שאלה עם תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

26/08/2013 | 17:46 | מאת: א

שלום אני כותב בדיקה שעשיתי בגרון סליחה שהעתקתי הכל אבל אודה לך כי  הבדיקה גידול לא ממאיר אם אין כאב האם לטפל בזה בניתוח לדעת תגובה אם יש לדעתך צורך בניתוח או ביעוץ מומחה  חומר בדיקה : Fna- תחת סונר, בלוטת המגן דו צדדי  שמאל קשר סולידי היפואקואי קדמי עם הסתיידות 6 משטחים lt ימין קשר סולידי אספקט לטרלי (תהליך פוליקולרי?) 7 משטחים rt תשובה ציטולוגית בדיקה מאקרוסקופית 1.thyroid,left lobe , fna unber ultrasound: Groups of atypical epithelial cells with papillary projection, and nuclei with grooves and inclusions, consistent with papillary carcinoma of thyoid. 2. Thyroid right lobe fna under ultrasound: cellular smears consisting of crowded follicular some cells with slight atypia. ועוד בדיקה U.s.us.us א.ס רקמות רכות שטחיות א.סצוואר כולל בלוטת לימפה א.ס תירואיד/בלוטו חשד לזפק בדיקה ראשונה בלוטות הרוק נראות סונוגפרית תקינות. חשד לזפק בדיקה ראשונה בלוטות לימפה בודדות בצוואר ימני בגודל כ 17*8 מ מ, סונוגרפית תקינות. חשד לזפק בדיקה ראשונה אונה ימנית מוגדלת ברוחב עד 26 ממ עם מספר רב של קשרים הילואקגניים בתוכה, כשה הגדול בניהם 35*24*18ממ לא אחיד עם ווסקולריזציה מוגברת סביבו. איסטמוס מעובה עד 6 ממ עם מרקם אחיד  אונה מוגדלת מאוד עם המשכיות רטקוסטרלית הודגמו מספר קשרים בתוכה קשר הדומיננתי שמאלית. בגודל כ 28*30*54 ממ לא אחיד עם סיד גס בתוכו. המשך בירור עי fna דו צדדי זפק רב קשרי (nmg(  התקבלו 2 צנצנות  צנצנת 1 lt ובה 6 סליידים באלכוהול  צנצנת 2 rt ובה 7 סליידים באלכוהול בדיקה מיקרוסקופית  תודה

הבדיקה חשודה לגידול ממאיר. אם רצונך בכך הגיע אלי עם כל הנתונים הרפואיים כדי שאוכל לשקול ביצוע ניתוח לקביעת תור למרפאתי בביה"ח אלישע בחיפה התקשר לטלפון 04-8300000 פרופ מ קראוס

28/08/2013 | 16:32 | מאת: א

שלום האם זה משהו שצריך למהר ולעשות ניתוח דחוף ומה זה אומר הגידול הממאיר הזה עד כמה מסוכן הוא? תודה

29/08/2013 | 06:26 | מאת: א

שאלה אחרונה פשוט בבדיקה נאמר שזה לא גידול שמתפשט בכל הגוף אולי הוא גדל כי זה זכר יכול להיות? האם הניתוח הזה מסובך? תודה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית