המלצה לגבי ניתוח שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/12/2020 | 15:43 | מאת: אורטל

האם כדאי לנתח שקד שלישי או לחכות לגיל 8 שאולי יסתדר לפי צילום השקד מודל מאוד ואין כניסת אוויר היא מוצהרת במידה ניכרת לא יודעת מה לעשות והאם כדאי לנתח שבבדיקת Ptt יצאה נמוכה

שלום רב ההחלטה לגבי ניתוח קשורה באיכות החיים של הילד והרבה פחות ממצאי צילום הרטנגן. במידה ואיכות החיים פגומה (משל נחירת קבועות, קיצות ליליות ) קושי באכילה , נזלת קבועה וכו אזי ניתוח בהחלט רצוי כי הוא ישפר את התסמינים באופן מהי לעומת ההמתנה לשיפור ספונטני שאכן יכולה להגיע בגיל 8 שנים ואף יותר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים