אס בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

02/10/2013 | 09:58 | מאת: דויד

אודה לכם על הסבר לתוצאות בדיקת א.ס: גודל אונה ימנית תקין עם אזור הפואקוגני עד 0.9 ס"מ גודל אונה שמאלית תקין עם ממצא הפראקוגני עד 0.9 ס"מ רוחב איסטמוס תקין מרקם אין עדות ללחץ על אברים סמוכים אין עדות לחדירה למצר עליון סיכום:קשריות בודדות בשתי אונות בלוטת התריס כמתואר

מדובר בקשריות בבלוטת התריס הדורשות מעקב. אמם יתברר בחודשים הקרובים שאחת הקשריות הולכת וגדלה יש לבצע ניקור במחט (FNA) של הקשרית תחת אולטרסאונד פרופ' מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית