דלדול שרירים בת 37 חצי שנה אחרי לידה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

21/09/2023 | 09:51 | מאת: הללי

שלום רב בת 37 לפני מספר חודשים החלו לי תסמינים קשים מאוד זה התחיל מנימול קשה בכל עצבאות היידים ,זרמים בגוף ולאחר מכן קפיצות שרירים קשות שאני חווה אותם יום יום עד היום . (הפחד ממחלה קשה השטלת עליי) בוצעה בדיקה ניורולוגית שם נרשם כי אין עדות למחלה ניורולוגית לאחר מכן בוצע סיטי עמוד שידרה שם יש ניוונים קשים של עמוד השידרה ופריצות דיסק נשלחתי למרפאת כאב עוד מחכה לתור בגלל הקפיצות שרירים פניתי שוב לרופאה שלחה אותי לבדיקת דם של cpk שם יצא לי תוצאה שהדאיגה אותי מאוד מאוד יצא לי ערך 30 כשהנורמה היא 20-180 קרוב לרף התחתון הרופא משפחה אמרה שזה תקין. לציין ירידה במשקל בעברי של 30 קילו (ללא ניתוח וללא ספורט רק גרעון קלורי) רציתי לשמןע את דעתך האם ערך של 30 באמת נחשב לתקין? תודה

שלום זהו פורום לטרשת נפוצה ערכי ה cpk שלך תקינים ממליץ מעקב נוירולוג, ניתן לשקול ביצוע EMG בברכה

28/09/2023 | 08:42 | מאת: הלל

סליחה רציתי להוסיף שאלה בסוף האם אלו מכלול של תסמינים שיכולים להופיע בטרשת? תודה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם