האם יש צורך בהמשך ברור לטרשת?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

18/09/2023 | 15:24 | מאת: אני

בת 29 לפני כ5 חודשים חולשה בגפיים ומימין ותחושה בהירה בגפיים, בבדיקה נוירולוג פלקסורי מימין ובבנסקי משמאל השאר תקין נשלחתי לדופלר עורקי הצואר שיצא תקין וMRI מח וע"ש צוארי אך מאחר ואני מושתל ICD שאינו מתאים לבדיקת MRI CT מח וע"ש צוארי תקין, אציין שהחולשה בגפיים לאחר כשבועיים חלפו וכבר חודשים שלא קיים תחושת הבהירה מגיעה והולכת תמיד רק במנוחה וב2 הצדדים ביחד מאחר שיש במשפחתינו חולי טרשת נפוצה נשלחתי למרפאה נוירואימונולוגית לשאלה לניקור מותני מרגישה מצוין וללא מוגבלות כמה עלי לחשוש שהכן זה טרשת ? וכמה יש צורך בניקור (מאוד חוששת מהבדיקה)? בדיקת EMG גם נצרכת או מיותרת? האם יש חשש להכנס להריון? תודה רבה

שלום הבדיקה אינה מסוכנת ואין מה לחשוש, אולם היא אינה תחליף לבדיקת mri, כמו כן ניתן לבצע בדיקה של פוטנציאלים מעוררים mep and sep ולהיות במעקב במרפאה נוירואימונולוגית בברכה

23/09/2023 | 22:21 | מאת: אני

האם באמת ניתן לאבחן /לשלול טרשת ללא MRI ורק ע"י בדיקות משלימות כמו ניקור מותני ופוטנציאלים מעוררים mep and sep????

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם