בלוטות לימפה נפוחות ילד בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/01/2021 | 13:15 | מאת: אב

שלום רב, לבני בן ה4 הופיע בלוטה נפוחה בצוואר לפני כחודש וחצי, ולפני מס' ימים גילינו במישוש בלוטה נפוחה נוספת ליד הראשונה. שתיהן באותו צד ובגודל בערך 0.5-1 ס"מ (בצד השני אין נפיחות מורגשת). בביקור אצל רופא הילדים הוא אמר שזה שום דבר ודברים כאלה יכולים לחלוף גם אחרי מס' רב של חודשים. אנחנו דואגים האם לדעתך צריך בירור נוסף?

שלום בלוטות למפה מוגדלות בצוואר שכיחות מאד בילדים. במרבית המקרים אלה בלוטות תגובתיות וחסרות משמעות. ישנם מאפיינים שמחשידים לבעיה משמעותית יותר שאני מניח שרופא הילדים שלהם התייחס. כעיקרון לרוב מספיק מעקב של רפא הילדים. ניתן לעשות US (אולטרהסאונד) צוואר לקבל אישור נוסף שהכל תקין דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים