שקד שלישי ונוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/01/2021 | 09:42 | מאת: שירן

שלום דר יש לי תינוק בן שנה וחודשיים שסובל המון זמן מנחירות,קושי בנשימה בשינה אף סתום כל הזמן וקימה מרובה בלילות.הלכנו להבדק אצל א.א ג אבחן שקד שלישי שחוסם 80אחוז מהאוויר .לאור הסימנים והתלונות המליץ לנתח. הוא גם בדק את האוזנזיים וראה מעט נוזלים. לגבי השקד שלישי אין לי שאלה שאלתי היא לגבי הנוזלים באוזניים למרות שזה קצת האם יש מקום לבדיקה נוספת ? כדי שאם יהיה צורך נבצע גם את הכפתורים על הדרך בניתוח? או להשאיר את זה ככה כי זה מעט נוזלים וזה יעבור לבד? הילד שומע מצוין גם רעש חלש וגם חזק מה שכן הוא נוגע המון באוזניים כאילו משהו מציק לו יכול להיות מהנוזלים? תודה על התשובה

שלום רב לכל פעולה ניתוחית צריכה להיות סיבה ותועלת צפויה. גילוי מקרי של נוזלים באוזניים אינו סיבה לניתוח. אך יתכן ויש ליקוי שמיעה שנוזלים אלו גורמים ולכן חשוב לבצע בדיקת שמיעה . במידה והשמיעה סבירה אין צורך לניתוח לאוזניים סיבה נוספת שבה מבצעים ניתוח כפתורים היא דלקות אוזניים חוזרות בתדירות גבוה מה שכנראה לא קיים אצלכם. גם לגבי ניתוח שקד שלישי לא הייתי כל כך נחרץ בקביעה. הגיל של הילד צעיר מאד וצריך להיות מושכנע שיש הצדקה לכך . למידת החסימה של האף בבדיקה אין ממש חשיבות בקביעת דרך הפעולה והמלצה לניתוח. התסמינים של הילד הם הקובעים האם ללכת לניתוח או להמשיך מעקב/ טיפול תרופתי. בהחלט יתכן שניתוח הוא הפתרון המומלץ מאידך סיכוני הרדמה גבוהים מעט יותר בגיל הצעיר מאד. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים