אדנואיד מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/04/2021 | 17:28 | מאת: לירן

שלום דר רציתי לדעת ממה נוצר שקד שלישי\ אדנואיד מוגדל בילדים? האם יש פה מרכיב גנטי ומשפחתי? תודה על ההסבר

שלום אדנואיד זה רקמה שקיימת בגוף של כל האנשים. זוהי רקמה שהיא חלק ממערכת החיסון (כמו כן השקדים ובלוטות הלמפה) והיא פעילה למדי בילדים קטנים. עקב פעילות היתר הרקמה מוגדלת ויכולה לגרום לחסימה של המעבר האפי. עם השנים יש דעיכה בפעילות של האדנואיד הוא נעשה קטן יותר ומאידך השלד הגרמי של הפנים גדל ויש בו יותר מקום . הגנטיקה קשורה למבנה הפנים ולא לגודל/ פעילות האדנואיד

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים