ערכים גבוהים ב-tshן-קורטיזון נמוך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

15/03/2013 | 14:01 | מאת: עוז

שלום לפורום המומחים,אני עוז בן 31 סובל מתת תפקוד הבלוטה מזה -8 שנים. לאחרונה הערכים בבדיקות חרגו מהונרמה המקובלת ב-tsh ערכים של :25.6 כמו כן עלי לציין שה-t-4 ו-t4 מראים ערכים טקינים. כמו כן הקורטיזן כמעט ברמה אפסית, ממש נמוך. הופניתי לmri ראש ,בבדיקה התגלה שאין גידול(היה חשד להיפופזה מוגדלת) .בביקור אצל אנקורדולגית. היר הורתה לי לשנות מינון במשך חודש וחצי,לקחת רק חצי כדור בשבועיים הראשונים(ממאה מ"ג).בשבועיים שלאחר מכן לקחת חצי כדור כול יום .ובשבועיים שלאחר מכן להפסיק בכלל. בבדיקת דם התגלו הערכים הנ"ל. בביקור חוזר רצל רופא המשפחה, הוא טוען שבחינה קלינית ,אפילו שה_mri היה תקין. מבחינה קלינית ככול הנראה יש לי גידול. רני קצת מבולבל וחושש,ואת האמת גם לא כול כך מבין. איך ייתכן שבבדיקת ההדמייה הכל יצא תקין. ועדיין רופא המשפחה טוען שככול הנראה יש גידול כלשהו . האם נתקלתם בבעיה כזו? מה עליי לעשות? רופא המשפחה שוב הפנה אותי לאנקודלוגית להמשך התייעצות. אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת מאחת המומחים באתר . בהמון תודה והערכה .

התמונה איננה ברורה מהתאור שלך דרוש מעקב אצל אנדוקרינולוג ולחזור על הבדיקות פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית