שקד נפוח ובלוטת לימפה צווארית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2021 | 21:25 | מאת: גילי

בני בן 4. מרגיש מצויין ללא חום או תלונות על כאבים. ללא נזלת. מזה כמה חודשים אני מרגישה בלוטת לימפה נפוחה בצד אחד בצוואר. פנינו לרופא ילדים שלא ייחס חשיבות. היום היינו אצל רופא אאג, שרשם אנטיביוטיקה לשבוע ומעקב בעוד שבועיים. אנחנו קצת לחוצים ממה שקראנו באינטרנט. אשמח לחוות דעתכם מנסיונכם במקרים כאלו. תודה רבה.

22/02/2021 | 22:16 | מאת: גילי

שכחתי לציין שהרופא אאג הבחין בשקד מוגדל מאוד (שצמוד לבלוטת הלימפה הנפוחה).

שלום רב בלוטות למפה מוגדלות מאד שכיחות בילדים. ברוב המקרים הם בלוטות תגובתיות בעלות חשיבות רפואית נמוכה. ככל שעובר זמן ממושך יותר והבלוטות לא משתנות בגודלם הסבירות למחלה משמעותית יורד. לטיפול אנטיביוטי בהעדר תסמינים של כאבי גרון וחום יש תועלת נמוכה למדי. לרב רצוי לעשות בדיקות דם שיכולות לאשש מצב רפואי תקין כמו כן ניתן לעשות אולטרהסאונד צוואר . יש חשיבות גבוה למעקב של רופא הילדים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים