בלבד. שכיח יותר בציסטה שהתופצצה או נוקזה לפני הניתוח . 2. תשובה ניתנה בסעיף קודם. 3. אין כל הפרעה תפקודית לדיבור או הקול דר גורדין

16/03/2018 | 21:04 | מאת: אדי ארדיטי

רופא נתן לי פרפין לטפטף 3 טיפות באוזן חמישה ימים לפני הנקוי. האם צריך כל יום או פעם אחת חמישה ימים לפני.

כל יום

שלום וברכה, היה לי כאבים בצוואר ולאחר בירור TSH5.59 וציסטה בגודל 3*4 ס"מ בשאיבה בFNA תחת U.S הוצאו 15 סמ"ק נוזל עכור בצבע חום כהה שהיו בו גם היסטיוציטים האם זה תקין או שמצריך בירור נוסף אצל אנדוקרינולוג\חשש לדלקת ןכדו' אשמח לקבל פרטים ע"כ

14/03/2018 | 13:30 | מאת: יהודית

שלום רב בתי בת תשעה חודשים כשלה בבדיקת ברה ואנו מועמדים לשתל שבלןל דוצ. הרופא הפנה אותנו לבדיקות ובינהן ct ו mri. תוצאות הct מדגימות מלאות בתאי המסטואיד באוזן ימין ללא הרס של המחיצות ותוספת רקמה סביבנעור התוף עם מלאות בחלק הפרוקסימלי של תעלת השמע החיצונית. איוורור תקין ותעלות שמע תקינות. השאלה שלי היא: מה אומרת תוצאה זו של אוזן ימון והשאלה השנייה האם בעיה מסוג זה יכולה להסהיר כישלון בברה? כלומר יתכן שירידת השמיעה של בתי נובעת מהאוזן התיכונה ולא מועברת לגזע המח? תודה אמא מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המלאות באוזן תיכונה יכולה לגרום לליקוי שמיעה קל. אין סיכוי שהייתה מועמדת לשתל עקב נוכחות נוזלים. בדיקת BERA מבדילה בין סוגי ליקוי השמיעה . ילדים שמעומדים לשתל סובלים מליקוי שמיעה עצבי חמור וזה על סמך מספר בדיקות וגם נסיון תגובה למכשירי שמיעה. אם הבעייה היתה רק באוזן תיכונה התוצאה היא ליקוי שמיעה קל שלא צריך אפילו שיקום שמיעתי אלה רק מעקב. המלאות הזאת באזון תיכונה ובמסטואיד חסרת משמעות מבחינת ההשפעה על השמיעה היא יותר משמעותית למנתח ולעיתים בחלק מהמרכזים מבצעים ניתוח כפתורים בכדי שבעת השתל האזון תהיה מאווררת אך זה לא חד משמעי. דר גורדין

17/03/2018 | 18:38 | מאת: יהודית

ראשית המון תודה על תשובתך שמסהירה היטב את הלקות. מעבר לכך.... מה המשמעות הרפואית של מלאות תאי מסטואיד? האם מדובר בנוזלים?

כן

13/03/2018 | 13:07 | מאת: לי

ילד בן 7 וחצי מאז גיל 3 כשגבה קצת והצוואר לא היה שמנמן אז שמתי לב שכשהוא צועק צד ימין של הצוואר החצי התחתון של הצוואר מתנפח כמו בלון קטן...רק בצד הזה..לקחתי אותו לאאג ילדים שאמר שאולי זה המבנה שלו..הוא לפעמים צרוד כשהוא צועק ואסמתי סטרידו של עונות המעבר...לדעתך כדאי להמשיך לברר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בהחלט רצוי להמשיך ברור לבצע בדיקה של מיתרי הקול ולשקול ביצוע הדמייה (US או MRI ) זאת לאחר שרופא אאג בודק דר גורדין

07/03/2018 | 18:45 | מאת: עומר

מאיזה גיל ניתן לעשות עיצוב אף ללא ניתוח (מילוי חומצה היאלורונית) והאם צריך מרשם כלשהוא מרופא הקפ"ח במידה וזה יבוצע אצל רופא פרטי

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לפלסטיקאי

07/03/2018 | 11:03 | מאת: נורית

בסד שלום. האם נטילת אנטיביוטעקה לחיידק סטרפטוקוק יכול לגרום לכתמים בעור... כתמים בהירים....תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ציינת איזה אנטיביוטיקה. חלק מהאנטיביוטיות יכולול לגרום לפריחה. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל/ או זה שנתן את המרשם דר גורדין

04/03/2018 | 09:38 | מאת: ריטה

לילד בן 1.5 חום כבר 3 ימים. רופא בדק גרון ואמר שגרון אדום-נתן אנטיביוטיקה מוקסיפן. הילד כל הזמן מקיא תרופה. אפשר לקחת תרופה עם מטרנה או במעדן? מה לעשות.?

לקריאה נוספת והעמקה

לקחת משטח גרון. בגיל זה הצורך באנטיביוטיקה נמוך למדי ושמור למקרים חריגים ורק לאחר משטח חיובי. דר גורדין

27/02/2018 | 14:07 | מאת: אורי

שלום, אני בן 17. אתמול במהלך אימון ג'ודו חטפתי מכה חזקה באף ותוצאות הצילום היו שבר קטן בקצה עצם האף ללא תזוזה. (הרופא החליט שאני אחזור בעוד 5 ימים לטיפול). רציתי לדעת לאיזו תקופה אני אצטרך לקחת הפסקה (אם בכלל) מאימוני הג'ודו (בגלל הרגישות של האף) ובאיזה תנאים אני יוכל להתאמן לאחר מכן? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רצוי לא להתאמן במשך שבועיים דר גורדין

26/02/2018 | 21:14 | מאת: עינב

שלום, ב 21.1 ולמשך כשבועיים (קצת לפני תאריך זה וקצת אחרי ) היתה לי דלקת גרון. לוותה בכל התסמינים חוץ מחום (כאבי ראש, לימפה מוגדלות וכואבת ליחה מרובה צמיגים וירוקה ). משטח גרון נפסל בגלל מבחנה לא בתוקף. הכאב עבר ללא טיפול . ב 7.2 משטח גרון חוזר בגלל אותם סימנים יצא חיובי לסטרפטוקוק a. לקחתי אנטיביוטיקה וזה עבר . משטח שלישי יצא תקין לאחר הטיפול ב אנטיביוטיקה. יש לי ילדה בת שנתיים שבמשך כל הזמן הזה לא היתה עם סימנים כלשהם למעט שיעול (שויך לאסטמת ילדים ממנה סובלת, עבר עם משאפים של פלקסוטייד וונטולין ) אבל בכל מקרה לקחתי אותה למשטח והוא יצא חיובי לסטרפטוקוק. היום 26.2 החלה טיפול אנטיביוטי מוקסיפן 110 מל ליום פעמיים ביום למשך 10 ימים. שאלתי היא : 1. מה המשמעות של סטרפטוקוק ללא תסמינים והאם השיעול כן יכול להיות אחד מהם ? לא היה חום לא נראה שכאב הגרון וסה"כ היתה ללא שינוי.. 2. האם טיפול אנטיביוטי זמן די רב אחרי הפעם הראשונה שלי עם בחיידק , זמן שאולי היא נדבקה כבר אז, יעיל? האם זה יכול להפחית את הסיכון במחלות שנגרמות מהחיידק? האם זה מאוחר מדיי לכך..? 3. האם יש צורך בברור נוסף? נושא מחלות שיכולות להיגרם מלחיץ אותי מאוד, אודה לתשובותיך.

לקריאה נוספת והעמקה

1. חסר משמעות אין טעם לקחת משטח גרון לחולה אסימפטומטי בטח לא בגיל שנתיים. 2.המלצות של איגוד רופאי הילדים הם שאין צורך במתן אנטיביוטיקה בדלקת גרון סימפטומטית מתחת לגיל 3 שנים (וזאת כוון שרמת הסבוכים של דלקות כאלה מאד לא שכיחה מתחת לגיל 3 שנים) ורק במקרים מיוחדים ניתן טיפול זה. במצב שאין בכלל חולי חריף הטיפול עוד פחות רצוי . שיעול אינו חלק מדלקת גרון חיידקית . 3. יתכן שילדתך הדביקה אותך ולא ההיפך. הסטרפטוקוק לא גרם לה למחלה חריפה יתכן והיא נשאית של החיידק . בגדול אין צורך בברור נוסף. במידה ודלקות הגרון ימשיכו אצלך יהיה מקום לברור מקור ההבדקה (זה אומר משטחי גרון של בני המשפחה). בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא הילדים המטפל . דר גורדין

בסד שלום . האם זה מסוכן לילדה בת שנתיים שחלתה בסטטקופ? קיבלה אנטיביוטיקה.. האם מותר ללכת לגן? מה ההשלכות לחיידק הזה בגיל הזה אם בכלל... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מסוכן זה לא. עד גיל 3 שנים בכלל לא נהוג לתת טיפול אנטיביוטי כוון שהמחלה חולפת לבד והסבירות לסיבוכים נמוכה מאד. בכל מקרה במדיה ואין חום וקשוי ניכר בבליעה ניתן לחזור לגן. דר גורדין

24/02/2018 | 14:56 | מאת: עידו

בני בן השנתיים בלי טיפות עיניים ואף דתאמיצין מה עלינו לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמור להוות בעיה דר גורדין

22/02/2018 | 02:58 | מאת: עינבל חיה

שלום רב ביתי בת השנתיים עם מאסטמה של ילדים. מספר דלקות ריאה, מטופלת עם פלקסוטייד וע"פ צורך ונטולין. כמעט תמיד עם רמה מסוימת של ניזול ושיעול (ובהתאם הטיפול). מאז קטנות יש מאחורי אוזן שמאל מספר בלוטות לימפה קצת מוגדלות, ניתנות למימוש, לדעתי לא כואבות. ב 7.2017 בוצע אולטרסאונד רקמות רכות ונרשם שיש מספר בלוטות 0.7×0.25 במראה סונוגרפי שפיר ועוד כמה 1.6×0.9 עם קורטקס מעובה והיפואקוגני ללא הפרמיה בדופלר צבע , יתכן תגובתיות. הרופאה אמרה שהן בלוטות מוגדלות בשל המצב הנשימתי כעת שוב בתקופה שבה עם נזלת ברמות שונות ושיעול ברמות שונות , מטופלת כאמור. במישוש הבלוטות עדיין קיימות ועדיין מוגדלות. לא כואבות (היא מאפשרת לי למשש בלי סימן לכאב ). שאלתי: 1. האם תקין שהבלוטות יהיו מוגדלות כ"כ הרבה זמן (מגיל 6 חוד לערך )? 2. האם יכולות להתפתח למשהו מעבר לתגובתיות? בפרט לאור משך הזמן שהן מוגדלות? 3. האם לדעתך יש צורך ב אולטרסאונד נוסף ? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1. כן זה תקין ומאד שכיח בילדים . אכן בד"כ הבלוטות מוגדלות בתגובה לתהליך דלקתי בדרכי הנשימה העליונות, עור הפנים פה ולע ועוד. במידה ויש גדילה ונסיגה זה בהחלט סביר. מתחיל להיות בעייתי כאשר יש צמיחה מתמדת של הבלוטות. 2. לא סביר- במידה ויש צמיחה מתמדת ותסמינים נלווים כגון חום ממושך, ירידה בתיאבון וירידה במשקל אזי רצוי ברור נרחב יותר 3. בהחלט- זאת בדיקה לא פולשנית אינה כואבת ויכולה להוסיף מידע מרגיע . דר גורדין

21/02/2018 | 15:29 | מאת: גלי

שלום, ליפני שנתיים עשיתי לביתי חורים באוזניים. לאחר חודשיים באחת האוזניים נהייתה דלקת עם אינפקציה שטופלה במשחה אנטיביוטית ולא החזרנו את העגילים (החורים נסתמו). מאז כל כמה חודשים האינפקציה חוזרת לאותה אוזן ולאחר טיפול של כמה ימים עוברת. ביתי רוצה שוב לעשות עגילים. השאלה שלי, האם ניתן לעשות שוב חורים למרות שיש לה אינפקציה שחוזרת ללא הפסקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רצוי להתייעץ עם רופא עור לגבי שאלתך. בכל מקרה לא הייתי מחזיר את העגילים בתקופה הקרובה דר גורדין

18/02/2018 | 01:17 | מאת: פ

שלום מאיזה גיל אפשר לשים אטמי אוזניים לתינוקות? אני רוצה לשאוב תוך כדי הנקה ולא רוצה שהרעש יפריע לו. הוא בן חודשיים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מגבלת גיל

15/02/2018 | 09:18 | מאת: לילי

שלום, בן 2.9, במעקב שמיעה מאז שנולד (רקע משפחתי) יש לו נוזלים באוזניים מגיל קטן, בדיקת שמיעה בגיל שנה מראה ירידה של 25% בשמיעה, בגיל שנתיים 35% ועכשיו בגיל 2.9 ירידה בשמיעה של 45%. ניסינו דיקור אינטנסיבי למשך חודשיים והומאופתיה ללא שינוי. מרגישה בזמן האחרון שהוא לא שומע טוב והוא תציד מחפש את הפה שלי וקורא שפתיים. אני לא ששה לנתח אותו אך נראה שאין ברירה. יש משהו אחר שניתן לעשות? מבחינת דיבור, מדבר בסדר גמור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ממש . ניתוח יהיה הפתרון המוצלח ביותר. טיפול תרופתי לא עוזר כלל. הנוזלים בהחלט יכולים לחלוף לבד אך זה יכול לקחת עוד חודשים מרובים ובינתיים השפעה שלילית על התפקוד השמיעתי. דר גורדין

15/02/2018 | 01:08 | מאת: הילה

היי אני בת 22 וכבר כמה שנים מרגישה תחושת אי נעימות באף, וכמו קליקים מוזרים כשאני מזיזה אותו מלמעלה למטה, התחלתי להרגיש טיפה כאב עקב חבישת משקפי מגן בעבודה כנראה עוד משקל אני גם חובשת משקפי ראייה בנוסף, יכול להיות שזה קשור לזה שהייתי בת 17 ילד קטן שהרמתי על הידיים נגח בי אחורנית אל תוך האף , ומאז אני מרגישה קצת שוני באף שמטריד אותי מהבחינה האסתטית, והעירו לי כמה פעמים שנים לאחר מכן שהאף שלי טיפונת עקום, מה זה יכול להיות? שבר? ומה תמליץ לי לעשות?

10/02/2018 | 19:57 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן ה 4.5 עבר השבוע ניתוח להקטנת שקדים והסרת פוליפים. בגרון באיזור השקדים מופיעים גושים לבנים שלהבנתנו, ומבדיקה של אף אוזן גרון לאחר הניתוח, זה תקין. שאלתי היא כמה זמן סביר שזה יהיה ככה ומתי צריך להיבדק שוב (האם יש איזשהי נורה אדומה אחיה צריך לשים לב פרט לעליית חום )? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה בהחלט תקין ויחלוף. בדיקה חוזרת בהתאם להמלצת המנתח. ב"כ נעשה לאחר 3-4 שבועות שזה כבר בתום ההחלמה דר גורדין

שלום רב לבני בן ה 8 חוד נמצאו נוזלים באוזניים בכמות משמעותית, במקביל עבר בדיקת שמיעה ונמצא ליקוי בינוני. האם ליקוי בדרגת חומרה כזו יכול לנבוע כתוצאה מנוזלים באוזניים? הרופא המליץ לקחת טיפות חודש ולחזור על בדיקת שמיעה. האם כדאי מיד ניתוח כפתורים ולוותר על הטיפות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לי לתת הערכות כוון שלא ראיתי את בדיקת השמיעה . כעיקרון אין ממש קשר ישיר בין כמות הנוזלים למידת ההשפעה על הירידה בשמיעה. בנוסף בדיקת השמיעה בגיל הנ"ל לא הכי מדויקת , לא ניתן לבדוק כל אוזן בנפרד ולא מקבלים את ההולכה העצבית כך לא ניתן לומר בוודאות האם ליקוי השמיעה נובע רק מנוזלים או שיש גורמים נוספים. לטיפול בטיפות אין ממש השפעה על פינוי הנוזלים מהאוזן . עם הזמן בהחלט יכולים להיות שינויים לטובה או לרעה . יש להתייעץ עם רופא אאג לגבי ההמשך האם מעקב ובדיקות שמיעה נוספות ? האם בדיקת BERA )שזאת בדיקה שנתנת בצורה מדויקת את מצב השמיעה בכל אוזן אך דורשת טשטוש) או היש מקום לניתוח כפתורים (מאד מוקדם לגיל בנך אך לעיתים נעשה גם בגיל זה). דר גורדין

אבל נוזלים משפיעים על ירידה בשמיעה?

בודאי

06/02/2018 | 00:01 | מאת: משה סבן

שלום רב.הבן שלי כיבל היום בערב מכה באך ששיחק עם חבריו.הוא אמר שיש לו כאב לא מאוד משמעותי.וגם קצת שהוא נוגע.לא התנפח ולא ירד דם.לדעתך לפני מה שרשמתי.יש סיכוי שהיה לו שבר באף?תודה דוקטור .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיכוי יש. אך זה לא ממש משנה האם יש שבר או לא. הדבר החשוב הוא האם יש שינוי בצורת האף בעקבות החבלה במידה ואין אזי חסר חשיבות במידה ויש אזי רצוי להבדק ע"י רופא אאג לאחר מספר ימים מהחבלה. גם אם יש שבר אך אין שינוי בצורת האף חסר חשיבות ולא נעשה שום טיפול דר גורדין