פענוח תוצאות אולטרסאונד - קשרית, חלל ציסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/03/2013 | 17:05 | מאת: מודאגת מתוצאות US

שלום, בעקבות בעיות עם העיניים ובעיות גופניות שונות הופנתי לבדיקת אולטרסאונד. (יש לי השימוטו מילדות, לא מטופלת באלטרוקסין כיום). התוצאות אולטרסאונד הן- אונה ימנית: בעומק 1.9 ס"מ, הודגמה קישרית במרקם ריקמתי באורך 0.9 ס"מ עם חלל ציסטי בתוכו, הודגמה זרימה היפרוסקולרית. אונה מאלית: בעומק 1.9 ס"מ עם זרימה היפרוסקורית, מרקם בלתי אחיד. ללא עדות לבלוטות לימפה או ממצאים אחרים. אשמח לדעת מה זה אומר קישרית, חלל ציסטי וזרימה היפרוסקולרית, האם עליי להקדים את התור לרופא אנדוקרינולוג שלי (התור רק עוד 3 חודשים). תודה!

הקשרית צריכה לעבור ניקור במחט עדינה (FNA) בהקדם אך לא דחוף פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית