איבוד שליטה רגעי על הברכיים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

26/08/2023 | 11:43 | מאת: טל

שלום לך ד"ר יודע שהפורום לא מיועד להתייעצויות פרטניות, ולכן אשאל את השאלה באופן כללי כמו כן, מתנצל אם השאלה לא קשורה במאה אחוז לנושא הפורום - אני פשוט אובד עצות האם שמעת/נתקלת/ידועה לך תופעה, אשר בתקופות של עייפות/לחץ/עומס נפשי, ולעיתים גם בתקופות "רגילות" - במהלך הליכה הברך "קופצת קדימה" לשבריר שנייה? מדובר במין "איבוד שליטה" רגעי על הברך שחוזרת למקום בתוך שנייה וחצי. כמו כן - לאיזה עולם רפואי ייתכן והתופעה קשורה? נוירולוגיה? עמוד שדרה? רפואה פנימית/אנדוקרינולוגיה? אני בחור צעיר שחווה זאת במהלך השנה וחצי האחרונות, יש תקופות בהן זה קורה יותר ויש תקופות שפחות - אני מודאג. תודה רבה. טל

שלום יתכן ומדובר בנגטיב מיוקלונוס , לרוב נובע מבעיה בחוט השדרה ממליץ בדיקה של פוטנציאלים מעוררים כולל בדיקת mep and sep, ביצוע בדיקת mri עמוד שדרה גבי וצווארי ופניה לנוירולוג בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם