שקד שלישי בילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/04/2021 | 09:41 | מאת: לירן

שלום דר 1. איזה עוד טיפולים יש לשקד שלישי מוגדל פרט לניתוח? 2. האם לאחר הניתוח צפוי כאב גרון וקושי בבליעה? 3. האם הניתוח יכול לפגוע בקול ובדיבור? תודה רבה על העזרה

1. מעקב 2. טיפול תרופתי דוגמת תרסיס אפי או סיינגולייר. יש לציין שטיפולים אלו יעילים חלקית ולמי שזה כן עוזר צריך להשתמש תקופה מאד ממושך של חודשים רבים ושנים יש כאבים לאחר ניתוח אך רמת הכאב לרוב קלה. יש שינוי של הקול כוון שהאף נפתח לנשימה וזה משנה את תהודת הקול. לרוב השינוי בולט בימים הראשונים ואז יש דעיכה וחזרה מסוימת לקול הבסיסי טרם הניתוח.

25/04/2021 | 11:31 | מאת: לירן

תודה רבה דר רק לחדד- הניתוח יכול לפגוע במיתרי קול ו\בדיבור?

לא

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים