התייעצות לגבי mri בשל חולשה בחום ותחושות בלבול אקראי שמחמירה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

18/08/2023 | 10:21 | מאת: סשה

עכירות בסינוס שמאל כי עברתי הליך הרמת סינוס אצל רופא השיניים. ממצאים: מוקדים היפראינטנסיים ברצפי T2 בחומר הלבן של שתי ההמיספרות, מרביתם פריונטריקולריים באוריינטציה ניצבת לגופי החדרים, גדולים למדי. חלקם עם sign vein central ב-SWI. נראים מוקדים תת קורטיקליים. חלק מהמוקדים עם הפרעה רסטריקטיבית והאדרה פריאטו-אוקסיפטלי ותת קורטיקלית פרונטלי משמאל . ללא עדות לדמם אינטרה-קרניאלי. קו אמצע שמור. חדרי המוח חללים תת עכבישים בטווח התקין. אין סימני לחץ מרכזיים. מודגם אות מבוסס זרימה בעורקים אינטרה-קרניאליים הגדולים. הסינוסים הוורידיים מתמלאים היטב בחומר ניגוד. טונסילים צרבלריים בעמדה תקינה. עכירות בסינוס מקסילרי שמאלי. לסיכום: הממצאים יכולים להתאים למחלה דמיאלינטיבית פעילה, אבחנה מבדלת כוללת ADEM .מומלץ להשלים בירור.

שלום תוצאות ה mri מכוונות למחלה דלקתית , יתכן חד פעמית יש לפנות ליעוץ נוירואימונולוג בהקדם בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם