בן 2.5, ריור יתר גם חודשיים לאחר ניתוח שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/12/2020 | 11:07 | מאת: יוגב

שלום רב, בני בן השנתיים וחצי סובל מאז ומתמיד מריור מוגבר. בחצי השנה האחרונה התחלנו לבדוק את העניין: במעבדת שינה לא נמצאו הפרעות משמעותיות, לא נוחר ואין בעיות שמיעה. נמצא שקד שלישי מוגדל והוסר לפני כחודשיים, אך עניין הריור לא השתפר. כיצד ניתן להמשיך מכאן ומהם כיווני הפעולה האפשריים? תודה רבה.

שלום רב ריור בגיל שנתיים וחצי שכיח ואינו נחשב כפתולוגי. ברוב המקרם נובע מחולשה מסויימת של שרירי הפה, שפתיים וכו ומשתפר עם הגיל. חסימה אפית גם תורמת אך זה לא מפתיע שגם אחרי ניתוח לכריתת שקד שלישי אין שיפור. צריך סובלנות והשיפור לרוב מגיע. קלינאית תקשורת בתחום הריור יכולה לעזור עם תרגילים לחיזוק אזור הפה אך

20/12/2020 | 07:04 | מאת: יוגב

כנראה נקטע המשך התשובה. אשמח להמשך תודה רבה!

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים