חשד באשפוז לטרשת או ל ADEM

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

25/07/2023 | 12:15 | מאת: רועי

גבר בן 26. במיון 3 ימים. לאחר מספר שבועות של נימולים ברגליים ובכתף בוצע mri מוח. יומיים לאחר מכן היה קושי רב ללכת (הרגל נגררה). במיון נוירולוגי פוענחו התוצאות של mri שהראו על דלקת, סימני דלקת התגלו גם בניקור מותני. ככל הנראה לא זיהומי. יש דלקת גם בעצב הראייה. מטופל בסטרואידים. כרגע יש חשד ל ADEM, למרות שמבין שזה נדיר מאוד מאוד בגיל כזה. האם הגיוני שמדובר בטרשת נפוצה (הרופאים לא הזכירו את החשד)? כדאי ללכת למרפאת טרשת גם כשאין אבחנה? יש המלצה נוספת כרגע עם כל ההלם? תודה.

שלום מציע להיות במעקב מרפאה נוירואימונולוגית, התמונה העתידית בבדיקות נוירולוגיות ובבדיקות הדמיה יקבעו את הכיוון העתידי בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם