אולטרהסאונד תירואיד/בלוטת מגן/התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/09/2013 | 11:14 | מאת: שרית

שלום מצ"ב תוצאות בדיקה: אולטרהסאונד תירואיד/בלוטת מגן/התריס *סיבת ההפניה: קישרית לימפה מוגדלת תת לסתית מימין *ממצאים US רקמות הרכות של הצוואר ובלוטת התריס ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ באזור תת לסתי מימין הודגמה קשרית לימפה מעט מאורכת ולובולרית עם ליבה שומנית,קוטרה עד 0.5 ס"מ. קישרית לימפה נוספת קטנה תת לסתית משמאל. בלוטת התריס מאד הטרוגנים עם מספר רב של נגעים ציסטים עם מוקדים אקוגנים מזעריים בתוכם בשתי האונות, הגדולות בנהם עד 0.6 ס"מ . הממצאים יכולים להתאים למחלת זפק. אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית. סיכום: סימני מחלת זפק בבלוטת התריס האם יכול להעיד על סרטן?

הממצאים קרוב לודאי לא מורים כרגע על סרטן, ודרוש מעקב בלבד אחר הקשריות ע"י אולטרסאונד ואם תופיע הגדלה חריגה של קשרית לבצע ניקור במחט עדינה (FNA) פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית