התייעצות בשל החמרה במצב הפיזי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

16/08/2023 | 17:37 | מאת: רותם

שלום רב, אני בת 36, מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה כבר 16 שנים, לאחר התקף בודד של optic neuritis בעין. מטופלת באבונקס מאז ההתקף הראשון, מאחר והיה ריבוי נגעים במיאלין שהודגמו בצילום ה- m.r.i יש פער גדול בין תמונת ה-m.r.i לבין המצב הפיזי שלי. עד לא מזמן, לא היו לי שום בעיות פיזיות. (למרות שיש לי פגיעות רבות במיאלין.) כחצי שנה, שאני חווה התדרדרות במצב הפיזי, לא יכולה ללכת מעל 5 דקות ברצף, חוסר שיווי משקל, כל פלג הגוף השמאלי שלי נרדם וחלש מאוד. מה עושים במצב הזה? אני לא רגילה להיות ככה ומאוד קשה לי. במיוחד שאני מורה וצריכה לעמוד הרבה על הרגליים, אין לי מושג איך אחזור ללמד ככה בסיום החופש הגדול. תודה רבה .

שלום ממליץ לבצע בדיקות חדשות כולל בדיקות mri מוח וכן לבצע בדיקת mri עמוד שדרה צווארי וגבי בשאלה של נגע חדש או עובר האדרה, במקרה כזה הייתי נותן סטרואידים דרך הוריד מלבד זאת ההיתי מנסה טיפול בפמפירה חושב שמאד יעזור לך בברכה

16/08/2023 | 19:35 | מאת: רותם

תודה רבה על התגובה! מעריכה זאת מאוד.. התור לצילום m.r.i רחוק מאוד. (עוד כשלושה חודשים.) האם כדאי לקחת בכל זאת סטרואידים? (מבלי לדעת בוודאות אם יש האדרה..) שוב תודה,. רותם

שלום רק בפיקוח ובדיקה של נוירואימונולוג או מומחה לטרשת הוא יוכל גם לזרז תורים בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם