האם אלו תסמינים לטרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

28/06/2023 | 05:52 | מאת: מיכל

שלום, בת 36 כבר מזה 3 חודשים סובלת מכאבי ראש וסחרחורות סיבוביות מלווה בזרמים בכל הגוף ברמות כאב משתנות, בחילות וחוסר תיאבון- יש היסטוריה של מיגרנות. יש כאבי שרירים חולשה ועייפות קשה - שינה בלילה עם יקיצות מוקדמות מידיי ב2-3 לפנות בוקר ללא יכולת להירדם שוב. שינויים בפעילות מעיים - אכילה ולאחר מכן כאב בטן חריף (שלא קרה בעבר) בילבול וחוסר ריכוז ולפעמים לא זוכרת דברים פשוטים (קרה רק לאחרונה) נימול בידיים וברגליים, הירדמויות של רגל ויד בצורה ממש שלא מרגישים את האיבר כל פעם משהו אחר, הירדמות גם בפנים בעיקר באיזה העיניים והמצח. בחודש האחרון התחילו לי צילצולים באוזניים לסירוגין ולאחר מכן שמיעה קטועה של דיבור למשך כיותר משעה ואז נעלם (קורה כל פעם אחת ל..) וכאבים באוזניים בעיקר משמאל ורגישות נוראית לרעש-יש לציין שעברתי בדיקת של רופא א.א.ג שאומר שהכל נראה מעולה ובדיקת שמיעה שיצאה תקינה. טישטוש ראייה וכפל ראייה מידיי פעם - לא תמיד. יש לציין שעברתי גם בדיקת רופא עיניים שאמר שהבדיקה תקינה. עברתי סיטי עמוד שדרה צווארי ומותני- 2 בלטים בצוואר ו2 בלטים בגובה מותן נמצא כי אחד מהם לוחץ במקצת על השק התקאלי. ונמצא יישור לורדוזיס צווארי. השאלה שלי היא אם זה תסמינים לטרשת נפוצה או שבכלל אין לזה קשר וזה נובע מבעיה אורטופדית באמת של הגב והצוואר? אני כרגע ממתינה לתוצאות MRI מח שביצעתי ועוד לבדיקת EMG ידיים ורגליים שצריכה להתבצע בקרוב. יש לציין שבדיקות הדם תקינות למעט FIBRINOGEN שיצא מהטווח 564 ו- AST (GOT) -45 MPV - 12.5 MCH - 26.3 MCHC-32.4(שהחריגה שלהם ממש קטנה) בדיקת שתן תקינה עם מעט חלבון- 10 mg/dL אשמח לתשובתך המשכילה, תודה

29/06/2023 | 08:18 | מאת: מיכל

אלו תשובות הפיענוח של הmri: באספקט הימני של בלוטת היפופיזה הודגם תהליך עגול מוגבל היטב אינו האדרתי , נמדד כ7-*7 מ"מ ללא עדות להאדרה חריגה לאחר הזרקת חומר ניגודי מיקרואדנומה היפופיזרית באספקט הימני של בלוטת ההיפופיזה - לקורלציה קלינית ומעבדתית, ייעוץ רופא אנדוקרינולוג.

שלום בדיקת mri מוח תקינה אינה מצביעה על טרשת וגם התלונות שלך אינם מתאימים לטרשת, ממליץ מעקב אנדוקרינולוג ונוירוכירורג אחר הממצאים בבדיקת ה mri בברכה

29/06/2023 | 23:34 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם