אוזניים לא שוות חיצונית אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/12/2020 | 23:41 | מאת: בת אל

שלום ד"ר, הבן שלי אוטוטו בן 3 חודשים, ושמתי לב ששתי האזניים שלו לא שוות (מצרפת תמונה, מקווה שתצליח לראות). קראתי קצת באינטרנט על מבנה האוזן, ואצל הבן שלי נראה שבאוזן ימין חסרה צורת הY שמציינים שם, בעיקר האנטיהליקס. אציין שכל הבדיקות והסקירות במהלך ההיריון היו תקינות, כמו גם הבדיקות לאחר הלידה, ובפרט בדיקת השמיעה. האם זה משהו קוסמטי בלבד או חלילה יכול לגרום לבעיות עתידיות? האם יכול להיות שזה יסתדר עם הגיל? תודה!

20/12/2020 | 13:37 | מאת: ב

מוסיפה שמבחינת היסטוריה משפחתית, אין לאף אחד בעיה כזו. עוד מוסיפה כי כשהוא ישן על האוזן הזו, היא מתקפלת לו ל2. האם זה כשלעצמו לא יכול לגרום לעיוות נוסף?

שלום רב קרב לודאי רק משמעות קוסמטית במיוחד עם סקר השמיעה לאחר הלידה היה תקין. רצוי בדיקה של רופא אאג בחודשים הקרובים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים