האם יש חשד לטרשת?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

28/06/2023 | 15:03 | מאת: לי

היי , אני בת 29 בריאה בדרכ.. ביצעתי לפני מספר חודשים mri מוח ואוזניים בגלל טינטון פועם. נמצא מוקד זעיר בflair בצנטרום סמי אובלי פרונטלי משמאל ללא האדרה בלתי ספציפי. מציינת שכבר 10 חודשים מידי יום יש לי קפיצות בעפעפיים לרוב בשמאל ולעיתים גם בימין אך בחומרה פחותה. כעת חולה בסטרפטוקוק המחווה בחום וכשהתעוררתי משנת צהריים הרגתי שחצי מכף הרגל והאצבעות שלי בשתי הרגליים רדומות והאגודל בימין עם נימול. לקחתי כדור להורדת חום נכנסתי להתקלח ואחרי מספר דקות ההרגשה עברה לגמרי. מקריאה באינטרנט הבנתי שכשיש חום התסמינים של הטרשת מחמירים. האם יש סיכוי שיש לי טרשת? מספר פעמים הייתי אצל נוירולוגים שונים לפחות 4 שביטלו לגמרי את האופציה של טרשת נפוצה ואינם מעוניינים לתת לי בדיקות נוספות. אשמח לדעת האם זה נשמע כמו טרשת ולאן עליי לפנות לאחר שאף נוירולוג לא מוכן לתת לי בדיקות נוספות? מציינת שלפעמים יש לי כאבים בגפיים בידיים תוארך כל הידיים מהכתף ומטה וברגליים . רוצה לציין בנוסף שסובלת ממתח נפשי וחרדות ממושכות ולא מטופלות.

28/06/2023 | 15:19 | מאת: לי

מציינת שעברתי אצל כל נוירולוג בדיקה נוירולוגית שיצאה תקינה. אני חושבת שלא אצל כל נוירולוג שאלתי על טרשת אולי אצל שניים מתוך ה4 , אבל בכל זאת שסיפרתי לו על הקפיצות וראו את פענוח הבדיקה אפילו לא הזכירו טרשת נפוצה בכל מקרה כתבתי גם בכמה פורומים של נוירולוגיה וטרשת ונעניתי בשלילה. אך עדיין חוששת

שלום שילוב של התלונות ובדיקת ה mri אינם מצביעים על טרשת, ממליץ מעקב נוירולוג בקהילה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם