נגישות
נגישות

פורום טרשת נפוצה - רמב"ם

פורום זה מיועד לחולי טרשת נפוצה ובני משפחותיהם, בפורום זה יינתן מענה מקיף ומגוון לסימפטומים ותלונות הקשורים במחלת טרשת נפוצה, לסוגי טיפולים שונים, טיפולים חדשניים ועתידניים, ותופעות לוואי היכולות להתפתח מהטיפול בטרשת נפוצה. .
304 הודעות
294 תשובות מומחה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם

24/06/2019 | 11:06 | מאת: מיה

שלום שוב דר האם קפיצות שרירין בלא בהכרח מעידות על als ? הקפיצות הן בכל הגוף וזה מלחיץ מה עוד יכול תגרום לקפיצות שרירים (תזוזה מתחת לעור ) ??

שלום לא נראה שמדובר ב ALS ממליץ ללכת להבדק אצל נוירולוג, ללא בדיקה רלוונטית אין לדבר משמעות בברכה

בן 50 . בבדיקה נמצא מענה פלנטרי פלקסורי מימין ואדיש משמאל . נוסטגמוס הוריזונטלי מתעייף . דיסמטריה משמעותית ברך עקב ומבחן אצבע אף . האם עדות לבעיה נוירולוגית ?

שלום דרוש המשך בדיקות יתכן וממצאי הבדיקה שאתה מתאר קשורים לבעיה במוחון או לאחד מהקישורים שלו בברכה

23/06/2019 | 17:35 | מאת: מיה

שלום אני בת 27 אמא לשניים אני סובלת מחרדה כ 8 שנים אך לא מטופלת החרדה שלי היא תקופתית כל פעם בעוצמה שונה . בתקופה האחרונה היה לי שבוע כאב ראש בקודקוד צד שמאל לא ממש כאב אלא לחץ ואי נוחות את ההרגשה הזו חוויתי לפני 8 חודשים והיא עברה וכיום גם עברה מעצמה . כרגע כבר כמה ימים עם קפיצות שריר מין רעידות באזורים שונים בגוף למשל אתמול הייתי במסעדה ופתאום מרגישה שריר רועד בצוואר אחרל בזרוע שמאל ואני מסתכלת ובאמת רואה שהשריר זז ,, היום היה לי קפיצות בבטן וגם ברגל ימין . ככל שאני חושבת על זה זה רק מתגבר ומופיע שוב . יש לציין שיש לי גם חולשה ברגל ויד שמאל וזכור לי שזו לא פעם ראשונה שיש לי את התסמין הזה אך הקפיצות שריר הן חדשות . אני בלחץ נוראי ממחלת ה als כל דבר שקראתי ביחס לקפיצות זה ניוון שרירים . האם בגילי זה נפוץ ?? האם להיכנס לזה ולהתחיל בדיקות רציניות יש לציין שנבדקתי בשנה האחרונה פעמיים אצל נוירולוג (לפני שהופיעו קפיצות שריר) וחוץ מחרדה הוא לא נתן אבחנה . רופא משפחה הפסיק בכלל להתייחס אליי כל דבר חדש מיוחס לחרדה . אני מבוהלת ומתוסכלת ובעיקר מפחדת מ als .

שלום נראה שהתסמינים מהם את סובלת קשורים לחרדה. ממליץ ללכת להבדק ע"י נוירולוג בברכה

אתה יכול לעזור לי בפענוח?תודה והאם זה שולל טרשת TECHNIQUE: Recumbent: Axial GE, Axial T2, Axial FLAIR, Sagittal T1, Coronal T2, Axial DWI, Coronal T1 thin, Axial T1 thin Post Gadolinium: (9 mL of Gadavist was administered) Axial T1, Coronal T1, Coronal T1 thin, Axial T1 thin HISTORY: Patient complains of dizziness and headaches. INTERPRETATION: The ventricles and subarachnoid spaces are appropriate for the patient�s age. There is no evidence for an intracranial mass or focal signal abnormality or abnormal enhancement within the brain. The brainstem and posterior fossa demonstrate no abnormalities. Normal flow voids are maintained within the major intracranial portions of the internal carotid arteries and the vertebrobasilar system. The IAC's and CP angles demonstrate no focal lesions or abnormal enhancement. The intraorbital contents are unremarkable. The optic nerves and extraocular muscles are normal in size and signal intensity and demonstrate no abnormal enhancement on post gadolinium images. The pituitary gland and fossa are within normal limits. IMPRESSION: ������������� No evidence of an intracranial mass, focal signal abnormality or abnormal enhancement within the brain. The optic nerves are normal in appearance and demonstrate no abnormal signal or abnormal enhancement on post gadolinium images.

שלום הבדיקה תקינה בברכה

16/06/2019 | 10:14 | מאת: אורי כהנים

שלום איך מתבצעת אבחנה לטרשת נפוצה ראשונית מתקדמת? בנוסף אשמח לדעת מה המאפינים המבדלים או הנקודות ציון המיחדות מתת מחלה זו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבחנה מבוצעת ע"י נוירו-אימונולוג המומחה לתחום. מאפייני מחלה זו באופי מתקדם רציף של הסימפטומים בניגוד למחלה התקפית בה סימפטומים מופיעים מתייצבים והופעה של מגמת שיפור בברכה

16/06/2019 | 20:20 | מאת: אורי כהנים

שלום ד"ר, תודה על ההסבר. מדבריך אני מבין כי אם יש התפרצות של חולשה בגפה, ריצוד בעיניים, בעיות עיפות, כאבים באיזורים ספציפים שונים, טינטון או בעיות שמיעה וכו.. בודאי שתהייה החמרה ולא תהיה שום הקלה? לא יהיה שיפור אפילו זמני או מזערי? אם התסמינים הנ"ל מפסיקים או דועכים לפרק זמן של חודשיים שלוש ניתן לשלול מחלה מתקדמת ראשונית? שאלה נוספת בבקשה, האם במחלה מתקדמת ראשונית תופעת אוהטהוף קיימת בדרך כלל? תודה רבה, והערכה רבה!

שלום שיפור זמני או מזערי אפשרי, שיפור ממושך מפחית סיכוי למחלה מתקדמת. במחלה מתקדמת יתכן סימן ע"ש אוטהוף, תלוי במיקום הנגע בברכה

אני במעקב כרגע.. והיו לי המון תסמינים שכבר לא מופיעים 3 חודשים+- וכאלו שמופיעים לפרקים ברמה נמוכה ביותר למספר דקות. האם יש הגדרה למשך זמן שתסמין לא מופיע כלל (או לפרקים) לשלילה ppms.

שלום ממליץ מעקב רופא מסודר יש לציין שעל סמך מספר נתונים מצומצם שציינת אינך עונה על הקריטריונים של מחלה מתקדמת - PPMS בברכה

14/06/2019 | 11:05 | מאת: שלומית

שלום רב, בתוצאות בדיקת C.T לכאבי גב, רשום כי יש הסתיידויות באאורטה הבטנית. בפניה לרופאת המשפחה נאמר לי כי אין לי מה לדאוג ואין צורך בבדיקות נוספות. אני בת 56, סובלת מתת פעילות לבלוטת התריס, מאוזנת ומטופלת באלקטרוקסין. עישנתי במשך 9 שנים ועברו מאז 14 שנים ללא עישון. ןאין ברקע מחלות כגון; לחץ דם, סכרת או כולסטרול. יש במשפחה רקע של סכרת, כולסטרול ולחץ דם. לאחרונה בעניין אחר, עשיתי U.S של הבטן והאגן, כחלק מהאבחון היה כתוב 'אאורטה בטנית ברוחב תקין'. אודה על תשובתך בנושא והאם עלי לדאוג וכיצד עלי לפעול. תודה, שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לפנות למומחה כירורג כלי דם בברכה

לאחר בדיקת emg התוצאות הן שיש לי פגיעה אקסונלית קלה מימין בעצב פרונאלי ללא סימני דנרבציה מה זה אומר? האם יש טיפול? והאם מותר לרוץ למרות הכאב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זהו פורום שעוסק בטרשת נפוצה באופו עקרוני המלצה לפניה לנוירולוג לבירור מהות פגיעה בעצב לא ממליץ להפעיל את הגפה אם יש כאבים בברכה

בת 52. לפני כחודשיים חליתי בשיתוק על שם בל. השיתוק חלף תוך שלושה שבועות. לפני כשבועיים ערכתי בדיקת MRI ואלו התוצאות: "מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה. חריצים וציסטרנות תקינים, כולל ציסטרנות פונטו - צרבלריות. רקמת המח תקינה. קומפלקס עצבים 7 ו- 8 תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. רושם להאדרה מודגשת בגנגליון הגיסריאני הימני, יתכן על רקע דלקתי". מה הכוונה ב-האדרה מודגשת בגנגליון הגיסריאני הימני, יתכן על רקע דלקתי? האם יש סיבה לחשוש? אציין שמאז שהפנים החלימו מהשיתוק, יש לי רעידות בעין (בעפעף?). פרט לרעידות לא מפריע לי כלום ומרגישה טוב. אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בדלקת של עצב הפנים קרוב לוודאי , כאשר לעיתים קיים קשר לוירוס ממשפחת ההרפס. עקב הדלקת יש האדרה של הגנגליון. ברוב המוחלט של המקרים לא מדובר בתופעה מסוכנת בברכה

20/05/2019 | 19:39 | מאת: דבורה

שלום. אני בת 18. ישר לי תור בעוד חודש וקצת לנירולוגית בבית החולים שניידר. לאחרונה התחילו להופיע סחרחורות וחולשה חזקה. אני מרגישה סחרחורות אבל כלום לא מסתובב סביבי זה ממש מציק זה כל יום תוקף אותי וממש קשה להתנהל כך. ללכת ברחוב ולהרגיש שאני מסוחררת או בבית הספר וכו' מה זה יכול ליהיות? זה ממש בילתי נסבל. יש לציין שהלחץ דם שלי תקין לגמרי. לא גבוהה ולא נמוך. נמוך בין עמידה לישיבה ובין ישיבה לעמידה. הייתה פעם אחת שהתעלפתי מזה אבל לא יותר מכך אודה למענה אילו אפשרויות זה יכול ליהיות ממש סבל להיות ככה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לראות מה ימצא בבדיקה של הנוירולוג עקב שינויי לחץ דם במעבר בין שכיבה לעמידה ממליץ לבדוק אורטוסטטיזם ולשקול ביצוע מבחן TILT כמו כן להשלים בדיקת שמיעה ובדיקת BERA וכן במידה והתלונה לא חולפת לשקול ביצוע בדיקת MRI מוח בברכה

02/05/2019 | 16:46 | מאת: יואב

שלום ד"ר רוזנברג לצורך עבודה אקדמית שאינה מתחום הרפואה, אני זקוק לתשובות למספר שאלות, וחשוב מכך, לספרות אקדמית שאותה אוכל לצטט. השאלות מתייחסות לאדם אשר התסמינים שלו הם: בעיות זכרון קשות, קושי בדיבור, קור עז בגפיים ושיתוק חלקי בגוף: 1. כמה זמן אדם כזה עשוי לחיות ללא טיפול רפואי? 2. האם חימום בעזרת אש או בגדים יסייע כנגד הרגשת הקור? או שיש לחממו בצורה של עיסוי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית זהו אינו פורום הקשור לטרשת עורקים ושנית זהו אינו פורום האמור לענות על שאלות אקדמאיות בברכה

17/04/2019 | 10:41 | מאת: חן

אשמח לעזרה בפענוח הבדיקה מצב

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2019 | 11:05 | מאת: חן

התשובה היא נמצא מוקד זעיר לא ספציפי של סיגנל אבנורמלי בחומר הלבן שאינו מדגים תכונות של מחלה פעילה. הסריקה בגדר התקין

שלום מדובר בממצא שיתכן ואף נמצא באנשים בריאים ללא מחלות נוירולוגיות יש לבצע בדיקת mri מוח ביקורת בטווח של חצי שנה עד שנה לראות אם היתה התקדמות בממצאים

היי תודה על המענה. יכול להיות קשור לטרשת? מה זאת אומרת אין מחלה פעילה

RI של הראש בלי ועם הזרקת ח.נ. דרך הוריד. התוויה - חוסר יציבות. תחושת זרמים בידיים ורגליים. אירוע חולף של חולשת יד ימין. לשלול מחלת חומר לבן. אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה. ממצאים: מרקם ומבנה המח שמור, ללא אות חריג, פרט למוקד בודד זעיר של סיגנל FLAIR מוגבר בחומר הלבן הסובקורטיקלי, פרונטלית מימין (סדרה 7 ,תמונה 59 ,(ללא האדרה או רסטריקציה. חדרי המח והחללים התת-עכבישיים שמורים. ללא רסטריקציה בדיפוזיה. ללא דימום פרנכימטי. ללא האדרה חריגה. ה- voids Flow תקינים. הסינוסים ותאי המסטואיד מאווררים. סיכום: פרט לממצא מקרי של מוקד זעיר לא ספציפי של סיגנל אבנורמלי בחומר הלבן, שאינו מדגים תכונות של מחלה פעילה, הסריקה בגדר התקין.

קרוב לודאי שלא

תודה רבה וחג שמח

שלום לפי תוצאות הבדיקה בשלב זה נראה שאין קשר לטרשת בברכה

שלום לא מצורפת בדיקה לפענוח בברכה

16/04/2019 | 07:55 | מאת: חוששת

שלום, לפני כשנתיים התחלתי לסבול מהתקפים של ורטיגו שנמשך זמן קצר ולאחריו שבועות של תחושת דיזינס, חוסר יציבות, לחץ בחלק האחורי של הראש. לאחר כשנה החלו להופיע תחושות נימול בכף רגל ובכף יד בצד ימין. בדיקת עיניים וENG תקינות. בבדיקת MRI מוקד היפראינטנסי בודד שזיהתה הרופאה הנוירולוגית מבדיקת הדיסק . תוצאת הבדיקה הייתה ב.מ.פ. לפני כשבועיים התקף של חוסר מיקוד בעיניים, כאילו שתיהן לא מצליחות להתפקס על נקודה אחת, בייחוד במעבר בין מיקוד במסך מחשב ומיקוד מרחוק, בעיית מיקוד בפנים של אנשים וכו'. הההפרעה נמשכה כ-10 ימים עם הפוגות בהן לא הייתה הפרעה בכלל ואז שוב חזרה. במקביל שוב תחושת דיזינס ולחץ מאחורי הראש. אתמול הופיע שוב נימול בכף רגל ובכף היד. בדיקת עיניים ובדיקת אופטומטריסט תקינה. מודאגת מאוד שמא מדובר בטרשת נפוצה ואיני יודעת אילו עוד בדיקות עליי לעשות. אודה לכל עזרה לגבי מה עליי לעשות בשלב זה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקתmri מוח כמעט תקינה די שוללת אפשרות של טרשת הייתי משלים בדיקת mri עמוד שדרה צווארי וממשיך מעקב לגבי הסחרחורת ניתן להשלים בדיקת שמיעה ובדיקת bera והמשך מעקב נוירולוגי לגבי הנימול ניתן להשלים בדיקות פוטנציאלים מעוררים כולל בדיקות mep and sep בברכה

15/04/2019 | 14:28 | מאת: מודאגת

ביצעתי MRI מוח + גזע המוח עקב תחושות קבועות (לפעמים זה ברמה נמוכה מאוד ולפעמים ברמה גבוהה תלוי במקום שאני נמצאת בו וגם לפעמים לא תלוי שום דבר זה יכול להתשנות תוך כמה דקות)של דיזינס מזה מספר שנים עם החמרה קלה לרגישות לאור לבן או מקומות הומים כגון קניונים וכו. בדיקה נירולוגית תקינה EEG בדיקות דם ANA תקין . בת 32 . להלן הממצאים מה MRI : כ 4-5 מוקדים זעירים היפראינסטנסים בסדרת פלייר בחומר הלבן. המוקדים מינימלים בלתי ספצפיים מצויים בחומר הלבן בצנטרום סמי אובלה (לא פריונטריקולריים באופן אופייני ) בנוסף וזה נראה לי כבר לא קשור פתאום יש לי חולשה ביד ימין וכאבים בגב בנקודה מסויימת + צאוור ושכמות - יש לציין שעברתי תאונת מתיחה של הזרועות לפני כחצי שנה שמיד לאחריה היו את אותם תופעות של חולשת היד . אני בחששות מטורפים שזה טרשת נפוצה . יש ממה לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בשלב זה נראה שהבדיקות אינן מכוונות לטרשת נפוצה יש לבצע בדיקתmri עמוד שדרה צווארי, להשלים בדיקתmri מוח ביקורת ולהמשיך מעקב נוירולוגי בברכה

16/04/2019 | 13:44 | מאת: מודאגת

תודה על המענה המביר ד"ר. האם זה תחושות רלוונטיות לטרשת נפוצה ? מתי יש להשלים ביקורת MRI ? הנירולוגית חושבת שזה לא טרשת נפוצה אך לא אמרה לי ממה דבר כזה יכול להגרם הרדיולוגית אומרת שהנגעים נמצאים באיזורים שאינם רלוונטים לטרשת בעיקרון ושמבחינת נורמה יכולים להיות עד 4 נגעים ביחס לגיל - האם זה כך? . מה הכיוון שיכול להיות?

שלום נגעים אלו יכולים להמצא בשכיחות גבוהה אצל אנשים עם כאבי ראש או ממצא אקראי או נזק מהעבר כמו חבלת ראש או מהתקופה בה את נולדת וכו ההמלצה לבדיקת ביקורת בטווח חצי שנה עד שנה בברכה

31/03/2019 | 01:24 | מאת: רחלי

שלום וברכה ד"ר רוזנברג. לפני כשנה חליתי בms כפי הנראה עקב סיבוך של "יומירה" מאז ההתקף הראשון לפני כשנה כשנרדמה הרגל לכמה ימים אך התעוררה מייד עם קבלת קורס ארוך של "סולימידרול" הנגעים במוח שקטים ולא פעילים אך קיימים(מעקב MRIקבוע). לצערי הרב חלתי בפאנאוויטיס גראנולטיטיס פעיל שביותר עד הזרקת אוזורדקס בשתיי העיניים. מאחר ו7 חודשי מטתרקסט לא השפיעו..הוחלף לי לסלספט והופסק לאחר שבוע עקב תופעת דיכאון קשה. כרגע על הפרק להתחיל טיפול ב"אקטמרה" . הופסקה טקפידרה בכדאי לא להפריע לשום טיפול דחוף לעיניים ואיני מקבלת כרגע כלום. האם ניתן לקבל "אקטמרה" כחולת ms? האם הטיפול ידוע ומוכח למחלת עיניים שמשנית לms? רב תודות ,רחלי!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפי מה שתארת איני בטוח שיש לך ms אלה תופעת לוואי של טיפול ממשפחת האנטי tnf alpha - יומירה , בייחוד שהיה לך התקף אחד טיפול באקטמרה מבוסס על מנגנון של אנטיil6 ולכן ניתן לקבל טיפול בו בברכה

01/04/2019 | 10:30 | מאת: רחלי

רב תודות ד"ר על התשובה. אם זהו לא ms...אז ממה הנגעים ומדוע לא חולפים אחרי שנה? ומחלת העיניים נגרמה ללא קשר לms? למרות שהתפתחה תחת תקופת היומירה?

שלום טיפול באנטיtnf alpha יכול לגרום לנגעים דהמיאלנטיבים במוח ונגעים אלו יכולים לא להעלם פגיעה זו יכולה לגרום לסימפטומים מהם סבלת בברכה

האם אני חייבת בהזרקת גונדוליניום ב mri צוואר כדי לבדוק את הבעיה שלי(קיבלתי תשובה של sep ידיים:עולה חשד לנזק דמיאלנטיבי עם מרכיב אקסונלי משני בגובה חוט השדרה הצווארי העליון.) או שאפשר בלי חומר הניגוד(הבנתי שהוא לא מאוד בריא). והאם בשביל הבעיה שלי צריך גם mri מוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראה תשובה קודמת ממליץ להשלים בדיקתmri מוח בברכה

29/03/2019 | 04:05 | מאת: שני

דר שלום, לפני כחודש התחלתי להרגיש תחושת נימול שבאה והולכת בידיים ואח״כ במקומות שונים ברגל. זה הופיע בעיקר בלילה או בשינה. יש לי תחושות עקצוצים ביד ובכף הרגל שבא והולך, תחושת שריפה בעמידה ממושכת ברגליים ולאחרונה גם התחילו לי תחושת פריחה בעיקר באיזור הפנים והקרקפת, כתפיים ובאיזורים שונים ביד. לעיתים מלווה באדמומיות. מרגישה לעיתים חולשה בגפיים בעיקר בלילה. @עשיתי בדיקת EMG בידיים ורגליים: בידיים -נמצאה עדות לCTS RT BORDERLINE ללא פגיעה מוטורית ורדיקולופתיה מעבדתית C6 ברגליים -בבדיקת NCS של עצבים מוטוריים וסנסורייםאין עדות לנזק עצבי פריפרי ובבדיקת EMG שרירים פרוקסימליים ודיסטליים יש יחידות נוירולוגיות כרוניות מצאימות לרדיקולופתיה לומבוסקלית L2-3 דוצ וL5-S1 מימין. @עשיתי MRI צווארי ומותני: מותני-יש בלט דיסק, לא משמעותי צווארי- יש בלט דיסק קל עם לחץ לא משמעותי על עמוד השדרה.ללא תמט או דיסקולציה סיגנל תקין של מח עצם של חוליות הצוואר ללא מסות פאראספינליות. אורתופד נוירוכירוג אנא לי שזה יכול להסביר תחושות ביד. @בנוסף עשיתי MRI ראש והתוצאות: מודגמים מספר מוקדים קטנים של אות היפראינטנסי ב-T2/FLAIR בחומר הלבן התת-קורטיקלי באונות הפרונטליות דו"צ וכשני מוקדים פריאטלים מימין, יותר מהמצופה לגיל הנבדקת. המוקדים לא עוברים האדרה ואינם רסטריקטיביים בדיפוזיה. ללא עדות למוקדי סיגנל פתולוגי בחומר הלבן הפרי-ונטריקולרי וללא נגעים אינפרה- טנטוריאלית. ללא עדות למוקדי דמם. ללא סימני לחץ. חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין. קו האמצע והמעבר הקרניו-צרביקלי שמורים. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים האינטרא-קרניאליים. הסינוסים הוורידיים מתמלאים היטב. ארכנויד גרונליישנס באיזור אוקסיפיטלי מרכזי. עכירות בתאי המסטויד, יותר מימין. לסיכום: מוקדים היפראינטניסים זעירים בחומר הלבן התת-קורטיקלי באונות הפרונטליות דו"צ כמתואר, יותר מהמצופה לגיל הנבדקת. המוקדים אינם ספיציפיים, מתוארים, בין היתר, בנבדקים הסובלים ממיגרנות. לפני כ 6 שנים עשיתי MRI ראש ובדיקת צוואר כי הרגשתי קצת עקצוצים בכפות רגליים וידיים והכל יצא תקין. אשמח לקבל חוות דעתך לאור הנתונים לעיל. אשמח לדעת ממה עלול לנבוע שינוי בבדיקת MRI ראש ? מה המשמעות? מה הכוונה ב MRI יותר מהמצופה לגיל ? האם בכל גיל מופיעים סימנים מסוימים בחומר הלבן? האם זה יכול להעיד על טרשת? אשמח לעזרתך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התמונה אינה נראת על פניו מתאימה לטרשת, יש לשלול מחלות כדלקת פרקים יש לקחת בדיקות דם לפרופיל קולנוגרם כולל apla ולפנות ליעוץ לראומטולוג ונוירולוג במקביל בברכה

04/04/2019 | 13:30 | מאת: שני

בבדיקה שביצעתי לפני 6 שנים (שיצאה תקינה) בין היתר בשל לחצים בראש שהיו לי ראו שיש כתם אחד בחומר הלבן ועכשיו יש יותר (כפי שפורט לעיל). ממה זה יכול לנבוע? האם זה משהו שיכול לקרות עם ההתבגרות (באמצע שנות ה30 שלי)? האם לחץ בראש יכול לגרום לכך?

04/04/2019 | 13:32 | מאת: שני

תודה על המענה לשאלתי הראשונה בנוסף איזה בדיקות מומלץ לעשות תודה מראש

שלום לעיתים בכאבי ראש ניתן למצוא נגעים בעל אות מוגבר במוח יש להמשיך עם מעקב נוירולוגי בברכה

27/03/2019 | 06:19 | מאת: אור

שלום.התגלת לי בעיה בבדיקת sep ידיים.קופ"ח מוכנה לתת רק בדיקת mri אחת.הנוירולוג ביקש גם צווארי וגם גבי.(והיות ויש לי גם כאבים בגב התחתון האורטופד ביקש גם מותני).איזה מהבדיקות האלה הכי חשובות כדי לפתור לי את הבעיה(חשד לנזק במיאלין).והאם חייבים להזריק בכל הבדיקות האלה גונדוליניום שהבנתי שהוא חוצר מאוד לא בריא ומתרבץ במוח.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאחר והתלונה קשורה לידיים בדיקת mri צווארי הינה הבדיקה הכי חשובה בברכה

29/03/2019 | 07:45 | מאת: אור

תודה על התשובה אבל האם חייבים בבדיקה זו להזריק גונדוליניום או שאפשר לראות את הבעיה שלי גם ללא הזרקה? עד כמה הגונדוליניום באמת מזיק? תודה.

שלום לדעתי אין נזק כתוצאה מהזרקה של גדולניום אולם אין מספיק מידע לאורך זמן ניתן לקבל מידע מספק גם ללא הזרקה של גדולניום בברכה

אימי חולת טרשת 20 שנים בת 67. לצערי הרב לאור גידול שהתגלה בגופה צריכה לעבור כימותרפיה. הזהירו אותה מפני תופעה שנקראת נוירופתיה. האם אכן זו סכנה? האם יש משהו שניתן לעשות כדי להימנע מזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש לציין שלא על כל הטיפולים הכימותראפים מפתחים נוירופטיה, לא ניתן לקחת טיפול מנעתי. ממליץ דבר ראשון לטפל בגידול ולהיות במעקב

17/03/2019 | 16:01 | מאת: שי אביבי

שלום, אני בבירור כרגע לגבי טרשת נפוצה. לפני כ 6-7 שנים התחיל אצלי תופעה מוזרה שפתאום אני מרגיש מכת חשמל גדולה וחזקה אך וקצרה מאוד בצד אחד של הצוואר. זה דבר שקרה לי פעם ב3-6 חודשים. יש לציין שכשזה התחיל במשך שבועיים זה היה מתרחש 4-5 פעמים עם הפסקה ארוכה. אז כשביררתי על זה אמרו לי שזה כלום. במידה וזה היה לפני כמה שנים, וכרגע יש לי חשד להתקף, אני יכול להיכנס לקטגוריה של ט.נ שפירה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנם מספר גורמים היכולים לגרום לתחושת זרמים בצוואר כולל דיסק צווארי ולכן בשלב זה לא ניתן להסיק יש לבצע מעקב אחר בדיקת הmri לראות האם יש דינמיקה ורק אז נוכל להסיק מסקנות בברכה

14/03/2019 | 11:25 | מאת: רחלי

שלום רב, אחי עבר MRI במוח. כמובן שתואם תור לרופא המפנה, אבל לבינתיים נשמח להבין (כמובן בהסתייגות) מה המשמעות של האפשרויות השונות של הפענוח: סיבת הבדיקה: בבדיקת OCT R NFL הידקקות פוקלרית דו"צ, בירור ממצאים: הרחבה של חלל CSF אחורית ומדיאלית למוחון מימין, מלווה באפקט מאסה מסווים על המוחון-באבחנה מבדלת מיסטה ארכנואידלית. תהליך בעל אות גבוה בסדרות T2 ונמוך ב- T1 בתמוס מימין. מתבלט אל חלל חדר ליטרלי ימני, מימדיו כ- 0.9-1 ס"מ. ללא האדרה לאחר הזרקת ח.נ. וללא עיכוב בדפיוזה בתוכו-טיבו אינו ברור. באבחנה מבדלת באים בחשבון תהליך גליאלי מדרגת ממאירות נמוכה, או תהליך דמיאלינטיבי לא טיוסי (NMO או אחר) או אירוע איסכמי תת חריף-כרוני. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב הדמייתי צמוד. פרט לכך, חדרי המוח, ציסטרנות, פיסורות וחריצים בגודל, צורה ומרקם תקינים. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפיוזיה מעוכבת אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. אין הגברה פתולוכית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים ארובות,תאי נסטואיד ועצמות הגולגולת בגדר התקין. עיבוי רירית בסינוס מקסילרי דו"צ. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש לפנות לרופא המטפל ובהתאם לסיבת ההפניה ולבדיקה הנוירולוגית ניתן לבצע הערכה ראשונית ממליץ לבצע בדיקת מעקב בטווח של 3 חודשים מהבדיקה הקודמת ולהשלים בדיקה שלmri צוואר וגב בברכה

שלום. קיבלתי תשובה של sep ידיים:עולה חשד לנזק דמיאלנטיבי עם מרכיב אקסונלי משני בגובה חוט השדרה הצווארי העליון. מה זה אומר?האם לחשוש ואיך ממשיכים לבדוק מכאן וממה זה יכול לנבוע?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לבצע בדיקת mri של חוט השדרה הצווארי, יתכן ומדובר בדיסק צווארי בברכה

12/03/2019 | 15:43 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 27. אם יש קשר בין הדברים אז אציין שכל חיי אני סובלת מהפרעות חרדה. לפני כ-5 שנים בהמשך לטראומה שחוויתי התחילה לי תופעה של זבובים בעיניים - פלוטרס ואני במעקב. לפני כחודש וחצי, שוב לאחר טראומה שחוויתי קמתי בוקר אחד עם אטימות באוזן ואובחנתי בירידת שמיעה פתאומית, טופלתי בסטרואידים ולאחר כמה ימים הכל הסתדר והשמיעה חזרה להיות תקינה. לפני כמה ימים התחלתי לחוות סחרחורות בשכיבה כאשר אני מפנה את הראש לצד ימין. אבחנו לי סחרחורת שפירה BPPV ולאחר טיפול פיזיותרפיה אחד הסחרחורת נעלמה. עכשיו אני שמה לב שלמרות שאני שמה תחתונית דקה על התחתון, כשאני מחליפה אותה יש כתם של שתן על התחתון. תמיד הייתי הולכת הרבה לשירותים אבל אף פעם לא סבלתי מדליפת שתן. אני כבר ממש לחוצה. אני לא יודעת אם שוב ללכת לבדוק נקודתית את עניין השתן או שאני צריכה כבר ללכת לנוירולוג כי חיבור התסמינים גורמים לי לחשוב שיש לי טרשת נפוצה. אני לא מצליחה לישון בלילה מהחרדות שכל יום אני אקום ומשהו אחר בגוף שלי ייפגע. האם התסמינים באמת מתאימים למחלה? ראיתי שיש תור לנוירולוג רק בעוד חודשיים..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוסף התסמינים אינו מחשיד לטרשת נפוצה. כפי שציינת קיים מרכיב של חרדה. בכדי להשקיט את דאגתך ממליץ לפנות לנוירולוג בברכה

17/03/2019 | 14:43 | מאת: נעמה

תודה על תשובתך. כרגע התלונה היחידה שמפריעה לי היא עניין ה"דליפות". קצת לא נעים לי לרשום את זה אבל אני פשוט מוטרדת מזה. אני מרגישה מתי אני צריכה ללכת לשירותים, אני אפילו עושה ניסויים עם עצמי ומנסה לבדוק האם כשאני הולכת לשירותים ולא נותנת "פקודה" למוח, אם מטפטף משהו וכלום לא מטפטף עד שאני מאפשרת לעצמי להשתין. אני לא מבינה למה במהלך היום יש לי טיפות של שתן על התחתון ומפחדת שמדובר במשהו נוירולוגי. האם יש טעם לבדוק קודם אולי מדובר בדלקת בדרכי השתן?

שלום בהחלט מציע לבדוק אצל רופא המשפחה ובמידה ולא חולף לפנות לאורולוג תחילה עם עדיפות לנוירו-אורולוג בברכה

07/03/2019 | 10:38 | מאת: דואגת...

בחצי שנה האחרונה עברתי פעמיים mri מוח, בשניהם הופיעו ממצאים בחומר הלבן עד 5 מ"מ באבחנה מבדלת טרשת נפוצה. לציין כי הקלניקה מראה חולשה ניכרת בגפיים הימניות, כאבי ראש וסחרחורות,כאב גב וגפיים חזקים מאוד עד כדי חוסר תיפקוד. נשלחתי לmri עמוד שידרה כולל, ממתינה לאישור. הנויולוג טוען שהממצאים לא משמעותיים בכלל וכי אין להתייחס אליהם, אשמח לחוות דעת נוספת של מומחה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קיים קושי להעריך בלי לראות את ההדמיה. ממליץ להמשיך לעקוב אחר הבדיקה הנוירולוגית , לראות את תוצאת ההדמיה של עמוד שדרה צווארי בתנאי שגם היד הימנית מעורבת רק אז ניתן לקבל תמונה כוללת בברכה

14/02/2019 | 11:38 | מאת: אורי כוהנים

שלום, האם יש קשר בין כאבי ראש שחולפים עם משככי כאבים כמו אקמול. לבין טרשת נפוצה. האם זהי כול להיות סימן להתקף ראשון/התקף מתקרב/תסמונת מוכרת לחלק מהחולים במחלה? חצי שנה לפני הגיולי של המחלה שלי היו לי כל מיני כאבים באזור הסינוסים ומתחת לעיניים (שום בעיות עם העיניים או ראיה) הכאב ראש באזור הזה בדרך כלל.... אבל תמיד אומרים לי שאין קשר.... וזה נראה לי מוזר. נ.ב מעולם לא נמצא קשר סינוסיטיס בשום בדיקה כולל ההדמיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טרשת נפוצה מלווה לרוב בכאב ראש, יתכן וזה היה חלק מביטוי המחלה ללא קשר להתקף, שנית יתכן והסינוסיטיס היה טריגר לפריצת ההתקף הראשון בברכה

שלום, לפני כחודש וחצי אובחנתי כחולה בטרשת. אני בת שבעים. היו לי שני התקפים. האחד לפני כשלושה חודשים, חולשה ברגל ימין וביד שמאל, וחום ברגל שמאל. ההתקף עבר לבד. לאחר כחודש התקף נוסף, והפעם בגפיים המנוגדות להתקף הראשון. בהתקף השני אושפזתי באיכילוב וקיבלתי סטרואידים שהשפיעו עלי מצויין. בMRI נראונגעים ישנים מה שמצביע על כך שהמחלה הופיעה אצלי הרבה קודם ללא ביטוי מורגש. קראתי בגוגל שהביטוי של המחלה שונה באנשים בגילי, ודווקא לא לטובתי. האם ידוע לך משהו על כך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רציתי לציין שזו אבחנה מאד לא שגרתית בגיל הזה , יתכן ומדובר בדלקת מתמשכת ולמעשה באותו התקף, לא הייתי מזדרז לאבחן טרשת נפוצה במקרה זה , בייחוד כאשר ההפרש בין ההתקפים חודשיים בברכה

נכון, גם ה ציינו את הגיל כלא אופייני. אך מאחר וישנם נגעים ישנים, הסברה היא שחליתי כבר לפני שנים. בבית החולים ההתייחסות היתה כאל טרשת ובכל מקרה תשובה סופית תתקבל בשבוע הבא. תשובה על סמך ניקור מותני. הרבה תודה לך

שלום אין בדיקה רגישה מספיק בניקור המותני שיכולה לאמת או לשלול את האבחנה בברכה

סליחה הטעיתי אותך, ההפרש בין שני ההתקפים היה חודש. לא חודשיים כפי שכתבתי.

אם כך, האם תוכל בבקשה להגיד לי איזו בדיקה עלי לעבור?

21/01/2019 | 23:00 | מאת: Rachel.a

כיצד להתייחס לחולשה רצינית בשרירי הרגליים עם כאבים ודקירות גם בעצמות ישנן בעיות אורתופדיות הייתי במיון התיחסות לבעיות דקירות בחזה אני חולת COPD פרטיי בבית חולים רבים מיון אחרון היום 21/12019 לא היתה התיחסות לבעיה זו אני סובלת מבחילות צרבות וטישטוש נוראי בעיניים בשבועות האחרונים ויש לי נטיה ליפול לא בכלל הסחרחורו בגלל החולשה התעקמות הקרסול ונופלת לא יציבה ממש תודה אשמח לתשובה מהירה הבדיקה Htlym%. התוצאה 19=

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן ומדובר בנוירופטיה פגיעה בעצבים פריפרים ממליץ להבדק ע"י נוירולוג ובמידה והבדיקה מתאימה לנוירופטיה, המלצה על emg בברכה

17/01/2019 | 11:22 | מאת: יעקב

לכבוד הד"ר אני מאובחן מזה 5 שנים כפרוגרסיבי אבל לפי צילומי ה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בטרשת נפוצה פרוגרסיבית יכול להיות שלא נראה שינוי בבדיקת ה MRI בברכה

13/01/2019 | 12:59 | מאת: אור כהאן

שלום רב ד"ר, לפני כמספר חודשים התחיל אצלי באופן פתאומי טנטון באוזן שמאל שלא חלף לילה שלום ולא נתן לישון כל חיפוש באינטרנט עולה "טרשת נפוצה" מהפחד והרעש לא ישנתי לילה שלם. למחרת בבוקר פניתי לרופא א.א.ג במפגש כל הבדיקות שלו יצאו תקינות והפנה אותי לבדיקת שמעיה. לאחר יומים/שלושה ימים ביצעת בבדיקת השמיעה שיצאה תקינה לחלוטין ואף הבודקת ציינה שהשמיעה שלי מצוינת ומעל הרמה לגילי (35). יש לציין כי באותו היום בדיוק הטינטון החל לעבר גם לאוזן השנייה. רופא א.א.ג מסר כי אם הנתונים הללו אין מה לעשות וכי כנראה המקור מהמוח והוא לא אמיתי/קיים. הסברתי לו כי אני אני שוחה אחת לשבוע והאם יש אפשרות שיש נוזלים והם הגורים, הוא ענה לי שיתכן מאוד שהצטברות נוזלים היא הסביה והפנה אותי לבדיקת נוזלים באוזניים. כאשר אני מחכה לבדיקה, הטינטון הפסיק. אמרתי לעצמי שהסיבה היא נוזלים ועזבית את זה. אבל כעבר כמה שבועות התחילו לי בעיות קשות מאוד של תחושה בכל חצי הגוף. שהתבתאו בנימול ותחושת שריפה בכל חצי הגוף מהראש פנים יד ורגל (ימין), זה נמשך לסרוגיןן במשך שבועים +-. אחרי חודש מהמקרה התחילו כאבים ברגל ימין תחושת שריפה ונומול כמעט ולא קימים. רק כאב שהולך ובא. אני פונה אליך כי בשבועות האחרונים התחיל לי שוב טינטון בשני אוזנים שהולך ובא הוא נשאר לכמה שעות והולך זה קורה כמעט בכל יום. הוא לא משמעותי מאוד ולא חזק במיוחד. התרגלית אליו והוא לא הכי מפריע לי כי אני יודע שהוא חולף. נ.ב חשוב להבהיר : יכול להיות גם שהוא קבוע 24/7 והעוצמה משתנה, שוב...די למדתי לחיות איתו, אציין גם שהוא נשמע כמו תדר גבוהה/גבוהה מאוד ולא נמוך. לפעמים הוא היה מתעצם עם פעימות לב חזקות, ותמיד אם אני מזיז את הראש לצד הטינטון גובר השאלה היחידה מהוא הקשר בין טינטון מסוג הספציפי הזה לטרשת נפוצה אם בכלל. בתודה והערכה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא קיים קשר בין תדירות הטינטון לטרשת נפוצה, עקב הטינטון והפרעות התחושה ממליץ לבצע בדיקת MRI של המוח וחוט השדרה הצווארי במידה ותקין הסבירורת לטרשת נפוצה אינה קיימת. בנוסף עקב קשר בין הטינטון לפעמיות הלב, ממליץ על ביצוע בדיקת CTA של עורקי המוח והצוואר בברכה

21/01/2019 | 01:27 | מאת: אור כהאן

ראשית תודה רבה, אני באמת מודה לך על התשובה. שנית מצאתי מחקר שנערך בישראל(Sudden sensorineural hearing loss in multiple sclerosis: clinical course and possible pathogenesis ) שאומר שכמעת ואין סיכוי לחזרה של הפרעות שמיעה במחלת m.s. ובעצם השאלה אליך ד"ר הייתה האם במקרה שלי שהטינטון חוזר לסרוגין לא קבוע הוא לא סימפטום. 2. האם אתה מתכון לדופלר קרוטיס של עורקי המוח??? 3. באמת מודה לך על היחס וסליחה על שאלה זו אבל האם לדעתך הסיכוי אצלי לm.s נמוך?

שלום התכוונתי לבדיקתctaשל עורקי המוח והצוואר ולא דופלר. הבדיקה הכי משמעותית שתגיד האם יש מחלה דלקתית או לא הינה mri במידה והבדיקה תקינה אז אין לך טרשת בברכה

13/01/2019 | 07:03 | מאת: תמרה

בת 70.מרגישה טוב! סבלתי ארועים חוזרים לחץ בחזה מלווים עקצוצים.והרגשת עילפון.שעברו לגמרי!עברתי אנדארטרקטומיה בימין. נשלחתי לmri עם גדוליניום. ממצאים.:הכל תקין.,!! חוץ מ....מוקדים בודדים בחומר לבן בשתי ההמיספרות ובמידבריין מימין.אינם צפציפיים. אשמח לתשובה לגבי החומר הלבן.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כמו שאמרת אלו מוקדים שאינם ספציפים, וחסרי משמעות קלינית ואינם קשורים לטרשת נפוצה, ממליץ המשך מעקב אצל נוירולוג בברכה

27/12/2018 | 20:55 | מאת: יואל

האם חולה טרשת יכול להתחסן בחיסון נגד חצבת? האם חולה טרשת צריך לנהוג בצורה אחרת משאר האוכלוסיה באמצעי זהירות מחצבת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ההמלצה להתחסן לחצבת במקרה ואינכם מחוסנים בברכה

15/12/2018 | 20:32 | מאת: שרית

הבן שלי חולה ב JAI פוליארטריטית ונשלח ל mri פרקי לסת / ראש צוואר אלו התוצאות מבנה ואות שמור של פרקי הלסתות דו צדדית ללא נוזל מוגבר במפרקים האדרה סינוביאלית בולטת דו צדדית לאחר הזרקת גדולי יום, יותר מימין למפאדנופטיה צוארית דו צדדית. האדרה סינוביאלית בולטת דו צדדית ללא פגיעה גרמית. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מציע לפנות לפורום שעוסק במחלות ראומטיות ולא מחלות דלקתיות של מערכת העצבים המרכזית בברכה

05/12/2018 | 14:05 | מאת: רותם

קיבלתי תוצאות של בדיקת ניקור מותני - הרכב נוזל תקין, לחץ תקין. בדיקה ציטולוגית - לימפוציטים בשלים ללא אטיפיה. no malignancy seen. בבדיקת MRI נראו נגעים בשתי בדיקות שונות ולא ניתן לשלול נגעים דמינלטיביים. ברור לי שאני צריכה להגיע למרפאה, אבל האם בדיקת הניקור המותני תקינה או לא? מה זה אומר שיש לימפוציטים בשלים במשטח ציטולוגי? הרקע לבדיקה - הפרעות תחושה ויציבה מזה חודשים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקת הניקור מותני תקינה, לרוב באנשים בריאים נקבל לימפוציטים בשלים ללא אטיפיה בברכה

16/12/2018 | 14:44 | מאת: רותם

אז בדיקת ניקור מותני תקינה שוללת טרשת? באמ אר איי היו נגעים בשתי בדיקות שונות.

שלום בדיקת LP ניקור מותני תקינה אינה שוללת טרשת בברכה

18/11/2018 | 02:17 | מאת: מיכל

שלום ילדתי לפני שנה וחצי חצי שנה לאחר הלידה הופיע לי נימול בגב שהתפשט לכל הגוף איך שהתחילו התופעות עברתיmri מח ועמוד שידרה צווארי בדיקות דם וכו ..הניצולים לא פוסקים והתחילו לי כאבי עיניים פלאשים בראיה טישטוש וכאבי עורף יומיומים עברתי בדיקות דם אי אמ ג' י הכל תקין האם יכול להיות שבוצע mri מוקדם מידי ושלא ראו כי זה היה מוקדם חשוב לציין חודשיים אני עם סחרחורת תחושת שיוט מה זה יכול להיות. האם לחזור על mri לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הסיכוי להדגמה של נגעים דלקתיים במידה ובדיקת ה MRI הראשונית היתה תקינה הוא נמוך ביותר ממליץ להבדק ע"י נוירולוג, במקביל לביצוע בדיקת SEP AND MEP במידה ונמצא ממצאים בבדיקות אלו , אז בהחלט יהיה טעם לחזור על בדיקת MRI מוח וצוואר בברכה

18/11/2018 | 15:58 | מאת: מיכל

אוקיי מה אלה הבדיקות האלה והאם נתקלת בעוד אנשים כמוני שהבדיקות תקינות ואלה התסמינים

שלום נתקלתי בעבר במקרים דומים, הבדיקה מאפשרת לזהות פגיעה במערכת העצבים ההקפית והמרכזית עם רגישיות אחרות בהשוואה לבדיקת ה MRI בברכה

קודם כל תודה על התשובות המהירות אבל השאלה שלי הישירה האם אדם חווה תבלינים כאלה ללא מחלה ניורולגית יש סיכוי כי הלכתי לשלושה ניורולגית שטוענים שאין צורך ברע אר איי נוסף וכל העצבים שלי פועלים האם זה הגיוני כי עד לפני שנה זה לא קרה

שלום קיים סיכוי ראי את תשובתי הראשונה בברכה

16/11/2018 | 21:42 | מאת: יעל

שלום רב דר' ברקוביץ, נימול בגפיים עליונות, תחתונות, ברכיים, כפות רגלים, מתייסרת... מטופלת ברביף 44 mcg מזריקה שלוש פעמים בשבוע, כעשור מאז שאובחנתי 2008 מינון מינימלי ובהדרגה ע"פ הוראות הנוירולוג המטפל המינון המקסימלי כחמש שנים, הומלץ על קנאביס להקל על הנימול אך עליי להמתין... אני אובדת עצות עד מתי...??? במקביל המליץ על נאורונטין 300 מ"ג - שבוע ראשון 1 בערב, שבוע שני ואילך בוקר + ערב לא הועיל. במקביל מבצעת טיפול פיזו' - בשורה התחתונה מגביל בהליכה, חוסר שיווי משקל, וכו' נעזרת - קב קנדי אחד, ליבי דואב... אודה אם תמליץ בבקשה טיפול בנימול, ללא תופעות לוואי אם אכן קיים, נטלת חומצה אלפא ליפואית בשלב זה, לא מקבל על הנימול... אודה לתשובתך המקצועית., תודה מראש, יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטיפול בנוירנטין עוד לא מוצא , ניתן לעלות במינון בשלב ראשון עד 600 מ"ג 3 פעמים ביום ואף מינונים יותר גבוהים, במקביל ניתן לנסות טיפול בליריקה או סימבלטה, כמו כן במידה והמינון בקאנביס אינו מאושר ניתן לתת טיפול בסטיבקס, מדובר באותם מרכיבים , ללא תופעות הלוואי, כאשר טיפול זה ניתן לקבלה מהירה יחסית בברכה

18/11/2018 | 14:04 | מאת: יעל

שלום רב, קיבלת מרשם - סטיבקס, בתקווה שאקבל אישור... אני מודה לך דר' רוזנברג. יעל

18/11/2018 | 14:23 | מאת: יעל

...כמובן קיבלתי מרשם, מהרופא המטפל נוירולוג, עליי להתאזר בסבלנות בתקווה שאקבל אישור...

13/11/2018 | 13:58 | מאת: אביבית

תודה על המענה ד"ר, לפי דיברי האורתופד תחושת שריפה על צד אחד בפנים אין קשר לפריצת דיסק או נושא אורתופדי, ומחייב פגיעה מוחית. (הוא לא אמר את זה במפורש אבל היה משוכנע שזה m.s) האם זה נכון

לקריאה נוספת והעמקה

נימול המערב פנים יכול לנבוע גם מאזור עמוד שדרה צווארי עליון מאחר והאזור האחראי על תחושה בפנים מגיע בחלקו לאזור זה ולעיתים מדובר בהקרנה של תחושה, בכל מקרה כדי לבצע בדיקת mri מוח ועמוד שדרה צווארי ולהתרשם מהתוצאות בברכה

14/11/2018 | 10:31 | מאת: אביבית

תודה רבה אין לי מילים להודות לך!

09/11/2018 | 09:07 | מאת: רמי

שלום, מאובחן עם טרשת נפוצה 9 שנים. התקף בודד ב2010, מאז ללא התקפים והתדרדרות מאוד איטית במצבי. טופלתי בעבר באבונקס וגילניה ולפני כשנה התחלתי טיפול באוקרוואס. תמונת MRI מח ועמ״ש ללא שינוי במשך 5 שנים. ישנה התדרדרות איטית מאוד מאוד במצבי. קיבלתי כבר שני עירויים של אוקרוואס, אך אין שום שינוי בMRI או במצבי (גורר רגל ומשתמש בקב - EDSS=6). אני מתלבט האם יש טעם להמשיך ולקבל מנה נוספת (בכל זאת מדובר בתרופה הפוגעת במערכת החיסון שלי) או שמא להפסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המחקרים עם אוקרבוס במקרה של מחלה פרוגרסיבית ראשונית הדגימו ירידה קלה מאד בתמונה של ההתדרדרות, לרוב ניתן לצפות לאפקט של אוקרבוס תוך 2-3 טיפולים, ניתן להשלים טיפול נוסף, בכל מקרה לא קיימת תחלופה לטיפול פרוגרסיבי ראשוני בשלב זה בברכה

13/11/2018 | 21:31 | מאת: רמי

אני בהכרח לא פרוגרסיבי ראשוני כי היה לי התקף (אמנם בודד) ב-2010 -(זה נכון שאם היה לי התקף בודד אני לא פרוגרסיבי ראשוני?). אני אולי הפכתי לפרוגרסיבי משני (פרופיל ההתדרדרות הוא ״מונוטני למקוטעין״ - כלומר ישנן תקופות ארוכות ואף שנים ללא כל החמרה) - לכן מאוד קשה לי לדעת אם אכן עברתי לשלב SPMS. בכל אופן, בהנחה והפכתי לפרוגרסיבי משני, אני אמור להרגיש באיזשהו שינוי מתישהו או שאם המצב קבוע ואין החמרה אז התרופה ״עובדת״?

שלום במידה והיה התקף אכן לא ניתן להגדיר כפרוגרסיבי ראשוני, קיים סוג טרשת המשלב התקפים ובין ההתקפים יש התדרדרות כמו כן יש את הסוג של התקדמות שניונית, השאלה אם לאורך השנים אתה מתקדם או מאז ההתקף אתה פחות או יותר במצב סטטי, הטיפול באוקרבוס נמצא יעיל בטרשת התקפית ובחולים עם מחלה של התקדמות ראשונית-פריימרי פוגרסיב ושם ההבדל השפעה הוא קטן, מבחינת טיפול במחלה המוגדרת כסקנדרי פרוגרסיב לא קיים מענה מספק בברכה

14/11/2018 | 07:39 | מאת: רמי

תודה רבה!

שלום רב לכולם, לפני מספר ימים התחיל אצלי נימול ברגל שמאל כאשר זה מלווה בעליות וירידות כאשר שיא הכאב יכל להגיע במשך שעה. ואז הכאב יורד. וכאשר אני מתכון לכאב אני מתכון לתחושת שריפה. אני רוצה להבהיר כי תחושת השריפה היתה בצד שמאל בלבד, כאשר לאט לאטת במשך יום יומים זה עלה מהרגל שלי עד לפנים. יותר נכון עד הלחיים בצד שמאל. כאשר זה עזב אותי לשבוע וחזר לי מיום שבת הזה. כאשר אני רוצה לחחד שהתחושת שריפה רק בצד החיצוני של הידים והרגלים כאילו בצד הפונה לכלפי חוצץ, וזה מוזר מאוד! אשמח לדעת האם יכול להיות קשור לפורום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץלפנות לנוירולוג ולהבדק, על פי הסמנים בבדיקה ניתן לקבוע את המשך הבירור כאשר יש מספר אפשרויות בינהן פריצת דיסק ואף אבחנות אחרות בהתאם להמלצת נוירולוג מציע להמשיך את הבירור בברכה

27/10/2018 | 10:06 | מאת: ענת

שלום רב, ביצעתי MRI שני לאחר 9 חודשים מכיוון שבראשון נמצאו מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן. ברקע: הפרעות תחושה - ידיים ורגליים, חוסר יציבות, קושי בהליכה, חולשה. לאורך השנה נעשו מגוון בדיקות - היה אנא ואנטי DNA חיובי לסירוגין. מדדי דלקת מוגברים וטסיות גבוהות (מעל 500 עד 600). בMRI האחרון ראו שינויים וראו עמדה נמוכה של שקדי המוחון (זה לא היה בבדיקה הקודמת). לפני כשנה נעשה גם ניקור מותני שהיה תקין. נעשו בדיקות EMG שפעם היו תקינות ופעם הראשו פגיעה שורשית S1 L5 (אין פריצת דיסק רק בלטים ממש קטנים). נעשתה בדיקת פוטנציאלים מעוררים שבה ראו פגיעה בשורשים המוטוריים בעמוד שדרה צווארי (מיקום שונה מהEMG, גם שם אין פריצות דיסק לפי הMRI). זה הפענוח האחרון - מה עליי לעשות? החולשה, חוסר היציבות רק גוברים. הועלו חשדות למגוון מחלות אוטואימוניות אך אף אחד לא ידע לתת לזה שם. טופלתי במגוון תרופות: ליריקה (והתחליפים), פלקווניל, קולכיצין, אימורן, מטוטרקסט. האחרונות הופסקו בשל פגיעה בכבד. למעשה כרגע אני ללא תרופות בכלל. אני לא יודעת אם עליי להתמקד ברופאים נוירולוגים או ראומטולוגים. מה בעצם אומרת הבדיקה הזו ולאן ממשיכים מכאן? מודגמת עמדה נמוכה של שקדי המוחון. חדרי המוח, הציסטרנות, הפיסורות והחריצים - בגדר הנורמה. בחומר לבן בשתי המיספרות המח הגדול (אונות פרונטליות בעיקר) מודגמים מוקדים קטנים בעלי אות גבוה ללא האדרה או דיפוזיה מעוכבת, קיימת דינמיקה בין הופעת נגעים אלה בחלקם גדלו ובחלקם קטנו T 2 בסדרות באינטרוול שבין הבדיקות לא נשלל לא ניתן לשלול לחלוטין כי מדובר בנגעים דמיאלינטיביים. . פרט לכך החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפוזיה מעוכבת. אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך - גולגולתיים. לבדיקה ישירה. sebecious cyst נגע תת עורי בעורף משמאל, יתכן ס י כ ו ם: ========== מעט מוקדים בהירים בחומר הלבן כמתואר,לא ניתן לשלול כי מדובר בנגעים דמיאלינטיביים. (הציסטה המתוארת מלידה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לפנות לנוירו-אימונולוג ובמקביל לראומטלוג במקביל ממליץ לבצע בדיקת CTA להדגים האם קיימת מחלה דלקתית של כלי דם, בנוסף ממליץ להשלים בדיקות דם ל APLA כולל בדיקות דם לאנטיקרדיוליפין ולופוס אנטי קואגולנט או RVVT בהתאם לבדיקות, מיקום ומראה הנגעים ואופי ההתקפים ניתן להתקדם באבחנה יש לציין שבאחוז גבוה עם חולי טרשת נפוצה בדיקה ל ANA חיובית, כמו כן ללא סימפטומים עוריים נלווים וללא עדות לפגיעה באזורים אחרים בשלב זה לא ניתן להצביע על זאבת כפי שבדיקות הדם יכולות לרמוז בברכה

תודה על התשובה, בדיקות לופוס אני קואגולנט נעשו פעמיים. יצא חיובי אבל גבולי. מדי פעם יש פריחות עוד לא נעשתה ביופסיה. cta נעשה - תקין (לא מוח) חוסר היציבות גובר, חולשה, סחרחורות. איך מוצאים נוירו אימנולוג? תודה רבה על התשובה

שלום לופוס אנטי קואגולנט גבולי בשילוב עם פריחה ובדיקות אימונולוגיות גבוליות יכול להצביע על לופוס (זאבת) עם או ללא apla ממליץ לפנות למומחה לקרישה, לראומטולוג ולנוירואימונולוג בירושליים פרופ ועקנין במרכז לד"ר הלמן מבלינסון או פרופ צפמן מתל השומר בצפון ניתן לפנות אליי ממליץ להשלים בדיקת cta של עורקי המוח ולהשלים אקו לב בברכה

תודה רבה, יש דרך לתאם איתך במרפאה פרטית? רק ברמב"ם?

שלום מתוך עקרון אני לא מוכן לקבל חולים במרפאה פרטית ניתן לתאם חולים אלי לרמבם דרך המזכירות דקלה 047772830 איריס 047772605 מורן 047772440 בברכה

שלום ראשית ממליץ להיווץ עם ראומטולוג מטפל להמנע מכל טיפול הקשור ל TNF ALPHA במידת האפשר לא בהכרח מדובר אצלך בהתקף ראשון של טרשת נפוצה, יתכן ומדובר בתופעת לוואי כתוצאה משימוש בטיפול בהומירה, מדובר בתרופה אשר אחת מתופעות הלוואי שלה היא פגיעה מוחית המחקה טרשת נפוצה, וגם כביטוי לתופעה זו יתכן והיתה עליה ב OCB ולא מדובר בטרשת נפוצה ממליץ המשך מעקב אצל נוירואימונולוג בברכה

25/10/2018 | 10:04 | מאת: רחלי

ראשית רב תודות על ההתייחסות. ישנו מצב שבניקור יצאה התוצאה חיובית עקב מה שהבאתי באותו היום פאן אוויטיס, וסקוליטיס, as והתקף ראשון של ms..תחת יומירה ובמידה וכרגע הכל שקט ומאוזן התוצאה תצא שלילית?? ואם לא להתייחס לאוליגלוקונל אז רק mri ומצב קליני מאבחנים ms?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית ממליץ להיווץ עם ראומטולוג מטפל להמנע מכל טיפול הקשור ל TNF ALPHA במידת האפשר לא בהכרח מדובר אצלך בהתקף ראשון של טרשת נפוצה, יתכן ומדובר בתופעת לוואי כתוצאה משימוש בטיפול בהומירה, מדובר בתרופה אשר אחת מתופעות הלוואי שלה היא פגיעה מוחית המחקה טרשת נפוצה, וגם כביטוי לתופעה זו יתכן והיתה עליה ב OCB ולא מדובר בטרשת נפוצה ממליץ המשך מעקב אצל נוירואימונולוג בברכה

24/10/2018 | 16:39 | מאת: רחלי

שלום וברכה מכיוון שבניקור מותני יצאה התוצאה חיובית אך עדיין ספק מחלה ספק סיבוך "אומירה" הרופא המטפל שלי המליץ על חזרה על הבדיקה אך הפעם דרך הדם... איכן בבקשה ניתן לעשות זאת גם באופן פרטי?? רמב"ם לא עזרו לי לצערי ואיכלוב מבצעים רק באישפוז יום בשילוב ניקור מותני. ואין לי כוונה לחזור על הניקור מותני. רב תודות רחלי!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לבצע את הבדיקה ברמבם, אולם ביצוע הבדיקה אינו תורם במאום לאבחנה, אם התוצאה תצא חיובית לא ניתן לאבחן אותך עם טרשת ואם התוצאה תצא שלילית לא ניתן לשלול את קיום הטרשת, כך שלמעשה הבדיקה מיותרת בברכה

23/10/2018 | 22:11 | מאת: נויה

שלום דר , בזמן שלימדתי ילד שיעור פרטי השתמשתי בידיים וחשתי חולשה שאני לא מצליחה לשלוט בידיים כמו שצריך והחולשה המשיכה כל היום ביד שמאל וגם קצת ברגל באותו צד לא נפלו לי דברים מהיד אבל חשתי שאיני שולטת ביד שמאל כמו יד ימין למשל: אם אני מחזיקה את הפלאפון ביד שמאל היד ישר מתעייפת אך אם בצד ימין הכל בסדר ,,למיטב זכרוני זאת לא פעם ראשונה שיש לי חולשה ביד הזו . האם יכול להיות שזה תסמין התחלתי למחלת ה als ? ניוון שרירים !? הנני בת 27 . אתמול הרמתי את בני ביד שמאל וביד ימין הרמתי כמה חפצים האם יום למחרת עלולה להיווצר כבדות ביד ? יש לציין שבזמן האחרון אני במתח נפשי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברצוני לציין שזהו פורום של טרשת נפוצה ולא של ALS ציינת שזו אינה הפעם הראשונה שיש חולשה ביד זו, תלונה המופיעה לסרוגין אינה מתאימה לאבחנה של ALS. ממליץ לפנות לנוירולוג לשם בדיקה נוירולוגית, וקבלת החלטה על סמך הבדיקה על המשך בירור מתאים בברכה

15/10/2018 | 08:14 | מאת: אורי ראובני

שלום ד"ר יקר! מעניין אותי להבין אם בזמן התקף מסתובבים בגגוף נוגדנים שפוגעים במיאלין למה אין אפשר לגלות אותם בבדיקת דם ולאבחן את המחלה? האם הנוגדנים "מסתובבים" במחזור הדם באופן קבוע בחולים מסוג הפוגתי? (או בשאר)? באותו הקשר, למה ניקור מותני לא יעיל באבחון של 100% (אם בזמן התקף לכל היותר) יש נוגדים של המחלה. תודה בהערכה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טרשת נפוצה היא אינה מחלה הפועלת ע"י נוגדנים בברכה

15/10/2018 | 09:00 | מאת: אורי ראובני

למה ניקור מותני לא יעיל באבחון של 100% (אם בזמן התקף לכל היותר) יש נוגדים של המחלה.

שלום זו לא מחלה הקשורה לנוגדנים, התאים שמייצרים נוגדנים אחראים להפעיל תאים היוצרים תגובה תאית, האוליגוקלונל בנד הינו משני, הרגישות לא גבוה, ובטח לא ייחודית- ספציפית ויכולה להופיע על במקרים של מחלות ניווניות של המוח, מחלות זיהומיות, ואף בדימומים מוחיים בברכה

שלום רב בשנה האחרונה סבלתי מתסמינים רבים. בהם סחרחורת, כאבי ראש, סינוורים בעיניים, ירידה בראיה, חוסר יציבות, חולשה ברגל, נימול בחלקים שונים של הגוף, חלק מהתופעות עברו תוך מספר שבועות וחלק חודשים. נשלחתי לmri בתוצאה כתוב שיש המון נגעים ושזה מתאים לטרשת נפוצה. בדיקת vep הראתה בעיה בשתי העיניים אבל בעין אחת יותר. האם זה מספיק לאבחון טרשת? או שמא עליי לעשות גם ניקור מותני? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקור מותני אינו הכרחי, ממליץ להתייעץ עם נוירו-אימונולוג (מומחה לטרשת) על פי היסטוריה קלינית ובדיקת ה MRI ניתן להגיע לאבחנה בברכה

10/10/2018 | 13:32 | מאת: מיה

שלום דר אני בת 26 + שני ילדים לפני 7 שנים היה לי בעיה באישון ימין הוא התרחב ולא הגיב לאור נשלחתי לסדרת בדיקות והכל יצא תקין תוך כמה ימים הבעיה עברה מעצמה . עד היום הרופאים לא סגורים מה היתה הבעיה נרשם :אולי דלקת בעצב , יש לציין שתמיד סבלתי מיובש ואני המון מחטטת בעיניים בגלל גירודים אז לקחת בחשבון שיש סיכוי שהכנסתי לעצמי זיהום ד'אז . מאז אני גם רואה בערב אורות מרוחים עם צל כמו כתוביות מרוחות ואני גם רואה כאילו התמונה רועדת במיוחד כשאני בלחץ אני רואה כאילו הכל זז בתזוזה של רטט בשתי העיניים אותו דבר , כל רופא שסיפרתי לו ביטל אותי בטענה שהכל תקין ולהפסיק לחפש צרות . יש לציין שאני סובלת מחרדה גנטית ושמה לב לכל משהו קטן . שאלתי כזו : קראתי שטרשת נפוצה יכולה לתקוף ואחרי 15 שנה היא תתחיל להיות מחלה פעילה ואני חוששת לאור כל מה שעברתי שאולי התפספס משהו אולי זה סימני טרשת ?? אני כבר יומיים חשה שרפה או משיכה בשיער בצד שמאל בחלק למעלה של הראש וכשאני מטה את הראש שמאלה מרגישה כאב בראש שיותר קרוב לכאג שרירים אני יודעת שיכול להיות שזה תסמיני חרדה כאני באמת בתקופנ האחרונה שרויה שוב במתח ולחץ ויכול להיות גם שזה שריר תפוס אבל אני רוצה לספר הכל . חוץ ממה שרשמתי אין שום סימפטום אחר אני יציבה אין לי חולשה או שרפה או נימלולים . האם לדעתך זה יכול להיות סימני טרשת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה שעל פי רוב הסיכויים התלונות אותן את חווה אינן קשורות לטרשת. לגבי העין ניתן לברר האם היה נזק בעין ע"י בדיקת OCT . מציא שתגיעי להבדק ע"י נוירולוג לקבוע האם צריך בירור נוסף בברכה

04/10/2018 | 10:18 | מאת: אורי ראובני

שלום עיניין אותי להבין האם אני יכול לבחור להשתמש בכמה תרופות יחד במחלה התקפית-הפוגתית. למשל לצרוך 2-3 תרופות (ביחד כמובן), מהתרופות לקו ראשון/שני כמו: קופקסון+רביף+גילניה+אוקרוואס+אובג'יו ובו...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשימוש של תרופות אלו יש גם מחיר דיכוי מערכת החיסון ושילוב של מספר תרופות יכול להחליש את מערכת החיסון באופן שתסכן את האדם מבחינה של מחלות זיהומיות, ריבוי תופעות לוואי או מחלות אחרות בברכה

27/09/2018 | 01:59 | מאת: אורי ראובני

שלום אני בן 35 בריא ברוך השם. בעיות יחידות שישי לי הן חשד לתעלה קפרלית (בדיקות טיפה מעל גדר הנורמה ברמה נמוכה). אני בתקופה מאוד מאוד לחוץה עקב חתונה עם המון הסתבכויות ואני בחרדות מאוד גדולות בחודשים האחרונים. התסמינים שבגללם אני פונה אליכם התחילו שבוע שעבר שבשעות הערב התחלתי לחוש בנימול עדין מאוד ברגל שמאל (בירך). תוך יומיים זה כבר היה נימול די רציני שחשתי יותר חזק בערב ולא ממש יחסתי חשיבות רק בחנתי את עצמי מבחינת שיווי משקל והכל היה מצוין. למחרת בערב הנימול התחזק במקצת ונוסף תחושה של שריפה על העור + הכאב והנימול ותחושת השריפה, עברו גם לשוק, יד וכתף שמאל שחשבתי ההנימול הוא תוצאה של תעלה קרפלית. בבוקר קמתי לעבודה והמהלך היום היו רגעים שהרגשתי את הנימול והחולשה אך הכל עשיתי רגיל! מהצהריים זה עלה ועובר לפנים כולל לשון ושפתיים וכל הצד של הראש (בשלב זה התסמינים בצד שמאל בלבד). יום שישי כבר פחדתי נורא והלכתי לבדוק את עצמי בפעילות גופנית ושמתי לב שיש חולשה וכאב לא אופייניים ברגל שמאל במידה מעטה מאוד אך מורגשת. בנוסף בבוקר היה לי כאב מוזר וחזק מאוד בורידים של הצוואר מצד שמאל כאב שהתחיל חלש עלה וירד למשך כשעה (תופעה שחזרה על עצמה מאז עד היום 3 פעמים + פעם אחת יותר חלש בימין). בינתיים יום שבת נימול עדין ותחושת שריפה עברו בנוסף גם לעקב + שוק ימין. שהיום התוסף להם גם תחושת הכאב וחולשה עדינה. מה שהכי מרגיז זה שבמהלך כל התקופה יש קפיצות/תיקים נורא מעצבנים של כל חלקי הרגלים כולל אצבעות ומהיום גם שרירי גב ובטן . אני מעוניין לדעת אם הקפיצות אופייניות לט.נ. או התקף חרדה יכול לענות על התסמינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הקפיצות בשרירים הן כנראה ביטוי לחרדה, יש לציין שמאד לא אופייני הפרעה תחושתית שעולה בצד שמאל , מערבת פנים ואז עוברת לצד ימין, אולם לא ניתן לשלול תהליך דלקתי בצוואר, שוב בסבירות נמוכה ממליץ לפנות לנוירולוג להמשך בירור ובדיקות בברכה

28/09/2018 | 09:48 | מאת: אורי ראובני

מאוד מאוד מאוד מודה לך על התשובה ד"ר יקר! אך רציתי להבהיר את הנושא מול הסיכוי לms? בנוסף הייתה ירידה/הפסקה מאוד משמעותית בכל התסמינים שחזרה אחרי שבועיים/עשרה ימים, לרמה נמוכה יותר אך למשך זמן רב יותר? אין לי מילים להודות לך, באמת תודה רבה!

שלום ממליץ לפנות לנוירולוג ולהשלים MRI עמוד שדרה צווארי, הסיכוי לטרשת נמוך בברכה

22/09/2018 | 11:22 | מאת: דו פר

האם (לאור ההתפרצות של מחלת החצבת) כדאי להתחסן? ומה בנוגע לחיסון נגד שפעת עונתית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לפנות לרופא המטפל ולהחליט בהתאם לרקע הרפואי של כל מטופל, במידה ואין חלוה עם טרשת נפוצה, אין מניעה לקבלת חיסונים אלו, לגבי חצבת יש לברר אם הנך מחוסן/ת בברכה

21/09/2018 | 05:13 | מאת: שיר

שלום דר, לפני כחודש תקפה אותי סחרחורת הרגשתי שלא יכולה ללכת ועל סף עלפון למשל שבוע ויותר אובחנתי כסובלת מורטיגו עם בעיית קריסטלים באוזן . עשיתי פיזיותרפיה שלא עזרה בהמשך התווספו עקצוצים וחולשה קשה ברגל ימין וביד ,זרמים בגב כאב בעמוד השדרה ולחץ ממש חזק בראש באף בלסת ירידה בשמיעה וכאבים בעיניים בקיצור ממש חגיגה של תסמינים.. בדקו אותי 2 נוירולוגים שונים (אחד מהם בספרד והשני במיון פה בארץ) שטוענים שהבדיקה הנוירולוגית תקינה ואין עדות לנזק נוירולוגי בנוסף עשו לי ct שיצא תקין יש לציין שכאשר מגיעים התסמינים אני נכנסת ללחץ וחרדה ואז זה מחמיר . בנוסף לפני 3 חודשים היה לי בערך במשך שבועיים תחושת של הרדמות ושריפה בידיים ימין ורגל ימין ואותה תחושה של זרמים בגב אני ממש מודאגת מטרשת האם הגיוני שאם הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה אז אפשר לשלול ? אודה לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראי הערה קודמת בברכה

21/09/2018 | 05:05 | מאת: שיר

שלום דר, לפני כחודש תקפה אותי סחרחורת הרגשתי שלא יכולה ללכת ועל סף עלפון למשל שבוע ויותר אובחנתי כסובלת מורטיגו עם בעיית קריסטלים באוזן . עשיתי פיזיותרפיה שלא עזרה בהמשך התווספו עקצוצים וחולשה קשה ברגל ימין וביד ,זרמים בגב כאב בעמוד השדרה ולחץ ממש חזק בראש באף בלסת ירידה בשמיעה וכאבים בעיניים בקיצור ממש חגיגה של תסמינים.. בדקו אותי 2 נוירולוגים שונים (אחד מהם בספרד והשני במיון פה בארץ) שטוענים שהבדיקה הנוירולוגית תקינה ואין עדות לנזק נוירולוגי בנוסף עשו לי ct שיצא תקין יש לציין שכאשר מגיעים התסמינים אני נכנסת ללחץ וחרדה ואז זה מחמיר . בנוסף לפני 3 חודשים היה לי בערך במשך שבועיים תחושת של הרדמות ושריפה בידיים ימין ורגל ימין ואותה תחושה של זרמים בגב אני ממש מודאגת מטרשת האם הגיוני שאם הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה אז אפשר לשלול ? אודה לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקה נוירולוגית תקינה מפחיתה את הסיכוי, ממליץ ליתר בטחון להשלים בדיקת MRI מוח ובדיקת MRI עמוד שדרה צווארי בכדי לשלול טרשת בברכה