שאלה לגבי צורך בניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/05/2021 | 00:00 | מאת: מיכל

ב"ה ד"ר שלום, בתי בת 1.11, עם שקד שלישי מוגדל ושקדים גדולים ונושקים(נאמר לי שזה דרגה 4) . הומלץ ניתוח הסרת שקד שלישי והקטנת שקדים. נאמר לי שיש לה חסימה של 80% לפי בדיקה שנעשתה מהאף, היא נוחרת והנשימה אכן רעשנית אבל אין דום נשימה נראה לעין או דלקות גרון או בעיית שמיעה. מה שכן היא סובלת מבעיות אכילה, בליעה ולעיסה ולא עולה כמעט במשקל. נאמר לי שיתכן ויש קשר ולכן מומלץ לנתח, אך היום קראתי משהו שיכול להסביר את בעיית המשקל וקצת התערערתי. קראתי שסטרידור יכול להסביר את זה והיא סובלת מסטרידור לעיתים קרובות מאד. יש כבר תאריך לניתוח אבל אני ממש בדילמה וחוששת שאולי זה לא מה שיפתור את הבעיה. על סמך הנתונים מה דעתך?

שלום רב אין לי מספיק נתונים לתת המלצות . אך מאד לא סביר שסטרידור גורם לחוסר עליה במשקל. לעומת זאת הנחירות והנשימה הרועשת קשורים בצורה הדוקה להגדלת שקדים ושקד שלישי. לגבי נושא האכילה והשגשוג יש גם קשר אך יכולות להיות סיבות נוספות . במקרה של חוסר בהירות ניתן לעשות בדיקה במעבדת שינה לצורך קבלת דרגה חומרה ומשמעות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים