האם יש חשד לטרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

10/07/2023 | 20:49 | מאת: דניאל

היי, לפני כשלושה חודשים התחלתי להרגיש נימול בכל הגוף ובחילות נוראיות. אחרי חמישה ימים כל התסמינים עברו. חודש אחרכך שוב אותו נימול חזר הפעם לעשרה ימים. עבר עוד חודש מאז ובו הייתה לי כל הזמן עייפות, כאבי רעש, כאבים מתחת לחזה (שנבדקו במיון ללא עדות לסיבה מסויימת). לאחר מכן הגיע עוד התקף בו אני נמצא היום, כל הגוף שלי חסר תחושה ויש לי סחרחורת ובחילות. הייתי אצל נוירולוג בזמן ההתקף השני ששלח אותי לבדיקת emg ואמר שהוא לא חושב שזה קשור לתחום שלו. הייתי במיון פעמיים כל פעם נתנו אבחון אחר שהתרופה שלו היא פשוט לנוח ולחכות שיעבור. הייתי אצל אף אוזן גרון לבדוק ורטיגו, אצל אופטומטריסט, אצל פסיכיאטר שנתן לי כדורים לחרדה (לא התחלתי לקחת עדיין). עשו לי סיטי מוח במיון שיצא תקין עם שקד מוחון ימני נמוך. כרגע אני נואש. לא מתפקד כמו שצריך. האם זה יכול להיות טרשת? תודה רבה

שלום לא נראה שהתלונות מכוונות לטרשת בשלב זה ממליץ מעקב רופא מטפל בברכה

18/07/2023 | 14:53 | מאת: דניאל

תודה על התשובה, יש לך כיוון אחר? כל רופא שהייתי אצלו נתן אבחנה אחרת לגמרי ואני כבר לא יודע מה לעשות 😓 בנתיים עשיתי mri מוח ומחכה לתשובה, יש עוד משהו שהיית ממלית לעשות? המון תודה

בדיקה של פוטנציאלים מעוררים כולל בדיקת MEP AND SEP בברכה

13/08/2023 | 22:35 | מאת: דניאל

תודה על המענה. Mri וemg יצאו תקינים. אציין שבחודש האחרון אני בהתקף של חוסר תחושה בגוף מעל לשבועיים, יש לי כאבי גרון וסחרחורות, עייפות נוראית והרגשה מדי פעם ששכחתי איך לבלוע (ממש מנסה לבלוע ולא מצליח). בבדיקה של אף אוזן גרון לא נמצא כלום בגרון ולא מצאו סיבה לתסמינים. יכול להיות עדיין קשור לטרשת? משהו נוירולוגי אחר? תודה רבה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם