ניתוח בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

02/03/2013 | 22:34 | מאת: עירית

שלום רב אימי בת 87 לפני חודש גילנו גוש בצד ימין של הגרון לאחר אישפוז בבית חולים ההבחנה היא גידול בבלוטה סרטן פפילרי האם כדי לעשות את הניתוח ? יש לאימי קוצב לב סוכרת לחץ דם אי ספיקה בכליות. אודה לך על תשובתך המודאגת

הבעייה אינה פשוטה. מצד אחד עליה לעבור ניתוח בגללה גידול סרטני בבלוטת התריס, אך גילה ומצבה הבריאותי מסכנים אותה. יש לפנות לייעוץ בשאלה של מתן יוד רדיורקטיבי במקום ניתוח אם הערכת המצב תהייה שקיים סיכון יתר לניתוח פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית