בלוטת לימפה מורגשת בצוואר, ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2020 | 15:29 | מאת: אור

שלום, לפני ארבעה חודשים הבחנתי בבלוטה בצד ימין של הצוואר של ביתי בת השנתיים וחצי, כ 4 ס"מ מתחת לאוזן. רופאת הילדים ציינה כי מדובר בדבר שכיח אצל ילדים ואין סיבה לדאגה. בכל זאת ביצענו בבדיקת US בה נרשם: בלוטת לימפה 0.7 ס"מ. אובלית, מרקם שומני שמור. לפי תמונה אולטראסאונדית תגובתית, ממליץ מעקב בעוד שלושה חודשים. כאשר הילדה מפנה את ראשה לשמאל כאילו מחזיקה טלפון בין הכתף לאוזן הבליטה הזו נראית, האם העובדה שזה המצב והבלוטה לא נעלמת כבר ארבעה חודשים אמור להדאיג? תודה.

שלום רב כפי שציינה רופאת הילדים שלך בלוטות למפה מוגדלות בילדים שכיחות מאד ורובם לא מהוות בעיה כלשהי. ככל שהבלוטות נשארות באותו גודל תקופה ממושכת דווקא הסיכוי למחלה בעייתית הולך ויורד . אכן אולטרהסאונד צוואר זאת בדית הבחירה מלבד המעקב של רוםא הילדים שמשלימה את התמונה . בתיאור שנתת אלה בלוטות בגודל תקין ומאפיינים תקינים כך זה סביר בהחלט. מעקב רצוי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים