ועוד שאלה..

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/03/2013 | 08:03 | מאת: סקוביבון

שלום בת 52. בריאה. לא מעשנת. בעקבות שיעול טורדני שנמשך שנים..(בדכ יבש, לאחרונה עם ליחה) כל שנה כארבעה חודשים ואחכ היה חולף. כעת השיעול החליט להישאר. אין שיעול בכלל בכלל בלילה. רק ביום. כל הבדיקות תקינות. תרופות כל מיני לא הועילו. נשלחתי לסיטי חזה שהראה מוקדים בצפיפות נמוכה בבלוטת התריס בעקבותיו נשלחתי ל US שהראה: כי בלוטת המגן אינה מוגדלת. באונה ימנית מספר קשרים מעט היפואקוגניים/רקמתיים הגדול בקוטר 1.9 ס"מ עם מרכיב ציסטי קלוש אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר. שאלותי: האם יש קשר בין השיעול למימצא? האם הגודל עשוי להצביע על ממאירותו? מה הפרוש של מה שכתוב? האם זה נחשב לגדול ויש הכרח להוציאו? רוב תודות

לא נראה שיש קשר לשיעול, הגודל לא בהכרח מצביע על ממאירות אך כמובן לא שולל אותה.אין הרח להוציא בשלב זה את הגוש אלא לבצע בדיקת ניקור במחט עדינה (FNA) לקביעת טיב הקשרית פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית