טרשת נפוצה - האומנם?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

21/09/2023 | 20:50 | מאת: נופר

שלום רב. לפני כחודשיים אובחנתי, לראשונה, כחולת טרשת. להלן תוצאות MRI מח שנעשה בבי"ח: מודגמים מוקדים מרובים של אות FLAIR2-T גבוה בחומר הלבן הפריונטריקולרי ותת קורטיקלי בשתי ההמיספרות, חלקם במראה מאונך למערכת החדרים. מוקד אות FLAIR2-T גבוה בברכיום פונטיס מימין מלווה בהגבלה קלה בדיפוזיה והאדרה עדינה אחרי הזרקת חומר ניגוד. ואכן, זה הסביר היטב את הסחרחורות וחוסר היציבות שעימן "התמודדתי". כעת, לאחר שלושה MRI נוספים: ע"ש גבי, ע"ש צווארי, ע"ש מותני - כולם נראים תקינים... בע"ש מותני נרשם: אין עדות להפרעה בסיגנל של קונוס מדולריס וחוט גבי תחתון הנצפה. בע"ש צווארי נרשם: ללא תמט. ללא תזוזה. סיגנל החוט תקין. ישור הלורדוזיס הצווארית. סיגנל מח העצם תקין. ללא בלט, בקע או היצרות של התעלה או הנקבים. בע"ש הגבי נרשם: סיגנל החוט תקין. ללא תמט. ללא תזוזה. המנגיומה קטנה בע"ש הגבי התחתון, פרט לכך סיגנל מח העצם תקין. אין עדות לבלט, בקע או היצרות של התעלה או הנקבים. אני תוהה: האם אני אכן סובלת מטרשת, או שאני ב-10% מ"החולים" שהMRI טעה בהם...??? על תשובתך המקצועית אודה!

שלום בבדיקת ה mri מוח ריבוי נגעים, המכוון למחלה דהמיאלנטיבית יש להיות במעקב נוירואימונולוג ומעקבי mri בהמשך בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם