תחלואה חורף בקרב פעוטות איך מבחינים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/01/2021 | 01:39 | מאת: דודה

שלום, פעוטה בת כשנתיים וחצי עם חום מאוד גבוה (אזור 39.5) מזה שלושה ימים, התלוננה על כאבים בשתן אך הסטיק תקין(אין עדיין תשובת תרבית), התפתחה היום גם המון נזלת, ליחה ושיעול רטוב שגרם לצרידות. בדיקת רופאה מאתמול בבוקר תקינה, אך לציין שהייתה פחות סימפטומטית למעט החום שהיה כבר גבוה. מה יכול להיות?

מחלה זיהומית וירלית של דרכי הנשימה זה הדבר השכיח והסביר ביותר. חשוב מעקב של רוםא הילדים במיוחד עם יש החמרה בתסמינים ולא שיפור

12/01/2021 | 20:02 | מאת: דודה

תודה רבה, מציינת ש-12 מתוך 30 ילדי הכיתה בגן עם סימפטומים שונים בביתם, חלקם אובחנו עם דלקת גרון, חלקם עם דלקת אוזניים, אחד עם דלקת ריאות ואחד עם דלקת במיתרי הקול. רובם קיבלו אנטיביוטיקה. לאור המצב איך יודעים שזו אינה קורונה? שהרי גם היא מחלה וירלית של דרכי הנשימה? הרופאה לא הפנתה לבדיקה וכן מציינת שמתוך הילדים החולים כמחצית נבדקו לקורונה ונמצאו שליליים... בנוסף, אחותה הקטנטנה העלתה היום חום גם היא וגם האימא התחילה לסבול מכאבי ראש, גוף וגרון. תודה.

12/01/2021 | 21:32 | מאת: דודה

גם האימא העלתה חום 38, בנוסף לחולשה וכאבים בגוף. האם גם מבוגרים יכולים להידבק במחלות ילדים כאלה? מה זה יכול להיות חוץ מקורונה? מה הסיכוי שזו כן קורונה? תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים