שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

31/07/2013 | 01:42 | מאת: רוני

שלום, אני בן 63. לפני שנה ביצעתי בדיקת "צפיפות עצם" ונמצא שיש לי אוסטאופורוזיס במידה בינונית עד קשה, עם ערכי T של 3-. כמו כן, לפני שנה נמצא ממצא בצלע המתאים לקונטיזה - שבר טרי. כשביקרתי אצל הרופא (לפני שנה) הוא רשם לי לקחת Actonel once a month וגם תוסף סידן, ולחזור אליו לאחר שנתיים. שאלותיי הם: 1. כעת עברה שנה ואני מקווה שמצב צפיפות העצם לא נהיה גרוע יותר. האם לא כדאי לי לפנות כעת שוב לרופא, לאחר שעברה כבר שנה, ולבקש בדיקה חוזרת של צפיפות עצם? האם אין סכנה ב"לחכות" שנתיים ואחר כך לגלות מה המצב? 2. הבנתי שאוסטאופורוזיס אצל גברים זה יותר נדיר, ושמבקרים כאלו כדאי לבדוק מה המקור לבעיה. עם זאת, הרופא לא הציע לי שום בדיקה כדי לבדוק את מקור הבעיה. האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לבדוק את מקור הבעיה, ואילו בדיקות? מה יכולות להיות הסיבות להופעת אוסטאופורוזיס אצל גבר, וכיצד ניתן לבדוק מה גרם לזה במקרה שלי? אודה לתשובותיכם, בברכה, רוני

צריך לעקוב אחרי התקדמות אוסטאופורוזיס ולחפש לה סיבות למשל בדיקות סידן ו-PTH בדם כעדות לפעילות יתר של בלוטת יותרת התריס פרופ מ קראוס

06/08/2013 | 01:03 | מאת: אודי

אפשר תמיד לפנות שוב לרופא אבל ייתכן שאין צורך, בד"כ הם יודעים לאמוד את המצב ואת קצב ההתקדמות של בריחת הסידן. אם זה מדיר שינה מעיניך זה לא שווה את זה וכדאי שתפנה אליו שוב. במקביל אני חושב שניתן לעשות פעולות מניעתיות ומטפלות אחרות. יש סוגי התעמלות ששמים דגש על אוסטאופורוזיס וזה ממש עוזר. יש גם תוספי תזונה הומאופטים שטובים למקרה כמו שלך (פיקנוגנול של סולגאר למשל) והם על בסיס טבעי. כדאי אולי להתייעץ עם נטורופת שידע להמליץ לך... בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית