האם זה יכול להיות טרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

30/04/2023 | 15:34 | מאת: אני

בבדיקה נוירולוגית : דיבור, תפקודי שפה תקינים. תפקודים עליונים תקינים. התמצאות תקינה. אישונים שווים ומגיבים היטב לאור. תנועות עיניים מלאות ללא ניד. פנים סימטריות, כוח שרירי פנים שמור. כוח שמור ב-4 גפיים. החזרים ערים וסימטריים, בבינסקי משמאל, פלקסורי מימין הליכה , תפקודי מוחון תקינים לאור אנמנזה של הפרעה תחושתית בגפיים מימין וסימנים פירמידלים משמאל, הופנתה לביצוע MRI מוח וע"ש צוואר בשאלה של תהליך שדמיאלינטיבי מה זה אומר בבינסקי משמאל, פלקסורי מימין? האם זה יכול להעיד על טרשת?(אימי ו2 מאחי מאובחנים בטרשת התקפית הפוגתית)

שלום בבינסקי משמאל פרושו שיש פגיעה בחוט השדרה משמאל או בחלק הימני של המוח במערכת הקשורה לכוח המוטורי, הסיבות לכך מגוונות למשל פריצת דיסק, יש להיות במעקב רופא נוירולוג ובהתאם לתוצאות ה MRI יקבע המשך הצורך בטיפול ומעקב בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם