פענוח MRI האם טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

28/08/2023 | 19:37 | מאת: יאיר1

בן 27 סכיזופרן מטופל בזיפרקסה 5 מג מזה שנתיים מצמוצים בלתי רצוניים שהתגברו בעקבות עישון. קושי בפתיחת העיניים. MRI אומרT2 FLAIR נגעים תת קורטיקליים מימין 0.4 סמ ,תת קורטיקליים פריאטליים משמאל 0.5 סמ ופריאטליים מימין 0.3 סמ. אין ממצאי רגישות T2, השוואה של הצדדים מראה קטע A1 צר יותר של עורק המוח הקדמי בצד שמאל במובן של היפופלזיה.נפיחות ברירית בסינוס האתמואידי משני הצדדים ופחות בסינוס לסת.

שלום קרוב לוודאי ממצאים חסרי משמעות ממליץ על mri ביקרות בטווח חצי שנה ומעקב נוירולוג בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם