בת 4.5. כחכוח קבוע בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/05/2021 | 10:41 | מאת: יואש

שלום ד״ר יקר. בתי בת 4.5 מכחכחת בגרונה ללא הפסקה. התופעה החלה לפני כשנה. רופא הילדים אמר שזו ליחה. בשבועות האחרונים התופעה התגברה ומאתמול היא מכחכחת כל כמה שניות. האם התופעה מוכרת? עד כמה דחוף לקחת לרופא? לצערי אין תור עד יום חמישי תודה

שלום מוכרת בהחלט. אין פתרון קסם או טיפול מהיר . בחלק מהמקרים יש מרכיב התנהגותי משמעותי. חזרת חומצה (רפלוקס) מהקיבה יכולה גם לגרום לתופעה כזאת

23/05/2021 | 17:23 | מאת: יואש

תודה. היינו אצל רופא ילדים שאמר שלדעתו זה כנראה TIK והמליץ במידה וממשיך - לקחת לאיכילוב לבדוק גרון בחלקו הנמוך יותר (טיפול בטשטוש). לצערי התופעה לא חולפת כך שייתכן שזה מה שנעשה

24/05/2021 | 10:34 | מאת: יואש

שוב תודה. כיצד בודקים עניין "חזרת חומצה מהקיבה"

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים