פורום אף אוזן גרון ילדים

פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אף אוזן וגרון בילדים.

נושאים שניתן להעלות בפורום:

ליקוי שמיעה בילדים - מולד או נרכש
אפשריות טיפול ושיקום דלקות אוזניים
אמצעי טיפול ומניעת תסמונת דום נשימה בשינה ונחירות בילדים
הפרעות קול ודיבור בילדים
אפשריות אבחון וטיפול כירורגי במחלות אוזניים כרוניות מומים מולדים באזור הראש-צוואר
אבחון וטיפול ריור יתר בילדים
אפשריות טיפול בהפרעות נשימה בילדים הנובעות מחסימה בנתיב אויר העליון
4451 הודעות
4359 תשובות מומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים

06/05/2021 | 00:00 | מאת: מיכל

ב"ה ד"ר שלום, בתי בת 1.11, עם שקד שלישי מוגדל ושקדים גדולים ונושקים(נאמר לי שזה דרגה 4) . הומלץ ניתוח הסרת שקד שלישי והקטנת שקדים. נאמר לי שיש לה חסימה של 80% לפי בדיקה שנעשתה מהאף, היא נוחרת והנשימה אכן רעשנית אבל אין דום נשימה נראה לעין או דלקות גרון או בעיית שמיעה. מה שכן היא סובלת מבעיות אכילה, בליעה ולעיסה ולא עולה כמעט במשקל. נאמר לי שיתכן ויש קשר ולכן מומלץ לנתח, אך היום קראתי משהו שיכול להסביר את בעיית המשקל וקצת התערערתי. קראתי שסטרידור יכול להסביר את זה והיא סובלת מסטרידור לעיתים קרובות מאד. יש כבר תאריך לניתוח אבל אני ממש בדילמה וחוששת שאולי זה לא מה שיפתור את הבעיה. על סמך הנתונים מה דעתך?

28/04/2021 | 23:45 | מאת: לירן

שלום דר שאלה נוספת בבקשה לגבי ניתוח שקד שלישי- האם לאחר הניתוח העניין נפתר לצמיתות או שיש סיכוי שהסימפטומים יחזרו גם לאחר הניתוח ? תודה רבה וערב טוב

28/04/2021 | 23:36 | מאת: מירב

שלום דר רציתי לדעת אילו תופעות לוואי \נזקים יש בשימוש בתרסיס אף אבאמיס לפעוט בן 2.5 ? תודה

24/04/2021 | 09:41 | מאת: לירן

שלום דר 1. איזה עוד טיפולים יש לשקד שלישי מוגדל פרט לניתוח? 2. האם לאחר הניתוח צפוי כאב גרון וקושי בבליעה? 3. האם הניתוח יכול לפגוע בקול ובדיבור? תודה רבה על העזרה

1. מעקב 2. טיפול תרופתי דוגמת תרסיס אפי או סיינגולייר. יש לציין שטיפולים אלו יעילים חלקית ולמי שזה כן עוזר צריך להשתמש תקופה מאד ממושך של חודשים רבים ושנים יש כאבים לאחר ניתוח אך רמת הכאב לרוב קלה. יש שינוי של הקול כוון שהאף נפתח לנשימה וזה משנה את תהודת הקול. לרוב השינוי בולט בימים הראשונים ואז יש דעיכה וחזרה מסוימת לקול הבסיסי טרם הניתוח.

25/04/2021 | 11:31 | מאת: לירן

תודה רבה דר רק לחדד- הניתוח יכול לפגוע במיתרי קול ו\בדיבור?

לא

23/04/2021 | 17:28 | מאת: לירן

שלום דר רציתי לדעת ממה נוצר שקד שלישי\ אדנואיד מוגדל בילדים? האם יש פה מרכיב גנטי ומשפחתי? תודה על ההסבר

שלום אדנואיד זה רקמה שקיימת בגוף של כל האנשים. זוהי רקמה שהיא חלק ממערכת החיסון (כמו כן השקדים ובלוטות הלמפה) והיא פעילה למדי בילדים קטנים. עקב פעילות היתר הרקמה מוגדלת ויכולה לגרום לחסימה של המעבר האפי. עם השנים יש דעיכה בפעילות של האדנואיד הוא נעשה קטן יותר ומאידך השלד הגרמי של הפנים גדל ויש בו יותר מקום . הגנטיקה קשורה למבנה הפנים ולא לגודל/ פעילות האדנואיד

15/04/2021 | 06:43 | מאת: קרן

אתמול בערב התינוקת שלי נחשפה לרעש חזק של זיקוקי דינור אני קצת מפחדת שנגרם לה מכך נזק התינוקת בת 5 וחצי חודשים האם כדי לעבור איתה בדיקת שמיעה תודה רבה

שלום מאד לא סביר שנגרם נזק. בדיקת שמיעה מאד לא מדויקת בגיל זה וגם אין אפשרות לבדוק תדירים ספציפיים כך שאין מה בה ממש צורך.

17/03/2021 | 10:51 | מאת: לימור

שאלה תינוק שנולד לא עבר בדיקת סינון eoa בתינוקיה,בדיקתabr עבר , אחרי שבועיים בדיקת סינון חוזרת עבר רק באוזן שמאל, בדיקתcmv בשתן שלילית. האם יש סיבה לדאגה ובבדיקות נוספות, והאם יש צורך בהמשך בירור???????? מה לעשות?

שלום כרגע עוד מוקדם לומר שיש בעיה כשלהי. המעבר של ABR בשתי האוזניים מראה שהשמיעה הייתה תקינה לאחר הלידה. צריך להמשיך את המעקב השמיעתי במכון השמיעה לפי הזמנים שהוגדרו.

06/03/2021 | 23:19 | מאת: אחת

שלום איך מבדילים בין מחיצה באף לשקד 3? ילד בן 2 שמתעורר הרבה בלילות ויש לו אף סתום רוב הזמן האם אפשר לאבחן ללא צילום?

שלום רב ברוב המוחלט של הילדים בגיל שנתיים התורם לחסימה האפית הוא השקד השלישי המוגדל . סטיית מחיצה הרבה פחות רלוונטית בגיל זה אפשר לעשות בדיקה עם סיב אופטי דרך האף או להסתפק בבדיקה חיצונית וזה בהחלט מספק לצורך אבחון . צילום אינו חיוני כלל

01/03/2021 | 11:26 | מאת: מיכל

ביתי סובלת מדלקת כרונית באוזן שנים רבות. mri שלל כולסטאטומה. אוגמנטין וסילוקסן לא מסייעים להפסקת חזרת הדלקת. קיים נקב בעור התוף. תהליך הכנת אטמי אוזניים מותאמים גרם לכאב בלתי נסבל באוזן, ולכן אנו משתמשים באטמי סיליקון ווזלין מעל למניעת כניסת מים במקלחות. הרופא המליץ לשמור שלא ייכנסו מים כלל ובפעם האחרונה המליץ גם לייבש את האוזן עם פן אחרי מקלחת כדי למנוע רטיבות מאדי המים שבמקלחת. 1. האם מקובל לייבש את האוזן בפן (כמובן ממרחק סביר) ? האם זה לא עלול לגרום לנזק? 2. האם יש המלצה נוספת במקרים מסוג זה של דלקת שחוזרת כל שבועיים עם הפרשות? *ניסינו גם טיפול הומאופתי והוא לא סייע. אשמח להמלצתכם. תודה מראש.

שלום רב בהחלט מקובל להשתמש בפן

23/02/2021 | 20:45 | מאת: גילה

שלום דוקטור הבת שלי 15 לפני שהתחילו הכאבים היה כמו צינון אף סתום כאב אוזניים גרון... אחרי זה יש לה כאב ראש רק בצד ימין ובפנים בצד ימין כואב לה להתכופף היא אומרת שהכאב זה כמו שלועסים הרבה ואחר כך מפסיקים ויש קצת כאב אז ככה... חיממנו את האזור נהיה יותר טוב אבל עדיין קצת כואב אני נותנת לה טיפול כמו לצינון אבל עכשיו יש קצת כאב בצד שמאל אולי זה עובר? קראתי באינטרנט על סינוסיטיס ואמרו שזה בדרך כלל עובר לבד ולא צריך טיפול מיוחד אם זה לא אחמיר ... מה זה יכול להיות? מה לעשות ? תודה!

שלום רב בהחלט יתכן ומדובר בסינוסטיס רצוי לפנות לבדיקה של רופא הילדים טיפול בהתאם לכך

22/02/2021 | 21:25 | מאת: גילי

בני בן 4. מרגיש מצויין ללא חום או תלונות על כאבים. ללא נזלת. מזה כמה חודשים אני מרגישה בלוטת לימפה נפוחה בצד אחד בצוואר. פנינו לרופא ילדים שלא ייחס חשיבות. היום היינו אצל רופא אאג, שרשם אנטיביוטיקה לשבוע ומעקב בעוד שבועיים. אנחנו קצת לחוצים ממה שקראנו באינטרנט. אשמח לחוות דעתכם מנסיונכם במקרים כאלו. תודה רבה.

22/02/2021 | 22:16 | מאת: גילי

שכחתי לציין שהרופא אאג הבחין בשקד מוגדל מאוד (שצמוד לבלוטת הלימפה הנפוחה).

שלום רב בלוטות למפה מוגדלות מאד שכיחות בילדים. ברוב המקרים הם בלוטות תגובתיות בעלות חשיבות רפואית נמוכה. ככל שעובר זמן ממושך יותר והבלוטות לא משתנות בגודלם הסבירות למחלה משמעותית יורד. לטיפול אנטיביוטי בהעדר תסמינים של כאבי גרון וחום יש תועלת נמוכה למדי. לרב רצוי לעשות בדיקות דם שיכולות לאשש מצב רפואי תקין כמו כן ניתן לעשות אולטרהסאונד צוואר . יש חשיבות גבוה למעקב של רופא הילדים

22/02/2021 | 11:16 | מאת: אושרת

יש לי דלקת באוזן חריפה בלילה הראשון יצאו לי נוזלים מהאוזן ואז הם כאילו נתקעו אני מרגישה אותם באוזן אבל הם לא יוצאים אני שותה אנטיביוטיקה 875 מג ולא היה שיפור הרופא הוסיף לי מי חמצן וטיפות אוזניים אבל מאז אני מרגישה שהאוזן רק נסתמה יותר האם זה הגיוני?

כן בהחלט . בתחילה האוזזן יכולה להיות סתומה אפילו יותר ואז נפתחת בהמשך. במידה וזה לא קורה לפנות לרופא אאג שוב לניקוי

שלום יש לי שאלה , יש לי המון המון קליקים מהאף . האם זה מצריך בדיקה ?

08/02/2021 | 15:17 | מאת: איתי

שלום רב אני בן 30 ,מגיל קטן הייתי מאלה שהאוזניים שלהם היו "מייצרות מפעל" של דונג. מגיל 16 הייתי עד גיל 26 הולך כל 3-6 חודשים לניקוי אצל רופא . מאז גיל 26 אני כמעט ולא סובל מדונג רב באוזניים . הלכתי מספר פעמים בארבע שנים האלה לרופאי אף אוזן גרון והם טוענים שאין לי בכלל צרומן. אני שואל איך ייתכן הדבר ? האם זה בגלל שהגיל שלי עולה ?

אכן עם הגיל חל שינוי ביצירת צרומן אך לרוב זה קורה בגיל המאד מבוגר ומתבטא דווקא בצבירת יתר עקב סמיכות גבוה יותר.

06/02/2021 | 20:18 | מאת: ליאת

שלום בעקבות תלונות על אוזניים שנסתמות לעיתים קרובות כבר שנתיים עם מעט גרד/ דיגדוג, הפרשה נוזלית מאוזן ימין, טנטון חלש מאוד באוזן שמאל שנשמע רק בתנאי שקט. הרופא מצא: ימין: פוליפ ברצפת תעלה חיצונית. שמאל: פצע חושף עצם, תעלה גרויה. בדיקת שמיעה: ימין: נורמה עד ליקוי תחושתי עצבי מזערי בתדרים 4-6. שמאל: נורמה. טימפנומטריה type A compliance 0.5 בשתי האוזניים. בעקבות הממצאים הרופא הפנה אותי לCT אוזניים ופירמידות שלאחר ביצועה עליי לחזור לצורך כריתת הפוליפ. טען שהכרחי CT כי צריך לברר מאיפה נובע הפוליפ, ושהכרחי לבצע כריתה כי אולי מדובר בגידול שמסכן אותי. מחשש מקרינה ומהפרוצדורה הכירורגית השאלות: 1. אם מדובר בפוליפ/ גידול שפיר האם יש הכרח לבצע CT וכריתה? אם כן למה פוליפ שפיר בעייתי וחובה להסירו במחיר של CT וניתוח כירורגי? 2. אם התשובה היא שפוליפ בעייתי רק אם מדובר בגידול ממאיר, אז למה לא לקחת קודם ביופסיה על מנת לברר ממאירות, ורק במידה ואכן ממאיר אז לבצע CT וכריתה? האם יש משהו בדבריי ולכן כדאי להתייעץ עם רופא נוסף ולהעלות בפניו טענה זו? 3. מחשש לקרינה, האם CT זו הבדיקה היחידה שמתאימה למצב או שאפשר להחליפה בבדיקה כגון MRI/ צילום / אולטרסאונד?

שלום אין לי את הפרטים המלאים ולכן קשה לדעת את מלוא השיקולים אך את השאלות שלך צריך לשאול את הרופא שהפנה לבדיקות 1. החשש מקרינה בבדיקת CT אוזניים במבוגר אינו מוצדק הסיכוי מזערי וחסר חשיבות בטח בבדיקה בודדת. צריך להתחשב בהפניה לבדיקה בילדים קטנים. US אינו בדיקה שיכול לעזר בבדיקת האוזניים ו MRI אינו מדגים עצם בצורה טובה 2. ה CT עוזר לדעת את גבולות הפולים שקרוב לודאי לא נית לראות בהסתכלות באוזן עצמה הוא גם מראה את מידת ההרס הגרמי במידה וקיים 3. בהחלט ניתן לקחת ביופסיה ואף רצוי במקרים מויימים כאמור השיקולים אצל הרופא שבדק אותך.

31/01/2021 | 03:16 | מאת: כולסטאטומה

שלום, נותחתי לפני בערך כחצי שנה להסרת כולסטאטומה באוזן ימין, לפני כשבוע וחצי עשיתי mri לא כל כך הבנתי את הפענוח האם הכולסטאטומה חזרה?? תודה מראש לעוזרים

אנא פנה עם דיסק הבדיקה לרפא ששלח אותך. חשוב להסתכל על הבדיקה עצמה ולא על הפענוח

30/01/2021 | 09:42 | מאת: שירן

שלום דר יש לי תינוק בן שנה וחודשיים שסובל המון זמן מנחירות,קושי בנשימה בשינה אף סתום כל הזמן וקימה מרובה בלילות.הלכנו להבדק אצל א.א ג אבחן שקד שלישי שחוסם 80אחוז מהאוויר .לאור הסימנים והתלונות המליץ לנתח. הוא גם בדק את האוזנזיים וראה מעט נוזלים. לגבי השקד שלישי אין לי שאלה שאלתי היא לגבי הנוזלים באוזניים למרות שזה קצת האם יש מקום לבדיקה נוספת ? כדי שאם יהיה צורך נבצע גם את הכפתורים על הדרך בניתוח? או להשאיר את זה ככה כי זה מעט נוזלים וזה יעבור לבד? הילד שומע מצוין גם רעש חלש וגם חזק מה שכן הוא נוגע המון באוזניים כאילו משהו מציק לו יכול להיות מהנוזלים? תודה על התשובה

שלום רב לכל פעולה ניתוחית צריכה להיות סיבה ותועלת צפויה. גילוי מקרי של נוזלים באוזניים אינו סיבה לניתוח. אך יתכן ויש ליקוי שמיעה שנוזלים אלו גורמים ולכן חשוב לבצע בדיקת שמיעה . במידה והשמיעה סבירה אין צורך לניתוח לאוזניים סיבה נוספת שבה מבצעים ניתוח כפתורים היא דלקות אוזניים חוזרות בתדירות גבוה מה שכנראה לא קיים אצלכם. גם לגבי ניתוח שקד שלישי לא הייתי כל כך נחרץ בקביעה. הגיל של הילד צעיר מאד וצריך להיות מושכנע שיש הצדקה לכך . למידת החסימה של האף בבדיקה אין ממש חשיבות בקביעת דרך הפעולה והמלצה לניתוח. התסמינים של הילד הם הקובעים האם ללכת לניתוח או להמשיך מעקב/ טיפול תרופתי. בהחלט יתכן שניתוח הוא הפתרון המומלץ מאידך סיכוני הרדמה גבוהים מעט יותר בגיל הצעיר מאד. דר גורדין

29/01/2021 | 02:15 | מאת: חן

שלום רב דר בני בן 11 חודשים עבר לפני כ3 ימים ניתוח להסרת שקד שלישי. הוא היה קם עשרות פעמיים בלילות,לא נושם טוב,נוחר,ומידי פעם הפסקות נשימה. הניתוח עבר טוב הילד אוכל ומרגיש מעולה. לאחר הניתוח הוא נושם הרבה יותר טוב ופחות נוחר,ישן יותר טוב.אין ספק.אבל הוא עדיין נוחר לפעמיים והאף שלו קצת סתום מידי פעם. האם זה נורמלי שעדיין מידי פעם יהיו התסמינים שהיו לפני הניתוח? האם לוקח קצת זמן למקום להחלים לכן זה קורה?!יתכן והניתוח לא צלח בשלמותו? תודה מראש על המענה

שלום רב זה לחלוטין סביר . לוקח כשבועיים עד שההחלמה מסתיימת וניתן לדבר על התוצר הסופי של הניתוח דר גורדין

02/03/2021 | 18:57 | מאת: שני

אשמח לדעת מי הרופא שניתח ובאיזה בית חולים והאם עברו לו תופעות הלוואי שציינת

28/01/2021 | 13:15 | מאת: אב

שלום רב, לבני בן ה4 הופיע בלוטה נפוחה בצוואר לפני כחודש וחצי, ולפני מס' ימים גילינו במישוש בלוטה נפוחה נוספת ליד הראשונה. שתיהן באותו צד ובגודל בערך 0.5-1 ס"מ (בצד השני אין נפיחות מורגשת). בביקור אצל רופא הילדים הוא אמר שזה שום דבר ודברים כאלה יכולים לחלוף גם אחרי מס' רב של חודשים. אנחנו דואגים האם לדעתך צריך בירור נוסף?

שלום בלוטות למפה מוגדלות בצוואר שכיחות מאד בילדים. במרבית המקרים אלה בלוטות תגובתיות וחסרות משמעות. ישנם מאפיינים שמחשידים לבעיה משמעותית יותר שאני מניח שרופא הילדים שלהם התייחס. כעיקרון לרוב מספיק מעקב של רפא הילדים. ניתן לעשות US (אולטרהסאונד) צוואר לקבל אישור נוסף שהכל תקין דר גורדין

18/01/2021 | 21:47 | מאת: אור

שבוע 26 להיריון הצמדתי אוזניות למשך 4 דק לבטן בעוצמה חזקה מאוד התינוקת בעטה חשבתי שזו תגובה טובה אך כששמעתי את העוצמה באוזניים שלי נחרדתי אלו אוזניות די חזקות וגדולות ראיתי שבשבוע הזה האוזניים מאוד רגישות איך אדע האם פגעתי לה בשמיעה ? והאם ניתן לבדוק את זה ?

18/01/2021 | 21:48 | מאת: אור

אני מאוד חוששת וחרדה אני מקווה שלא עשיתי נזק עוד לפני שנולדה

שלום מאד לא סביר שנגרם נזק שמיעתי כל ילוד לאחר הלידה עובר סקר שמיעה דר גורדין

15/01/2021 | 09:57 | מאת: מאיה

הבן שלי (בן 12) מתלונן על אוזן סתומה. זאת לאחר מקלחת שעשה לפני יומיים. הוא לא מרגיש שיש מים באוזן אך הרגיש יומיים "תיקתוקים" שהפסיקו וכעת נותרה תחושה של אוזן סתומה והוא מתאר שבמסגרת תחושת האטימות באוזן, הוא מרגיש את רעשי הלסת באוזן זו. כשהוא שם אוזניות (גדולות שעוטפות את האוזניים) מתחילה תחושת כאב. מה הטיפול? תודה

שלום לפני טיפול צריך בדיקה כדי להבין את מקור הבעיה. יש לגשת לרופא אאג

13/01/2021 | 23:14 | מאת: ת

שלום, בתי בת 8 אובחנה עם ירידה קלה הולכת מתמשכת בשתי האוזניים (כרגע 25 דציבל, דיסק 60). ראינו שני רופאי אא"ג. אחד מהם טוען שהיא צריכה מכשירי שמיעה ואילו השני אומר שבשל השמיעה הגבולית אין צורך בהם. אשמח לחו"ד ממך.

שלום רב בכדי לתת המלצות יש לשמוע על תלונות הילדה, רת התפקוד ואת כל בדיקות השמיעה. ליקוי השמיעה המדוחח קל יחסית אך בהחלט יכול להיות מגביל

10/01/2021 | 20:46 | מאת: אדיר

רציתי לנקות את האוזן והכנסתי מים לתוך האוזן דרך מזרק גדול שזה בערך 130 m היה לי סחרחורת והרגשה כאילו המים בפנים עמוק השאלה שלי האם זה יכול להיכנס למוח ואם רופא א.א.ג יכול להוציא לי את המים(אני יודע שעשיתי משהו לא נורמלי) תודה רבה

שלום, פעוטה בת כשנתיים וחצי עם חום מאוד גבוה (אזור 39.5) מזה שלושה ימים, התלוננה על כאבים בשתן אך הסטיק תקין(אין עדיין תשובת תרבית), התפתחה היום גם המון נזלת, ליחה ושיעול רטוב שגרם לצרידות. בדיקת רופאה מאתמול בבוקר תקינה, אך לציין שהייתה פחות סימפטומטית למעט החום שהיה כבר גבוה. מה יכול להיות?

מחלה זיהומית וירלית של דרכי הנשימה זה הדבר השכיח והסביר ביותר. חשוב מעקב של רוםא הילדים במיוחד עם יש החמרה בתסמינים ולא שיפור

תודה רבה, מציינת ש-12 מתוך 30 ילדי הכיתה בגן עם סימפטומים שונים בביתם, חלקם אובחנו עם דלקת גרון, חלקם עם דלקת אוזניים, אחד עם דלקת ריאות ואחד עם דלקת במיתרי הקול. רובם קיבלו אנטיביוטיקה. לאור המצב איך יודעים שזו אינה קורונה? שהרי גם היא מחלה וירלית של דרכי הנשימה? הרופאה לא הפנתה לבדיקה וכן מציינת שמתוך הילדים החולים כמחצית נבדקו לקורונה ונמצאו שליליים... בנוסף, אחותה הקטנטנה העלתה היום חום גם היא וגם האימא התחילה לסבול מכאבי ראש, גוף וגרון. תודה.

גם האימא העלתה חום 38, בנוסף לחולשה וכאבים בגוף. האם גם מבוגרים יכולים להידבק במחלות ילדים כאלה? מה זה יכול להיות חוץ מקורונה? מה הסיכוי שזו כן קורונה? תודה.

02/01/2021 | 20:03 | מאת: רעות

שלום דר בהמשך לשאלתי הצלחתח גם לשמוע קליק כעת באוזן בשניה השאלה היא אם גם במצב תקין מרגישחם קליק באוזן ? האם התעלה אמורה להיסגר לאחר מכן? כי הבנתי שבמצב רגיל התעלה תסגור. אם אני שומעת את הקליק חוזר זה תקין?

שלום זה בהחלט תקין . שימוש הוא בד"כ למספר שבועות אם התלונות חולפות מוקדם יותר אז גם בפחות זמן. בהמשך צריך לעשות הערכה מחודשת אצל הרופא

12/01/2021 | 19:51 | מאת: רעות

האם זה תקין שהקליק חוזר?

30/12/2020 | 12:46 | מאת: מירי

שלופ דר האם בשימוש בear poper אמורים להרגיש קליק באוזן? באוזן אחת הוא הולך וחוזר ובשמינה לא שומעת אותו בעבר היה לי בארוטראומה והומלץ לי בגלל חוסר תפקוד של תעלת השמע

כן הקילק מבטא את הפתיחה הרצויה של התעלה בין האף לאוזן. באוזן שלא שומעים אותה כנראה עדיין מטרה זו לא הושגה

01/01/2021 | 19:35 | מאת: רעות

ואם הוא נסגר אחר עך זה תקין?

29/12/2020 | 13:49 | מאת: רעות

שלום דר התבקשתי לפמפם על מנת לפתוח את תעלת האוזן באוזן טחת אני מרגיש קליק ובשניה לא מה אמורים להרגיש בפמפום ביבשה?

אכן ה"קליק" מבטא פתיחה טובה של התעלה בין האף לאוזן. באוזן שאתה לא מרגיש זאת עדיין יש כנראה אטימות והפרעה בפמפום וצריך להמשך לנסות

22/12/2020 | 13:19 | מאת: יובל

אני בן 14 ואתמול הרגשתי נפיחות בחלק התחתון של אוזן שמאל (ליד הלחי) שאין לי באוזן ימין. הנפיחות מרגישה כמו בצורת כדור והיא כואבת קצת כשמפעילים עליה מעט לחץ. האם זה יעבור בקרוב? תודה

שלום קשה לומר ללא בדיקה אך קרב ודאי שזאת בלוטת למפה תגובתית . רצוי לפנות לרופא ילדים לבדיקה ואישוש

שלום, לפני ארבעה חודשים הבחנתי בבלוטה בצד ימין של הצוואר של ביתי בת השנתיים וחצי, כ 4 ס"מ מתחת לאוזן. רופאת הילדים ציינה כי מדובר בדבר שכיח אצל ילדים ואין סיבה לדאגה. בכל זאת ביצענו בבדיקת US בה נרשם: בלוטת לימפה 0.7 ס"מ. אובלית, מרקם שומני שמור. לפי תמונה אולטראסאונדית תגובתית, ממליץ מעקב בעוד שלושה חודשים. כאשר הילדה מפנה את ראשה לשמאל כאילו מחזיקה טלפון בין הכתף לאוזן הבליטה הזו נראית, האם העובדה שזה המצב והבלוטה לא נעלמת כבר ארבעה חודשים אמור להדאיג? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כפי שציינה רופאת הילדים שלך בלוטות למפה מוגדלות בילדים שכיחות מאד ורובם לא מהוות בעיה כלשהי. ככל שהבלוטות נשארות באותו גודל תקופה ממושכת דווקא הסיכוי למחלה בעייתית הולך ויורד . אכן אולטרהסאונד צוואר זאת בדית הבחירה מלבד המעקב של רוםא הילדים שמשלימה את התמונה . בתיאור שנתת אלה בלוטות בגודל תקין ומאפיינים תקינים כך זה סביר בהחלט. מעקב רצוי

19/12/2020 | 23:41 | מאת: בת אל

שלום ד"ר, הבן שלי אוטוטו בן 3 חודשים, ושמתי לב ששתי האזניים שלו לא שוות (מצרפת תמונה, מקווה שתצליח לראות). קראתי קצת באינטרנט על מבנה האוזן, ואצל הבן שלי נראה שבאוזן ימין חסרה צורת הY שמציינים שם, בעיקר האנטיהליקס. אציין שכל הבדיקות והסקירות במהלך ההיריון היו תקינות, כמו גם הבדיקות לאחר הלידה, ובפרט בדיקת השמיעה. האם זה משהו קוסמטי בלבד או חלילה יכול לגרום לבעיות עתידיות? האם יכול להיות שזה יסתדר עם הגיל? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מוסיפה שמבחינת היסטוריה משפחתית, אין לאף אחד בעיה כזו. עוד מוסיפה כי כשהוא ישן על האוזן הזו, היא מתקפלת לו ל2. האם זה כשלעצמו לא יכול לגרום לעיוות נוסף?

שלום רב קרב לודאי רק משמעות קוסמטית במיוחד עם סקר השמיעה לאחר הלידה היה תקין. רצוי בדיקה של רופא אאג בחודשים הקרובים

18/12/2020 | 15:43 | מאת: אורטל

האם כדאי לנתח שקד שלישי או לחכות לגיל 8 שאולי יסתדר לפי צילום השקד מודל מאוד ואין כניסת אוויר היא מוצהרת במידה ניכרת לא יודעת מה לעשות והאם כדאי לנתח שבבדיקת Ptt יצאה נמוכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההחלטה לגבי ניתוח קשורה באיכות החיים של הילד והרבה פחות ממצאי צילום הרטנגן. במידה ואיכות החיים פגומה (משל נחירת קבועות, קיצות ליליות ) קושי באכילה , נזלת קבועה וכו אזי ניתוח בהחלט רצוי כי הוא ישפר את התסמינים באופן מהי לעומת ההמתנה לשיפור ספונטני שאכן יכולה להגיע בגיל 8 שנים ואף יותר

18/12/2020 | 06:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים בראיה בדרך כלל .ביומיים האחרונים קמה מתוך שינה משתנקת ויש קול כאילו של מים או רוק תקוע בהגרון שלה היא משתעלת פעם נותנת לה מים וזה נעלם וחוזרת לישון המקרה הזה קרה פעמיים בשתי לילות רצופות רק פעם אחד בכל לילה. כאשר היא קמה ויש מצב של השתנקות לא נראה מצוקה נשמתית או משהו . כאילו משתנקת ברוק שלה. היא לא חולה ולא משתעלת ולא מנוזלת. **לפני חודשיים אובחנה ב היפרטרופיה של כנוניות תחתונות באף משני צדדים עם נזלת שקופה מרובה .(הייתה תלונה של שיעול בא וחוזר קיבלה טיפול והשיעול נעלם אז) אבל עכשוי לא מראה לי שהיא מנוזלת או חולה בכלל. אני מאוד לחוצה ופחודת למרות שהמקרה קרה רק פעמיים מז זה יכול להיות האם משהו דחוף שצריך לטפל

לקריאה נוספת והעמקה
18/12/2020 | 06:13 | מאת: אמא מודאגת

יש לציין שיש לה שינה שקטה ללא נחירות

18/12/2020 | 06:30 | מאת: אמא מודאגת

ביומיים האחרונים קיבלה פעם בסירופ ויטמין סי לפי מינון ופעם דרך גומיות ויטמין סי לא יודעת אם זה קשור הייתי נותנת לה לפעמים תוספת של ויטמין סי לא זכור לי שקרה משהו כזה

שלום רצוי לפנות לבדיקת רופא ילדים. יתכן ותהליך דלקתי בדרכי הנשימה העליונות. זה שמופיע רק בשינה פחות מדאג אך רצוי בכל זאת להבדק

שלום רב, בני בן השנתיים וחצי סובל מאז ומתמיד מריור מוגבר. בחצי השנה האחרונה התחלנו לבדוק את העניין: במעבדת שינה לא נמצאו הפרעות משמעותיות, לא נוחר ואין בעיות שמיעה. נמצא שקד שלישי מוגדל והוסר לפני כחודשיים, אך עניין הריור לא השתפר. כיצד ניתן להמשיך מכאן ומהם כיווני הפעולה האפשריים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ריור בגיל שנתיים וחצי שכיח ואינו נחשב כפתולוגי. ברוב המקרם נובע מחולשה מסויימת של שרירי הפה, שפתיים וכו ומשתפר עם הגיל. חסימה אפית גם תורמת אך זה לא מפתיע שגם אחרי ניתוח לכריתת שקד שלישי אין שיפור. צריך סובלנות והשיפור לרוב מגיע. קלינאית תקשורת בתחום הריור יכולה לעזור עם תרגילים לחיזוק אזור הפה אך

20/12/2020 | 07:04 | מאת: יוגב

כנראה נקטע המשך התשובה. אשמח להמשך תודה רבה!

29/11/2020 | 18:05 | מאת: אמא

שלום רב, יש לי שאלה, הייתי היום עם בתי בת 15 אצל רופא א.א.ג . אחרי שבוע של כאב ושריפה בגרון. בעבר שנבדקה הרופא היה לו על המצח את הנורה בגודל של מטבע שהתקרב לגרון והסתכל. הפעם אולי בגלל הקורונה היה מולה במרחק של בערך 40/50 ס"מ אולי קצת יותר ועל המצח היה לו רצועה עם נורת הלוגן מאד מאד חזקה והסתכל לגרון. הנורה לא ממוקדת נראה לי יותר מורחבת. באותה שניה היא הרגישה סינוור רציני וחזק בעיניים ומשום מה אני כאמא נכנסתי לחרדה שהאור הזה ממרחק כזה ישר לעיניים יכול לגרום לנזק ברשתית או לפגוע בראיה. אשמח לדעת האם יש סיכון במנורה כזאת. תודה רבההה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אין סיכון

13/11/2020 | 10:28 | מאת: חגאי

אהלן לכולן, בשנה האחרונה אני סובל מדלקות שקדים חוזרות(בן 24). התייעצתי עם רופא מומחה פרטי והוא הציע לנתח אותי בעלות של 2069 שח השתתפות עקב הביטוח מכבי שלי. האם המחיר הוא מחיר סביר או גבוהה מידי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא שאלה לפורום זה .

12/11/2020 | 20:40 | מאת: ניתוח

שלום רב אני אמור לעשות לבני בן ה 10 ניתוח הקטנת שקדים ואדנואיד הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין ניתוח בשיטת טיטה לבין ניתוח בשיטת קובליישן ומה מבינהן טובה יותר מבחינה מקצועית והן לילד ולהחלמה אחרי הניתוח תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שתי השיטות משמשות לכריתה חלקית של השקדים. ההבדל הוא במכשור . אין כמעט הבדל בתוצאה ובתסמנים לאחר ניתוח. זה כבר העדפת מנתח כל אחד ומה שרגיל ומיומן בו.

בני בן כמעט 5. בחודשים האחרונים טופל פעמיים באנטיביוטיקה דרך הפה בשל אמפטיגו(פצעים קלאסיים באזור הסנטר והאף). בפעם השניה המשחה שניתנה לפצעים באף הובילה לתגובה אלרגית חריפה ולכן שוב קיבל מוקסיפן דרך הפה. היום כחודש לאחר סיום האנטיביוטיקה, עדיין יש מעט נזלת "זהובה" ופצע שחולף וחוזר לסירוגין בתוך האף. בוצע משטח אף. בשני הנחיריים התגלה ממצא של סטפילוקוקס אאורוס. מבחינה קלינית אין ביטוי נוסף לאמפטיגו. האם לדעתך יש צורך לטפל? האם הימצאות של החיידק הזה באף מסוכנת? הבנו שהוא עמיד לסוג האנטיביוטיקה שניתנה עד כה. קיבלנו כאופציה חלופית למחריחה באף משחת גנטטרים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב החיידק הנ"ל נמצא באף באופן טבעי . העמידות חלק מהאנטיביוטיות נובעת כנראה משימוש אנטיביוטי ממושך. בכל מקרה אין לכך חשיבות במידה ואין תסמינים של זיהום באזור האף למשל נפיחות חיצונית ואודם וכו. נזלת גם יכול להיות רצוי לפנות לרופא אאג לגבי הפצע שהולך וחוזר בחלל האף

15/10/2020 | 15:16 | מאת: לילך

שלום, בני בן ה 5 עבר בגיל 3 ניתוח להוצאת אנדואיד על רקע נזלות חוזרות ונחירות, כיום שנתיים לאחר הניתוח הבן שלי סובל בעיקר מאף גדוש ונזלות חוזרות בעיקר כשהוא נמצא בגן, זה ממש פוגע לו באיכות חיים, היינו בביקורת אצל מומחה לגבי ניתוח חוזר להסרת אנדואיד בנתיים זה רק למעקב, האם מנורת מלח טבעית יכולה לסייע לעניין הנזלות, האם יש המלצות אחרות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נזלת ממושכת יכולה להיות עקב בעיה אלרגית או צמיחה מחודשת של השקד השלישי . קיימות סיבות נוספות אך אלו השכיחות רצוי לבצע ברור אלרגי בשלב ראשון ולנסות טיפול תרופתי בתרסיס אנטיאלרגי כעיקרון מלח בצורה של תרסיס או אדים יכול לעזור לנזלת. זה כמובן לא יפתור את התופעה באופן תמידי. אין מידע לגבי תועלת של מנורת מלח

07/10/2020 | 13:29 | מאת: ...

שלום רב, לבן בן 17 יש גולה ליד האוזן הגולה בהתחלה עברה ניקוז וניתנה אנטיביוטיקה , עם הזמן נהייתה כחולה.. מה צריך לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שהיה דמם בתוך הציסטה זה המשמעות של הצבע הכחול . לרוב נספג אך רצוי לככת לביקורת אצל הרופא שטיפל בו

05/10/2020 | 12:25 | מאת: אמא

שלום עקב שיעול שנעלם וחוזר בחודש האחרון לבת שנתיים ללא קוצר נשימה עם קצת ניחרות עם קצת ליחה להת שנתיים בדיקה ראיות תקינה וצילום חזה תקין הלכנו לרופא אף אוזן גרון והבחין היפרטרופיה של קונכיות תחתונת משני צדדים ונזלת שקופה מרובה ללא עדות לפילופים כלומר אבחנה סתימה אפית נתן לנו תרופה סירופ בשם SYR AERIUS 2.5 לחודש ימים הרוקח אמר שזו לא במלאי ונתן לנו י תחילף בשם לורתרים האם זו אותה יעילות של תרופה ואותו מינון ותוו תקופה? וגם נתן לנו תרסיס STERONASE פעם אחד ביום למשך חודש שהתחלנו להשתמש אבל לגבי הסירופ אני מתלבטת אשמח לחוות געת יש לציין התחלנו להרגיש שיפור וכמעט השיעול הופחת מאוד כאשר התחלנו להשתמש בתרסיס .

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2020 | 12:17 | מאת: אמא

גם יש עוד תחילף קיים במלאי DESLORATADINE TRIMA

שלום רב התרסיס האפי עדיף על השימוש בסירופ האנטיהיסטמיני ( אריוס והתחליפים שלו). אם אכן חל שיפור עדיף להשאר רק בתרסיס

08/10/2020 | 22:31 | מאת: אמא מודאגת

מבחינת מה עדיף להישאר רק על התרסיס? קצת נלחצתי הרופא אמר לי יעזור לה לקחץ טיפול חודש התחלתי בסירופ כבר כמה ימים במקביל לתרסיס ומרגישה שיפור אפילו הניחרות פחתו

שלום דר' הבן שלי בן 6.5 לפני כחודשיים החל להשתעל הרבה עם ליחה, לאחר ניסיונות של סירופ לשיעול שלא סייע, לקחתי אותו לרופאה, היא אבחנה אצלו סינוסיטיס, מאחר והתחילה לו גם נזלת ירוקה וסמיכה מאוד. כל טיפול תרופתי שקיבל לא עזר. בוצע לו צילום ריאות שיצא תקין, גם בדיקת קורונה בוצעה לו וכמובן יצאה שלילית. הרופאה החליטה לשלוח אותו לצילום מערות הפנים והתוצאות היו שיש תפיחות רקמה רכה בנזופרינקס אחורי, כנראה אדנואידים מוגדלים. לקחתי אותו לרופא א.א.ג שבדק וראה שיש לו גם הרבה מים באוזנים והמליץ על ניתוח להוצאת שקד שלישי. בזמן שאנו ממתינים לרופא א.א.ג אחר לחוות דעת שניה, החסימה שהיתה לילד באף החלה להשתחרר מעט והוא מצליח לנשום מהאף, אך במקביל החל לכחכח המון והשיעול עדיין ממשיך. כששאלתי אותו מה הוא מרגיש לפני שהוא משתעל, ענה שכואב לו הגרון. השאלה שלי האם הכחכוח יכול להיות קשור לשקד שלישי, שכן לי גילו לפני כשנה ריפלוקס שהתחיל מכחכוחים, אילו בדיקות נוספות אני צריכה לבקש על מנת לאמת שקד שלישי מוגדל לפני שמחליטים לנתח את הבן שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כחכוח הוא תסמין קלאסי של רפלוקס מהקיבה לאזור הלע. זה בהחלט יכולה להיות הסיבה במיוחד עם היה רפלוקס בעבר. דווקא טיפול אנטיביוטי יכול להחמיר רפלוקס (ובמקביל לשפר נזלת ואולי גם נשימה). אפשרות נוספת היא שהנזלת מיוחד בשכיבה תורמת לכחכוח ושיעול. בהחלט כדאי ללכת לחוות דעת שניה יתכן והניתוח אינו נחוץ. רצוי לשקול גם בדיקת שמיעה לאור נוכחות נזולים באוזניים

29/09/2020 | 01:23 | מאת: אמא לילדה

שלום דר', לבתי בת ה-16 נתקע כנראה אוכל בגרון. היא הכניסה אצבע וניסתה להוציא וביקשה שאסתכל, ראיתי שהיא לחצה והזיזה בחוזקה את העינבל בגרון. כאשר היא פותחת את הפה אני רואה שהעינבל נוגע בלשון האם ככה זה אמור להיות? הבעיה שהיא טוענת כשהיא אוכלת היא מרגישה שהאוכל נתקע לה בגרון. האם היא גרמה לאיזה נזק בעינבל בלחיצה או בהזזה שחלילה הזיזה אותו מהמקום או שהוא התארך מהנגיעה שלה? יש דבר כזה? אם כן מה עושים? תודה רבה מראש מאמא המודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכול להיות שהענבל התנפח עקב טראומה מקומית (הכנסה של האצבע) . נזק לא סביר כלל . במדיה והתלונות נמשכות רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג

28/09/2020 | 17:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום ביקרנו אצל רופא ריאות ילדים עקב שיעול לבת שלי בת שנתיים ..שיעול לא ממושך בא ונעלם ללא קוצר נשימה בלילה לא משתעלת ..השיעול בא לפרקים כמה פעמים ונעלם. בדיקת צילום חזה תקין הרופא בדק ריאות תיקנות. אך בדק האף שלה וההממצא היה יש פוליפים באף יש גודש ברירית האף וכנוכים מעובים . ביקש ממנו לעשות בדיקה אצל אלרגיה ילדים אני כל כך לחוצה מהממצא ממה זה נובע יש לציין שהיא מאוד חיונית ופעילה ללא מצוקה נשמתית אך שיעול קצר שבא ונעלם שוב .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מה להיות לחוץ מדובר במבנים תקינים של האף יתכן ויש מרכיב של גודש אז נראים גדולים יותר. אפשר לפנות לרופא אאג לבדיקה . בדיקה אצל רופא אלרגיה מוקדמת מדי. ניתן לעשות טסטים החל מגיל 3 שנים

29/09/2020 | 17:04 | מאת: אמא מודאגת.....

שלום תודה לך על המענה ..אני לחצתי בגלל שקרתי שהימצאות פולילפים בגיל זה נדיר וזה קשור למחלה גנטית בציסטיק פיברוזיס רופא ראיות גם נתן לעשות תבחין זיעה למרות שהוא שולל בכלל שיש לה מחלה כרונית כי השיעול לא ממושך ואין תסמינים למחלה כרונית אבל אמר כדי לברר את הכול נעשה ולא יקרה כלום ... בגלל זה נלחצתי קראיתי על התסימנים אבל כבר הבת שלי בת שנתיים ואף פעם לא היה לה דלקת ראיות אולי פעם בשנתיים אבל היה לה נזלת כמו כל הילדים היא מתפתחת מעולה ועולה במשקל...בגלל זה נלחצתי בגלל הממצא באף וגודש ורציתי להגיד לך שאני צרגישה שהיא נוחרת בזמן שינה מוציא קול מאף שלה אולי זה קשור וזה קשור לאלרגיה או למשל לשקד שלישי והאם זה יוצר ליחה וגירוי של שיעול שבא ונעלם בתידרות נמוכה ולא כרוני מאתומל אני בוכה מרוב לחץ

שלום השכיחות של פוליפים באף בגיל שנתיים נמוכה ביותר. בכל מקרה רופא ריאות לא יכול לראות פוליפים באף ללא מכשור מיוחד שנמצא בשימוש רק אצל רופאי אאג. קרוב לודאי שמה שהוא ראה זה את הקונכיות התחתונות גדושות ולכן אולי המליץ על ברור אלרגי.

שלום רב אני בן 20 עשיתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה (בגלל בעיות בבליעה) אשר במהלכה, נתנו צילום גם של מיתרי הקול שלי (בנוסף למערכת העיכול העליונה). נמצא אצלי אודם רב באריתנואידים. הוושט תקינה. שתי שאלות קטנות - 1) האם יש קשר בין אודם באריתנואידים לבין כאבים בבליעה ותחושה של גודש עם רצון לכחכח באופן תמידי? 2) מהם האריתנואידים? האם זה שם נוסף למיתרי הקול? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ארתנואידים הם חלק מהמבנה של מיתרי הקול נמצאים בחלק האחרי של המיתרים. אודם באזור יכול להצביע על רפלוקס (חזרת חומצה) מהקיבה לאזור הגרון ויכול להסביר תלונות של כאבים וכחכוח.

09/09/2020 | 15:20 | מאת: עדה

שלום, הילד שלנו בן 3 וחצי, לפני כחודש וקצת התחיל פתאום לכחכח בגרון, הכחכוח מתגבר בזמן באוכל, אבל יכול להיות גם רצוף בזמן ריכוז משחק כמו פאזל, אין התניה ברורה למתי זה קורה. בלילה לא מכחכח. היינו אצל רופא המשפחה אמר שזה טיק, היינו אצל א.א.ג לא ראתה כלום אמרה אולי זה רפלוקס אבל זה לא גיל שאפשר לבדוק. בכל אופן מנסים לגרום לו להשתעל ולא לכחכח כפי שהמליצה רופאת א.א.ג כי אמרה שכחכוח לא טוב לגרון. לא כל כך מצליחים להשפיע עליו לשנות לשיעול. הגרון תקין. הכל התחיל בערך אחרי דלקת באוזן וקבלת אנטיביוטיקה - לא יודעת אם קשור. בכל אופן מאוד דואגים מה זה יכול להיות. וכיצד אפשר לעזור בזה שיעבור. כששואלים אותו למה , הוא אומר שאכל יותר מידי, או שמציק משהו בגרון, הרופא משפחה אומר לנו שהוא אומר את זה סתם וזה בטוח טיק, ונתן לנו לעשות בדיקות דם לבדוק פנדס. נשמח מהנסיון מה זה יכול להיות וכיצד ניתן להמשיך לבדוק לעזור שזה יעבור. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן דילמה אבחנתית ויכולות להיות מגוון סיבות לכך 3 הסיבות המובילות לכחכוח הם 1. טיק 2. רפלוקס מאזור הקיבה ללע 3. נזלת אחורית העדר תסמינים בלילה הם נגד הנזלת האחורית שקוראת בעיקר בשכיבה. התחלה התסמינים לאחר טיפול אנטיביוטי מאד אופיינית לרפלוקס אך בהחלט יתכן גם טיק. תנסו לראות האם הכחכוח מופיע גם כאשר מרוכז מאד במשחק/ טלויזיה. במידה וכן זה פחות מכוון לטיק לגבי הרפלוקס אכן ההוכחה מאד בעייתית עד כדי בלתי אפשרית (לישון עם חיישן בושט) . טיפול תרופתי דוגמת לוסק פחות מקובל בילדים. חשוב להקפיד על הרגלים- שתיה מרובה של מים, להקטין מזונות מעודדי רפלוקס- עגבניות, תפזים שום בצל ושקולד. לא לתת אוכל כ 2-3 שעות לפני השינה.

13/09/2020 | 09:47 | מאת: עדה

תודה על תשובתך, אכן הכחכוח מופיע יותר ומתגבר כאשר הוא בזמן אכילה, ובזמן התרכזות ומשחק. לפי מה שאני מבינה אתה אומר שזה יותר מכוון שזה רפלוקס ולא טיק?

נכון

10/12/2020 | 09:52 | מאת: אמא

היי לך גם אצלי אטתו מקרה בדיוק ילדה בת 4 התחילה לכחכח אחרי טיפול אוזניים. איפה עומד הבירור שלכם

10/12/2020 | 10:50 | מאת: עדה

אצלנו זה לא היה קשור לבדיקת אוזניים. וכנראה שהיה טיק, כי כמו שבא , כמה חודשים אחרי גם הלך. ועבר.

07/09/2020 | 19:59 | מאת: קרין

שלום ד"ר בני בן ה6 מאובחן על ספקטרום אוטיסטי. אינו מדבר ברור רק עם תנועות ללא עיצורים. יש לו דיספרקסיה ורבלית . בבדיקת השמיעה יצא ירידה אך לא שיתף פעולה מלא וטימפנומטריה b. אני מרגישה ילד שומע בסדר ומבין אותי . ורופא המליץ על כפתורים במידה ויש נוזלים.לדעתך יכול לעזור לו בדיבוראו שאין צורך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שמיעה תקינה חשובה בילד עם מוגבליות נוספות וחשוב להגיע לשמיעה תקינה במידת האפשר. במקרה שתארת רצוי לבצע בדיקת שמיעה אובייקטיבית בדיקת BERA שאינה מצריכה שיתוף פעולה ונותנת בצורה מהימנה את רמת השמיעה האמיתית. הבעיה בבדיקה זאת שהיא מצריכה טשטוש . בכל זאת זה עדיף מאשר לבצע ניתוח שאין בו צורך ותועלת (במידה והשמיעה אכן תקינה בבדיקת BERA). אפשרות אחרת היא לבצע את בדיקת השמיעה במכון שמיומן לבדוק ילדים על הרצף ואולי לקבל מסקנה מהימנה יותר לגבי השמיעה. במידה ויש הפרעת שמיעה עקב הנוזלים אזי ניתוח בהחלט במקום

01/09/2020 | 21:23 | מאת: אורנה

שלום, הבת שלי בת 4 וקצת. בחודשיים האחרונים שתינו לקחנו פעמיים 10 ימים של אנטיביוטיקה בגלל סטרפטוקוק, בנוסף לפני כשבועיים היא סיימה שבוע של פלאג'יל לג'יארדיה. הרבה אנטיביוטיקה. לפני 5 ימים ביום שישי התלוננה על כאב גרון. ביום ראשון התחילה שביתה במעבדות ולכן לא עשינו משטח. משטח מהיר בפעמים האחרונות יצא שלילי והמעבדה חיובית כך שלא סומכת על זה. בינתיים כאב הגרון חלף אבל כך היה גם כשהיה לה סטרפטוקוק. אין לדעת מתי יחזרו המעבדות לעבוד ואני חוששת שעד שנעשה משטח יעברו 9 ימים שבהם עדיף להתחיל לקחת אם צריך, מצד שני היא לקחה כל כך הרבה אנטיביויטקה לאחרונה שאני לא רוצה סתם להעמיס עוד. בקיצור, אובדת עצות, מה עושים במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא כל כאב גרון זה בהכרח דלקת גרון של סטרפ. אם התלונות חלפו לחלוטין ואין אפשרות לקחת תרבית אין מקום לטיפול אנטיביוטי

שלום דר', מאז ומתמיד אני מנקה את האוזניים בקיסמים. שנה שעברה חוויתי נוזלים באוזן שמאל חצי שנה של ייסורים/גיהנום ורק מכשיר איירפופר פתר את הבעיה. מאז לא נגעתי באוזניים (כפי שהוסבר לי). לפני שבוע היצר גבר וניקיתי את האוזניים בקיסמים שהרטבתי טיפה במים, זכור לי והשתדלתי לא עמוק. מאז יש לי כאבים באוזניים במיוחד באוזן שמאל שהיה הנוזל, כאב שבא והולך משגע אותי ומפחיד . למה הכאבים? בגלל שדחפתי קיסמים? עשיתי נזק? (למרות שזה היה בשיא העדינות, פצעתי, דחפתי שעווה אולי? מה אתה חושב? תודה רבה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ועקב הקיסם. במידה וממשיך לפנות לבדיקת רופא אאג

15/08/2020 | 08:48 | מאת: דנית

שלום לביתי התינוקת בת 11 חודשים יש חסימה מלאה מולדת בצד אחד של האף- עצם חוסמת. כתוצאה מכך היא נושמת מצד אחד בלבד והדבר מקשה עליה מאוד את החיים. הצד הפתוח רוב הזמן חסום עם נזלת. בלילה היא מתעוררת כמעט כל שעה מכך שהיא לא מצליחה לנשום כמו שצריך. ממש כואב עליה הלב. הבנתי שיש ניתוח שעושים בגיל 3, האם רק בגיל 3 אפשר לעשות ולא לפני כן? בנוסף, האם תהיה לכך השפעה על הדיבור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מניח שאת מתכוונת לאטרזיה קואנלית חסימה גרמית של החלק האחורי של האף. זה מצב מולד שיכול להיות חד צדדי או דו צדדי. בחסימה דו צדדית ניתוח נעשה בגיל מספר ימים לחיים. במצב חד צדדי בד"כ אין הפרעה משמעותית בנשימה ולכן הניתוח נדחה לסביבות גיל שנתיים בעיקר כפתרון לנזלת חד צידית ניכרת. במידה ולילדה אין הפרעה נשימתית ניכרת וקושי בשינה אזי אין טעם לחכות לנקודת גיל מסויימת אלה לבצע את הנתוח כבר עתה. כאמור טכנית זה בהחלט אפשרי במידה ומעוניינת את מוזמנת להגיע למרפאתי ברמב"ם 047774144 ליעוץ מלא יותר

13/08/2020 | 15:25 | מאת: ענבל

בני בן 19 התחיל לסבול מאי תפקןד טוב של התעלות. לאחרונה כם התחיל לו טנטון חלש. הוא מטופל באבמיס האם טנטון כזה יכול להיות הפיך אם תפקוד התעלות ישתפר?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מספיק מידע בתיאור שניתן. יש להבדק אצל רופא אאג ואולי אף לעשות בדיקת שמיעה .