התקף דמוי טרשת נפוצה X2

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

03/08/2023 | 19:15 | מאת: מיכאל

2 אנשים מבוגרים (מעל גיל 25), שעובדים יחד במשרד, ללא קשר דם, עברו התקפים, ושהו (או שוהים) באשפוז למשך שבועות במחלקה נוירולוגית בהפרשים ביניהם של מספר חודשים. לשניהם כעת חשד לטרשת נפוצה. הסטטיסטיקה לא מסתדרת. האם יש לך השערה לקשר אפשרי? זיהומי או אחר? לפחות אצל האדם השני אין עדות לזיהום קודם. מה עולה לך בראש? תודה רבה!

שלום נראה שמדובר ביד המקרה ולא יותר, במידה ואדם שלישי במשרד גם יחלה בטרשת נפוצה בזמן הקרוב, רק במקרה הנל מציע לבצע חקירה אפידמיולוגית בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם