ממצאי CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/04/2013 | 13:19 | מאת: פרח

שלום, בבדיקת אולטרסאונד צוואר שבוצעה לאחרונה בשל חשד להגדלה של בלוטת המגן נמצא שהבלוטה לא מוגדלת, אבל: "מאחורי קוטב תחתון מודגם מבנה מאורך היפואקואי בגודל 2.8X0.5 ס"מ, ללא וסקולריזציה מוגברת, לא נראה כחלק מהושט. לשקול בדיקת CT". ביצעתי בדיקת CT, שהממצאים שלה היו: "דורסאלית לאונה ימנית של בלוטת המגן מודגם תהליך מאורך 2.8X0.8X0.5 ס"מ עם גבול חד, מתאדר, עם מישור שומן בין התהליך ומבנים אנטומיים מסביב". מה זה אומר? מה עוד צריך לעשות? האם יכול להיות שזה גידול ממאיר? תודה, פרח

הממצא מאחורי בלוטת התריס הוא חשוד ויש לבצע ניקור במחט שלו (FNA) תחת אולטראסאונד פרופ מיכאל קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית