פיענוח בדיקת MRI ראש וצוואר

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

20/05/2023 | 20:17 | מאת: איציק

קיבלתי את הפיענוח של בדיקת ה-MRI ראש וצוואר שעשיתי. בנוסף עשיתי בדיקה לעמוד שדרה, טרם הגיע הפיענוח. הבדיקות נערכו במטרה לבדוק חשד לטרשת נפוצה, אחרי דלקת בעצב העין. צריך לציין שבעבר היה חשד לטרשת נפוצה על רקע בדיקות MRI שבהם נראו נקודות לבנות. הצילומים נעשו בעקבות דימום תת-עכבישי שבו לקיתי, אך האבחנה בסוף היתה שלמרות הממצאים אין לי טרשת נפוצה לאור זה שאין סימפטומים נוספים שתומכים באבחנה. מכיוון שהתור שלי למומחה טרשת נפוצה רחוק, הייתי שמח לעזרה בפיענוח הפיענוח, כי אם יש צורך דחוף אלך באופן פרטי למומחה כזה. הנה הפרטים העיקריים מהפיענוח: בסדרות FLAIR 2,T נראים: - מוקדי אות היפראינטנסי בחומר הלבן הפריונטריקולרי, מאונכים לציר הקדמי - אחורי של החדרים הלטרלים ואות היפראינטנסי דיפוזי סביב הקרניים האוקסיפיטליות. מוקד אות חריג בגוף הפונס משמאל, מוקד חריג בחלקה האחורי של המדולה מימין. ככל הנראה על רקע טרשת נפוצה. יתכן גם מרכיב מיקרואנגיופתי. ללא רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה. - שני אוטמים לקונריים, אחד פריאטלי פריונטריקולרי מימין ושני בקורונה רדיאטה - גרעיני בסיס מימין. .3 אות היפראינטנסי בעצב הראיה מימין, ללא האדרה. סיכום: .1 רוחב החדרים ללא שינוי לאחר הכנסת VP שנט פרונטלי ימני. ללא שינוי. .2 מוקדי אות חריג מרובים בחומר הלבן, מוקד בפונס משמאל ובטגמנטום בגובה מדולה מימין. ללא שינוי. ככל הנראה על רקע טרשת נפוצה, אלך יתכן וישנו גם מרכיב מיקרואנגיופתי. ללא שינוי. .3 אות היפראינטנסי בעצב הראיה מימין, ללא האדרה.

שלום בשלב זה אין עדות למחלה בשלב החריף, ויש צורך להשוות לממצאים קודמים, כמו כן חסרים נתונים לגבי גיל ורקע יש לפנות עם ההדמיות למומחה לטרשת נפוצה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם