שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/04/2021 | 23:45 | מאת: לירן

שלום דר שאלה נוספת בבקשה לגבי ניתוח שקד שלישי- האם לאחר הניתוח העניין נפתר לצמיתות או שיש סיכוי שהסימפטומים יחזרו גם לאחר הניתוח ? תודה רבה וערב טוב

שלום כריתה של השקד השלישי בניתוח היא תמיד חלקית לכן יכולה להיווצר צמיחה מחודשת אך זה לא שכיח הערכה של 5-8 %. יש תלונות בגיל הילד (ככל שהגיל קטן יותר הסבירות מעט גבוה יותר) ובשיטת הניתוח (כאשר נעשה שימוש במראה או אנדוסקופ שמאפשרים צפייה ישירה אזי ההישנות נמוכה )

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים