האם מצביע לכיוון טרשת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

09/07/2023 | 13:05 | מאת: עדי

שלום, ברקע היה לי נימול צד שמאל של הפנים לפני חצי שנה, שעבר כעבור שלושה שבועות. ביצעתי MRI חוזר לפני שבועיים ולהלן התוצאות. אשמח לדעת אם מצביע על טרשת: קו האמצע שמור. ציסטרנות, חריצים וחדרים שמורים מזוהה מוקד קטן בחומר הלבן הפרי ונטריקולרי בסמוך לקרן הפרונטלית של החדר משמאל. במרכז הנגע מזוהה מוקד זעיר האדרתי. התרשמותי שלא מדובר בוודאות בהאדרה של הנגע אלא התמשכות של כלי דם ורידי קטן אשר במהלך הקרן הפרונטלית השמאלית ומגיע עד לנגע עצמו. תמונה זהה לבדיקה הקודמת. בבדיקה הקודמת הודגם נגע קטן היפראינטנסי ברצף ה- 2T וה- FLAIR בגבול הברכיום פונטיס משמאל והפונס. בבדיקה הנוכחית מזוהה אות חריג מאוד עדין. הממצא קטן באינטרוול. מוקד זעיר תת קליפתי פרונטלי פארא סגיטלי בקימרון העליון יותר מימין )סדרה 2204 חתך 101(. ללא שינוי. מוקדים זעירים ביותר בודדים במוחון בסמוך לורמיס דו"צ, מעט בולטים יותר מצד ימין. ללא שינוי )סדרה 2104 חתך 16(. לא מזוהה הגבלה בדיפוזיה. באזור הנגע הפרונטלי הפרי ונטריקולרי שתואר ברצף ה- SWI מזוהה שינוי אות דיפוזי עדין ביותר עם ארטפקט פארא מגנטי. ללא שינוי. ללא עדות לתוצרי פירוק דם. קורפוס קלוזום שמור, ללא נגעים בתוכו. מעבר קרניו צרביקלי שמור. אותות זרימה שמורים בכלי הדם התוך גולגולתיים. עיבוי רירית חלקי בתאי האתמואיד בדומה לבדיקה הקודמת ועיבוי רירית קל היקפי בסינוסים המקסילריים. ללא שינוי. בנזופרינקס האחורי בקו האמצע מזוהה מוקד ציסטי ללא שינוי קרוב לוודאי ציסטה ע"ש תורנוולד. לסיכום: מזוהים מספר נגעים קטנים בודדים כמפורט שנצפים בבדיקה הקודמת. הנגע באזור הברכיום פונטיס השמאלי קטן באינטרוול ובנגע הפרונטלי הפרי ונטריקולרי משמאל מזוהה האדרה קלה כמו בבדיקה הקודמת. התרשמותי שמדובר יותר בממצא וסקולרי באזור הנגע יתכן טלנגיאקטזיה זעירה. בכל אופן אין לראות דינמיקה בממצא ובצורה ההדמייתית. אבחנות מבדלות הכוללות שינויים על רקע דלקתי? דמיאלינטיבי? או שמדובר במוקדים איסכמיים כגון מיקרואנגיופתיה. להעמקת הבירור הנוירולוגי והמשך מעקב.

09/07/2023 | 13:07 | מאת: עדי

שכחתי לציין, בת 40, בריאה מלבד האירוע הזה שנמשך כשלושה שבועות לפני חצי שנה.

שלום קרוב לוודאי אינו מכוון לטרשת נפוצה, יש צורך במעקבי mri בברכה

09/07/2023 | 13:32 | מאת: עדי

תודה על התשובה המהירה! לאור התוצאות והקליניקה, האם יש אולי מחלה/הפרעה אחרת שאפשר לבדוק לכיוונה?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם