שאלה מאוד זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/03/2013 | 09:47 | מאת: דנה

שלום רב, בשנת 2007 הייתה לי קשרית באונה ימנית בגודל 8 מ"מ עשיתי מפוי עם TC תקין נרשם שם שלא נראו איזורים של יתר או תת קליטה , קליטת יוד 10 % אחרי שעתיים ו- 25% אחרי 24 שעות , בדיקת דם תקינה , כיום יש לי אותה קשרית אונה ימנית גודל 1.34 ס"מ אמרו לי עלי לעשות ניקור . האם יש חשש לסרטן והאם יש לבצע את הבדיקה ? הניקור מפחיד אותי שיפגע במשהו או יעשה לי זיהום או דימום פנימי או ינפץ את הקשרית אנא הצעתך אני כל היום חושבת ופוחדת עברתי את הסיוט הזה לפני כמה שנים ולא רוצה לעבור עוד בדיקות על אותה בעיה . אודה להכוונה

מאחר והקשרית בבלוטה גדלה באופן משמעותי אני ממליץ לבצע בדיקת ניקור FNA בגלל חשש לסרטן בלוטת התריס. הסיכוי לזיהום או דימום הוא קטן מאד ולמרות החששות ונסיון העבר שהוא חריג ממליץ לבצע את הבדיקה פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית